Home

Mijn Facebook

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) vier zonen, Youri, Bas, Sven en Sil.

Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl.

Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving.

Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden.

Veel leesplezier!

oktober 14, 2018

En dan nu het weer….

Terwijl de herfst zich toont door al het groen om ons heen goud te kleuren, bedenk ik mij dat de korte broek best wel weer gedragen kan worden. Niet dat ik van plan ben om nog op vakantie te gaan, hoor. Ja, eerst hadden we nog wel plannen, om naar het Griekse Santorini te gaan, Lees meer!

september 30, 2018

Tegenstrijdigheden

‘Gaat heen en vermenigvuldigt u.’ Nog niet zo lang geleden kreeg je als vrouw dit te horen van onze kerkelijke leiders. De vrouw van toen had enkel te zorgen voor het huishouden en haar hardwerkende echtgenoot. En voor nageslacht, door zich gewillig in de echtelijke sponde aan hem te onderwerpen. Elk nieuw kind dat ter Lees meer!

september 22, 2018

Weekend!

Het is zaterdagmiddag en ik ben aan huis gekluisterd omdat ik moet oppassen op mijn grote vriend, Ruben. Zijn moeder is met mijn echtgenote op stap, naar een Fair hier ergens in het Groninger land. Het was oppassen of meegaan. De keus was snel gemaakt. Ik zie het maar als oefenen. Op een eventuele toekomstige Lees meer!

september 16, 2018

Beste Johnny en Winston,

Nu ik de zoveelste brief van jullie heb mogen ontvangen heb ik maar eens besloten om jullie terug te schrijven. Dat lijkt mij wel zo fatsoenlijk en jullie krijgen gelijk; de aanhouder wint. Want jullie sturen al jaren enveloppen naar mij alleen weet ik eigenlijk niet of ze wel echt voor mij bestemd zijn. In Lees meer!

september 11, 2018

Van God los…

Na vanavond weet ik het zeker: ons land is van God los! Nederland was ooit een gezellig, kneuterig en een rechtvaardig land, een land met normen en waarden waar menig ander land een voorbeeld aan zou kunnen nemen. Voetbalfans van twee clubs stonden gebroederlijk naast elkaar in de vakken van het stadion hun ploegje aan Lees meer!

september 2, 2018

Yin en Yang

Er zijn veel verschillen tussen man en vrouw. Fysiek, maar ook op mentaal gebied. Vrouwen begrijpen mannen niet en mannen begrijpen vrouwen niet. Een veel gehoorde geklaagzang aan beide zijden. Als je er even over nadenkt is het eigenlijk wel raar. Want waarom voelen ze zich dan tóch over het algemeen aangetrokken tot elkaar? Het Lees meer!

augustus 19, 2018

Verstand komt met de jaren…Toch?

Vanaf het moment dat de mens rondliep in slechts een berenvelletje zijn ze gaan nadenken over een perfecte wereld, de ideale samenleving om precies te zijn. Een wereld van vrolijkheid en mededogen. Bij wijze van spreken. Nobel, maar zo’n wereld creëren gaat natuurlijk niet zomaar. Om dat te bereiken moesten regeltjes bedacht worden! Regeltjes waar Lees meer!

augustus 5, 2018

Alle hens aan dek!

Het kleine meisje met de blonde paardenstaart rende naar de reling van het dek en tilde al een voetje op om erover heen te klimmen, alwaar de diepte van de Waddenzee op haar lag te wachten. De mensen op de bankjes slaakten van schrik een ongeruste, ingehouden gil en stonden klaar om op tijd in Lees meer!

juli 27, 2018

Nestgevoelens

Voor de meeste mensen is het gewoon. Even langs ’t ouderlijk huis voor een bakkie, even bijkletsen wat de week ons weer gebracht heeft. Of even je vader helpen met een klusje. Hij hielp jou vroeger immers ook. Wanneer de ketting van je fiets eraf lag of je had een lekke band. Dan hielp hij Lees meer!

juli 22, 2018

Overal waar Te voor staat….

Mijn vrouw moest van de week even de Langestraat in en ik mocht mee. Niet als bescherming voor haarzelf, dat ze zich bijvoorbeeld vergrijpt aan een impuls aankoop en dat ik haar dan moet tegenhouden of dat ik haar zo moet afleiden dat de neiging tot kopen vanzelf wegebt. Nee, ik mocht mee, gewoon voor Lees meer!

juli 8, 2018

Gewichtig

Het belangrijkste nieuws deze week was toch wel het nieuws dat we met zijn allen toch echt te zwaar aan het worden zijn. Vijftig procent van de bevolking is te zwaar. En veertien procent daarvan heeft obesitas, een sjiek woord voor te dik zijn. En laat ik maar direct uit de kast komen, ik ben Lees meer!

juni 30, 2018

Niet normaal!

Nee, het is niet normaal om een ziekenhuis te verhuizen. Maar soms moet je. Toen de beslissing enkele jaren geleden viel om de ziekenhuizen van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in Delfzijl en Winschoten, respectievelijk de locaties Delfzicht en Lucas, te gaan sluiten was het nog een ver-van-mijn-bed-show voor velen. Ik ben geen medewerker van Lees meer!

juni 24, 2018

De jeugd heeft de toekomst

Ruben, een jongen die regelmatig bij ons de ijs-voorraad test, is nog maar net 9 jaar maar weet nu al precies wat hij later wil worden. Hij wil namelijk dealer worden van Tesla’s. Voor die paar mensen die nog niet weten wat een Tesla is, dat is een elektrische auto. En eerlijk gezegd, het is Lees meer!

juni 10, 2018

Wandelkaart

Volgens een krantenbericht uit het jaar 1966 heb ik, toenmalig peuter van tweeëneenhalf jaar, meegelopen aan een wandeltocht. Geloof me, ik kan daar niks meer van herinneren maar het bewijs, dat krantenbericht, zit in een van onze fotoboeken waardoor het wel waar móet zijn! Mijn ouders waren altijd fanatieke deelnemers en dat was waarschijnlijk de Lees meer!

juni 2, 2018

Toen was geluk….

Bijzondere herinneringen. Iedereen heeft ze wel. Zo sprak ik laatst Martin, een Scheveninger en woonachtig in de Terschellingsestraat(!) die vertelde over een Oud & Nieuw herinnering. Het was een jaar of 55 geleden en hij was een knaapje van een jaar of 12. We spreken over eind jaren ’50, begin ’60. De tijd dat de Lees meer!

mei 27, 2018

Een Libelle maakt nog geen zomer..

Het was me het weekje wel. Sterker nog, het was de Libelle Zomerweek! Mijn vrouw en haar vriendin zijn dinsdag geweest. En vorig jaar zijn ze ook geweest. En dat jaar ervoor óók! Zij vertrokken afgelopen dinsdagmorgen toen ik om acht uur in de sportschool aan het knoeien was met allerlei fitness apparaten. Zij gingen Lees meer!

mei 14, 2018

Over privacy gesproken….

Inmiddels ligt er een lijstje naast de vriezer op het aanrecht. Op dat lijstje staan enkele pennenstreken , onder andere traphekwerk vastzetten, buitenmuur en garagedeur verven. Met mijn naam erboven! Dat lijstje ligt er al even. Een maandje of vier schat ik zo in. Daarvoor werd het mij met enige regelmaat mondeling voorgelegd maar zoals Lees meer!

mei 2, 2018

Aandacht

De soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend. Dit prachtige spreekwoord blijft haar waarde houden. Ook in 2018. Want we leven in het ‘Waan van de Dag’ tijdperk. Zo zie ik de laatste dagen berichten op Facebook profielen verschijnen waarin men aangeeft aanstaande vrijdagavond om acht uur twee minuten stil te zijn. Lees meer!

april 29, 2018

Koninklijke bevestiging

Hoe zou de Koning het gehad hebben in het mooie Groningen? Wellicht moet het hem opgevallen zijn dat alle auto’s zo netjes gewassen waren, ze glommen het Hoge bezoek tegemoet! Daar gingen wel wat files aan vooraf, zoals bijvoorbeeld bij de Blauwe Roos. We zijn natuurlijk wel gewend aan files bij de Blauwe Roos maar Lees meer!

april 22, 2018

Sportiviteiten

Eendracht Doet Overwinnen. Kort door de bocht ook wel EDO genoemd. Daar moest ik aan denken toen mijn Fysiotherapeut Jari het vonnis velde:   “U moet aan de fitness!”   EDO was lang geleden de gymnastiekvereniging waar ik lid van was. Iedereen was daar lid van. Volgens mij was je bij geboorte al automatisch lid. Lees meer!

april 15, 2018

Over ezels gesproken…

Sinds kort hebben wij een ezel in de tuin staan. De reden van aanschaf is dat ezels wolven uit de tuin houden. Want zodra ze een wolf zien beginnen ze met achteruit trappen of, erger, bijten ze van zich af. Ezels kunnen namelijk niet zo goed met wolven omgaan. Sterker nog, ezels hebben een bloedhekel Lees meer!

april 10, 2018

Over mijn toeren, een getuigenverslag van de Fjoertoer Terschelling

Het is dinsdagavond en ik ben nog aan het bijkomen  van het weekend. Ben kapot, mijn oren hangen er slapjes bij als een kamerplant die snakt naar water en praten lukt nog nauwelijks. Zuipweekend gehad? Nee, moest met twee vrouwen op stap. Vrijdagochtend tegen tienen begon de ellende al. Terwijl ik in alle rust mij Lees meer!

april 9, 2018

Liefhebber

Het voorjaar zit in de lucht! Sterker nog, dit weekend mogen we er al van genieten! Ik heb de eerste krentenboom bloesem al gezien en drie weken terug al de eerste kieviten, druk bezig met hun onnavolgbare vliegbewegingen en zeer waarschijnlijk vol in de voorbereidingen voor de komende gezinsuitbreiding. Het voorjaar is mijn favoriet, staat Lees meer!

april 3, 2018

Mijn pedicure en het betere voetenwerk

Mijn pedicure gaf mij van de week een standje. Ze lachte er wel bij maar haar ogen spraken boekdelen, ik had iets gedaan en was daarmee duidelijk een grens over gegaan. Ze kreeg bijval van mijn geliefde en een toevallig aanwezige vriendin. Met zijn drieën vielen ze mij aan, zonder gêne, hard en meedogenloos. Dat Lees meer!

maart 25, 2018

Geluksmomenten

Nadat ik een (zelfverklaarde populaire) partijleider op de televisie in zijn eentje vóór de camera zag dansen en zingen omdat zijn partij één zeteltje gewonnen had in Amsterdam, moest ik direct denken aan een liedje van Peter Blankert, ‘Het is moeilijk bescheiden te blijven’.  Het was best wel sneu om te zien hoe deze man Lees meer!

maart 18, 2018

Hersenspinsels

Doordat ik nog wel eens wat op papier zet moet ik natuurlijk veel nadenken. Dat doe ik op verschillende plekken, zoals bijvoorbeeld als ik in de auto zit tussen Winschoten en Den Haag en vice versa, of vlak voordat ik ga slapen of tijdens een bezoek aan het toilet. Om maar eens een detail te Lees meer!

maart 16, 2018

Stekeligheden

Zo! Net even aangifte gedaan tegen Gordon. Ik heb mij namelijk in het verleden nog wel eens negatief uitgelaten over hem en daardoor zal hij mij vast willen aanvallen met valse aantijgingen in de tweede druk van zijn boek. De eerste oplage van veertig duizend boeken, zijn namelijk stijf uitverkocht! Toen ik voor het politiebureau Lees meer!

maart 3, 2018

Pik in, het is winter!

Koud. Het is koud. Man, wat is het koud! Het is al dagen achtereen koud. En de wolven en Siberische beren lopen massaal onze grenzen over omdat het hier zo vreselijk, wat zeg ik, verschrikkelijk koud is! Dag in dag uit worden we momenteel bestookt met temperaturen die er niet om liegen, sterker nog, waar Lees meer!

februari 26, 2018

De derde

Het voelde als een enorme opluchting! Na 39 jaar was daar dan eindelijk het verlossende woord en hoefde ik er niet meer over te zwijgen. Mijn vrouw kwam net binnen van haar werk en overmand van blijdschap en met tranen in de ogen rende ik haar tegemoet. Ter hoogte van het gasfornuis en de kruidenkast Lees meer!

februari 26, 2018

Bevoorrecht (uit: OldambtNu.nl)

Groningers! Weten jullie wel hoe fijn het is om hier, in deze provincie, te mogen wonen? Voor mij is het helder. Ik wil hier nooit meer weg. Na zes jaar heen en weer rijden tussen Den Haag en Winschoten, mag ik mij sinds september van vorig jaar inwoner van de Gemeente Oldambt noemen. Goeiendag eem! Lees meer!

februari 16, 2018

Symmetrie. Of het ontbreken ervan

En dan is er die dag dat je erachter komt dat je hoofd niet symmetrisch is! Tenminste, dat zei die man van de brillenzaak tegen mij. Mijn bril zat niet goed waardoor een bezoekje aan de opticien wel noodzakelijk was. Vooral omdat ik er gek van werd om mijn bril steeds weer met mijn wijsvinger Lees meer!

februari 8, 2018

Ruben

Mijn vriend Ruben is er en we zitten gezellig aan tafel. Hij zit ‘te werken‘ op zijn tablet en ik op mijn laptop. Hij is aan het Minecraften en ik zit te schrijven. Hij heeft een druivensapje en ik een bakkie koffie. Zijn moeder en zijn oma zijn aan het wandelen en mijn geliefde is Lees meer!

februari 2, 2018

Keerpunt

Mijn geliefde en ik zijn nu alweer zes jaar bij elkaar en de wederzijdse liefde spat eraf. Alles is liefde was bij ons van toepassing en we rolden over elkaar heen om dat te tonen, in de vorm van; Een eigen baksel, een super lekkere warme maaltijd of een lekker ontbijtje, het snel wassen van Lees meer!

januari 28, 2018

Metamorfose

Onlangs was ik in de culturele hoofdstad van Europa, Leeuwarden. Ik was daar met mijn collega vanwege werkzaamheden, serieuze zaken dus. Tegen het middaguur en twee klanten verder besloten we even aandacht te besteden aan de inwendige mens. Mijn volkoren broodjes met belegen kaas lagen geduldig te wachten in mijn werktas, gebroederlijk naast een appel Lees meer!

januari 10, 2018

Duck

  Er zijn van die dagen dat het leven ineens stil staat. Iedereen maakt zo’n dag wel eens mee. Zo’n dag met een rauwe rand… Vandaag is zo’n dag. Vandaag kreeg ik te horen dat een oude jeugdvriend, Ronald, gestorven is. Een bijzondere jeugdvriend. Een bijzonder mens met een bijzondere kijk op het leven. We Lees meer!

december 31, 2017

2017, een terugblik

‘Wat een drukte nog!’ bedacht ik me toen ik net na het middaguur de supermarkt van Winschoten binnenliep. Zelfs op Oudjaardag 2017 blijven we maar consumeren, inslaan alsof het de laatste dag is van ons leven of voor het geval er weer een horrorwinter (van twee dagen) voor de deur staat… Nou ja, oké, het Lees meer!

december 24, 2017

Boodschap

O-ne-sie. “Wat is in Godsnaam een O-ne-sie?” bedenk ik mij terwijl ik door winkelstraat loop. Om de haverklap zie ik die dingen in de etalages hangen, zelfs bij de etalages met de niemendalletjes waar de gemiddelde man opgewonden van dient te raken. Eenmaal thuis vroeg ik daarom wat dat was, zo’n O-ne-sie. Verbaasd kreeg ik Lees meer!

december 18, 2017

Gefreubel

Mijn geliefde is met drie andere dames ‘iets gezelligs aan het doen’.  Dat doen ze wel vaker, want ze houden van gezelligheid. Ze pakken de ene keer een filmpje, de andere keer gaan ze een stuk wandelen of ze schuiven aan bij een theekrans. En tussen de bedrijven door praten ze dan de hele tijd. Lees meer!

december 16, 2017

Rampen

Na het natuurgeweld van de afgelopen week likken we onze wonden en kunnen we de dagelijkse beslommeringen weer een plek geven. Wereldwijd is men begonnen met acties om ons de verschrikkingen van de afgelopen dagen te kunnen laten verwerken. De teller staat al op enkele miljoenen euro’s. Miljoenen die wij nodig zullen hebben om er Lees meer!

december 11, 2017

Maten

“Hoe zwaar is uw man geschapen?” “Dat vroeg de gynaecoloog aan mijn vrouw toen ze telefonisch een uitslag bespraken.” zei de man die al een tijdje naast mij zat op het bankje bij de Hema en net zoals ik, zat te wachten op zijn partner. Hij begon daarover, zó ineens uit het niets. “Ze heeft Lees meer!

november 29, 2017

Verbouwen is oorlog

Wij hebben een verbouwing achter de rug en mijn psychiater heeft mij opgedragen dat te delen met anderen. Dat is goed voor het verwerkingsproces. De badkamer was aan vervanging toe. Mijn vriendin zei dat vijf jaar geleden al, maar ik kon het steeds tegenhouden door te zeggen dat het allemaal nog prima te doen was Lees meer!

november 18, 2017

Tante Riet

Er zijn mensen die op de een of andere manier enorme indruk maken op andere mensenlevens. Die staan in het leven op een manier waarvan je denkt: Dat zouden eens meer mensen moeten gaan doen. Ook ik ben in de gelukkige omstandigheden zo’n mens te kennen. Of, helaas, gekend te hebben. Mijn Tante Riet, zusje Lees meer!

november 3, 2017

Haantjes

Als geboren Fries (Harlingen) werd ik van de week wel even behoorlijk zenuwachtig na het kijken van de algemene beschouwingen. Het ging over de motie van wantrouwen waar Wilders mee op de proppen kwam. Hij wil geen dubbele nationaliteiten in de Kamer. Gaap. Maar moet ik nu gaan oppassen? Want eigenlijk heb ik ook twee Lees meer!

oktober 21, 2017

Echte Mannen

Onlangs heb ik, als een soort statement, een partij opgericht. Dat oprichten duurde om precies te zijn een minuut of vijf en ontstond spontaan. De reden? Omdat we in een kwaad daglicht gezet werden door figuren als Harvey Weinstein waardoor ‘de gewone’ man in een verkeerde hoek gedrukt wordt. Let wel, de gewone man is Lees meer!

oktober 1, 2017

Marco

‘Ah bah, wat een misère, als Marco staat te blèren.’ Een bekende zin uit het liedje van Doe Maar, Doris Day. De Marco in dit liedje was operazanger Marco Bakker en wij, de tijdsgenoten van deze artiest, wisten direct om welke Marco het ging. Dat kwam natuurlijk doordat alles wat eenvoudiger was in die tijd. Lees meer!

september 29, 2017

VOG seizoen

Het is officieel. Vanaf morgen mag het weer legaal en hoeven velen onder ons het niet meer stiekum te doen. Voor sommige liefhebbers duurde het te lang en vielen voor de verlokking, de drang om ‘het’ te doen was groter dan de wilskracht. Sommigen deden het in de vroege morgen maar er waren er ook Lees meer!

september 24, 2017

Laat ons zingen

Na het opstaan heb ik, onder het genot van een vers bakje koffie, het Wilhelmus gezongen. Gewoon. Om mij in te kunnen leven in de geest van Sybrand van Haersma Buma. Want hij vindt dat als we voortaan op de scholen het Wilhelmus gaan zingen, alle problemen in dit land verdwijnen als sneeuw voor de Lees meer!

september 3, 2017

Pura Vida, een verslag.

Het Spaanse ‘Pura Vida’ vertaald zich letterlijk als ‘Pure Leven’. Maar het is ook een soort van groet, een levenswijze, zowel voor je geliefden als voor jezelf. Hoe je het beste uit het leven haalt, genieten van de mooie dingen die er al ‘gewoon’ zijn en die gecreëerd worden door de mens. Je wenst elkaar Lees meer!

september 1, 2017

Winterswijk versus Hollywood

Wat is het allerbeste recept voor een avondvullend, cultureel programma op een plek waar je het niet snel zal verwachten? Men neme een Winterswijker steengroeve. Zet daar vervolgens een groepje creatieve breinen in en laat die dan even met rust zodat de verkregen inspiratie goed kan doordringen in deze geesten. Haal dit groepje er pas Lees meer!

augustus 27, 2017

Voordat de bom valt

Laat ik nog maar even een stukkie schijven voordat de oorlog uitbreekt tussen Donald Trump en Kim Jong-un. Deze twee niet zo snuggere leiders zijn de boel lekker aan het opstoken en ik voel mij daar niet zo happy bij. De Almachtige Leider naar Noord-Koreaans voorbeeld, Donald Trump, zag van de week hoe zijn collega Lees meer!

augustus 3, 2017

Gender neutraal stukkie

In het kader van de gender neutraal hype: Beste lezer, nu de eieren in opspraak zijn stikt het van de journalisten in Kippenland. Het is natuurlijk sensationeel nieuws in deze tijden van komkommers en aanverwante groentes. En het werd nog smeuïger, of beter gezegd, ranziger toen ik vanmorgen in de krant las dat er een Lees meer!

juli 3, 2017

Multitask Woman

Multitasken is het uitvoeren van meerdere handelingen of processen op hetzelfde moment. Voorgaande leer ik van Wikipedia maar natuurlijk wist ik dit wel. Het is bedacht in de computerwereld maar de gemiddelde vrouw is ervan overtuigd dat zij ook goed kan multitasken. Ik kom op dit onderwerp omdat ik met verbazing naar mijn geliefde zit Lees meer!

juni 30, 2017

Hoofdstukken

Het leven leest zich als een boek. Zo zie ik dat. Het ene boek zal wat saaier zijn dan de andere, het andere boek laat zich lezen als een thriller, roman, comedy of als drama. Of als fictie. Dat zijn de fantasten onder ons, mensen die van alles een eigen werkelijkheid maken die mooier is Lees meer!

mei 29, 2017

Klus bezigheden

Dit weekend was er voor mij geen strand of verkoeling op een lekker terrasje langs het water. Nee, er moest geklust worden! Om precies te zijn in mijn Leidschendams flat. Heel slim om dat te plannen in het tot nu toe warmste weekend van het jaar…Eerder die week was ik ook al de klos want Lees meer!

mei 5, 2017

Ode aan mijn moeder

Bevrijdingsdag is voor mij onlosmakelijk verbonden met de verjaardag van mijn moeder. Vandaag is ze 88 jaar geworden, een leeftijd om trots én zuinig op te zijn en dat ben ik dan ook. Helaas kunnen we haar niet persoonlijk feliciteren en daarom schrijf ik nu deze ‘ode aan mijn moeder’, om haar nogmaals duidelijk te Lees meer!

april 11, 2017

Normen en waarden?

‘Rachel Hazes op psychiatrische afdeling ziekenhuis.’ Schreeuwde een kop in het Algemeen Dagblad mij toe. Ik scrolde snel verder omdat ik totaal geen behoefte voelde om de geestesgesteldheid van deze zonnebank geroosterde dame te volgen. Er zijn wel belangrijke zaken op de wereld. Oké, waarom lees ik dan het AD, moet ik mij dan niet Lees meer!

maart 18, 2017

Delicate kwestie…

Daags na de verkiezingen sprak ik een oude kennis van mij. Ik kwam hem tegen in de drogisterij waar ik net allerlei aanbiedingen gehaald had om mijn voorraadkast te vullen en mijn portemonnee te sparen. Drie halen/ twee betalen, je kent het vast wel. Toen ik hem zag viel het mij op dat hij wat Lees meer!

maart 11, 2017

Zint eer ge begint

Er komt weer een nieuw koningslied. Toen ik dat las dacht ik eerst aan een goede grap van een hele slechte cabaretier maar niets was minder waar. Het was echt. Ik snap het ook wel weer. We zijn in dit landje zo enorm heftig op zoek naar onze eigen identiteit dat we dit soort fratsen Lees meer!

maart 6, 2017

Prestatie

Het zat er aan te komen. Al maanden waren we aan het sparen en op een gegeven moment komt dan die dag. Want dan is het doel bereikt. De gedachte alleen al, dat die dag zou komen, deed mij het dun uit de broek lopen…. Natuurlijk was het sparen leuk en het gaf ook enorm Lees meer!

februari 8, 2017

Neem een parkiet!

Nadat ik de pan op het vuur gezet had om een restje zuurkool op te bakken, flikkerden buiten de een na de andere groene parkiet uit de lucht. Mijn eerste gedachte was dat ik nu op moest gaan letten want er dreigde gevaar! Dat wist ik nog van mijn geschiedenislessen op de Lagere School, daar Lees meer!

januari 9, 2017

Detail

Mijn vaders vader, mijn opa dus, zou vandaag 116 jaar geworden zijn. Je begrijpt dat ik in de verleden tijd schrijf want hij is al jaren niet meer onder ons. Gisteren ben ik, herstel, mócht ik weer een jaartje ouder worden. Er staan nu maar liefst 53 jaren op mijne teller! Het leven moet je Lees meer!

december 31, 2016

2016, een terugblik

Het was te merken vandaag. Ik stapte uit bed en deze keer ging het niet zo vlotjes als andere dagen. Met een schuin oog keek ik nog even naar mijn bed maar ook daar was niets bijzonders aan te zien. Ja, de boel lag wat omgewoeld en het tweede kussen lag ook niet meer op Lees meer!

december 26, 2016

Eerste Kerstdag

Eerste Kerstdag, 2016. Voor mij een rustdag want ik hoef niet te koken omdat mijn schoonvader ons uitgenodigd had bij de plaatselijke Chinees te gaan eten. Want ook Chinezen doen aan kerstdiners. Mijn beperkte grijze massa wist dat niet en ik was dan ook lichtelijk verrast. Ik zou wel zien wat er op mijn bord Lees meer!

december 20, 2016

Verontwaardiging

De verontwaardiging tiert welig in ons landje. Velen onder ons voelen zich niet meer begrepen en uiten dat massaal. Hier vliegen wij elkaar in de haren vanwege kadasterovertredingen (zie De Rijdende Rechter), dierenleed, scheidsrechters (vrijwilligers) die niet goed fluiten, grensrechters (vrijwilligers) die niet goed vlaggen, hangjongeren, hangouderen op opgevoerde scootmobiels, winkels die sluiten omdat de Lees meer!

december 10, 2016

Joop!

Nu ik er eens goed over nadenk is Braakhekke nou niet bepaald een goede naam voor een kok. Een niet uitnodigende naam om eens lekker een lekkere en goede maaltijd te gebruiken. Toch vergat ik dat volkomen wanneer Joop zijn kunsten op de televisie liet zien. Hij was naar mijn weten de tweede televisiekok, de Lees meer!

december 3, 2016

Splinters

Splinters kunnen behoorlijk irritant zijn. Ze kruipen onderhuids en als je te laat bent dringen ze je lijf binnen waarna het begint te etteren en te zweren. En dat willen we niet! Ik moest hieraan denken na het aanhoren van Jan Terlouw (85 jaar) die bij de Wereld Draait Door ruim zeven minuten zijn visie Lees meer!

november 18, 2016

Geen kind meer

Ziekenhuizen. Gelukkig heb ik er nog niet zo vaak in hoeven liggen. Een keer moest ik er 10 dagen doorbrengen vanwege een hernia-operatie en een keer een nachtje vanwege een neuscorrectie. Ze vielen mij toen al op, de dames en heren van de verpleging. Of beter gezegd, iedereen die aan mijn bed stond om het Lees meer!

oktober 22, 2016

Praatles

Mijn moeder bakt pannekoeken in de koekepan. Voorgaande klopt niet want ten eerste is het pannenkoeken en koekenpan volgens de nieuwe spelling en ten tweede heeft mijn moeder ze al heel lang niet gebakken, althans, voor mij dan. In de tijd dat wij nog nooit van de nieuwe spelling gehoord hadden bakte ze de pannenkoeken Lees meer!

oktober 19, 2016

Herfsttaferelen

Ze doen het weer. Eigenlijk deden ze het al ergens in augustus maar toen was het meer voor spek en bonen. Of ze waren aan het oefenen. Of ze waren begonnen aan een warming-up. Maar nu begint het echte werk: Het bladblaas-seizoen is begonnen! De bladblazers van de gemeente waar ik woon begonnen al in Lees meer!

oktober 8, 2016

Spiegeltje, spiegeltje….

Afgelopen vrijdag was het weer zo ver. Grote schoonmaak in Huize Veldmuis! De reden daarvan was niet omdat ik zo’n enorme schoonmaak freak ben of leidt aan ernstige smetvrees, nee, het moest even omdat mijn geliefde onderweg was uit Groningen en dan wil ik dat ze in een schoon huis terecht komt. Dan wil ik Lees meer!

september 26, 2016

Maandag

Maandagmorgen. Zeven minuten over half acht. Mijn geliefde en ik werden ruw gewekt door de wekker radio: de Amerikaanse band Nirvana schreeuwde ons wakker met het nummer ‘Smells like teeen spirit’. Goed bandje, maar zo willen we de maandag niet beginnen! Het waren al enerverende dagen. Dat zijn ze eigenlijk altijd al want wij moeten Lees meer!

september 22, 2016

Kakker

Ojee! Twee kakkers van middelbare leeftijd in de trein van Den Haag naar Groningen. Inclusief de bekende aardappel- in- de- strot stem, zeg maar de Lullo’s van Jiskefet maar dan wat jaartjes ouder..en grijzer. Ik gokte dat ze in Leiden uitstapten maar de heren bleven zitten. Moet ik nog langer naar hun gewauwel luisteren. Ze Lees meer!

september 8, 2016

Beste Mark

Weledelgestrenge Heer Rutte. Geachte minister-president. Excellentie. Beste Mark. Uit respect voor u als minister –president  ga ik niet jij’en of jouw’en. Zo ben ik namelijk opgevoed. Van de week ging u voor ons, volk, door de knieën en door het stof omdat u spijt had van eerdere beloften. Het woord ‘sorry’ was dan ook Het Lees meer!

augustus 26, 2016

Goed advies!

“Je moet ook meer zoenen!” Ik stootte wat klanken uit, meer kon ook niet want er zat van alles in mijn mond plus, ja plus, een blauw, gehandschoende vinger. Maar als je die klanken zou vertalen naar Algemeen Beschaafd Nederlands dan hoorde je: “Nog meer zoenen?” Hoe dat zo? Wij leven volgens het principe -Een Lees meer!

augustus 24, 2016

Een Midzomernachtdroom in Winterswijk

De kalk aan mijn schoenen en op de traptreden van het trappenhuis van mijn flat verraden dat het geen droom geweest is… Of was het wel een droom…. Zodra de laatste fluit klonk in de Steen- en kalkgroeve van Winterwijk voor de medewerkers van Sibelco, om aan hun welverdiende vakantie te beginnen, werd dit woest Lees meer!

augustus 14, 2016

Genotsmomenten

In de trein van Groningen naar Den Haag. Deze keer reis ik 1e klas want de NS had een actie: voor 9 eurootjes maar! Dat is ook de prijs van een pakje shag maar ik ben gestopt met roken dus nu hou ik over. Nou ja, gestopt….ik heb nog wat sigaartjes en die bewaar ik Lees meer!

augustus 14, 2016

Komkommertijd

Nieuwsjunks noemen de zomermaanden ‘komkommertijd’ maar, op een paar komkommertjes na, hoeven we daar deze zomerperiode niet van te spreken. Want de heren Trump en Erdogan blijven ons bezig houden en daarnaast kregen we weer te maken met intrieste gebeurtenissen die de wereld deed huilen zoals bijvoorbeeld, de Pokémon-Go rage. In eerste instantie reageerde ik Lees meer!

juli 9, 2016

Even een vlekje wegwerken..

Mijn geliefde is een doorzetter. Een positief ingesteld. Ze liep gisteren maar liefst vier keer gillend naar buiten om de was aan het wasrek te redden van de regen en maar liefst vier keer zei ze dat het nu droog zou blijven. Ik ben geduldig en keek het allemaal van een afstandje aan. Dat is Lees meer!

juni 26, 2016

Déjà vu

Het was gisteren, zaterdag 25 juni, precies 28 jaar geleden dat het Nederlands Elftal Europees Kampioen voetbal werd. Tussen de verloren wedstrijd tegen de Russen (0-1) op 12 juni en de gewonnen wedstrijd tegen de Engelsen (1-3) werd mijn neef Patrick geboren. Mijn eerste ‘Oom-zegger’ om precies te zijn. Mijn humeur kon niet meer stuk. Lees meer!

juni 11, 2016

Beterschap!

De afgelopen week was voor mij een verloren week want het was een week van slapen, slapen en tussendoor slikte ik mijzelf vol met paracetamolletjes, dronk meerdere malen warme citroendrankjes en stopte zo nu en dan een Vick’s stick in mijn neus: een griep had mij dit gedoe opgelegd en er was geen ontkomen meer Lees meer!

mei 30, 2016

Ssssssst….zachtjes…

Ssssst…Zachtjes…Niemand mag het horen want dan breekt de pleuris uit! Je mag het best lezen hoor maar stop daarna dit schrijven door de dichtstbijzijnde shredder of wis je internetgeschiedenis. Of steek er desnoods je open haard ermee aan! Want sinds ik weet dat de reisgids Lonely Planet het eiland Texel in de top 10 van Lees meer!

mei 10, 2016

Beste PSV fans en voetbal liefhebbers….

Beste PSV fans en voetbal liefhebbers, gefeliciteerd! Jullie zijn terecht kampioen geworden omdat mijn cluppie, Ajax, het niet voor elkaar kreeg om te winnen van De Graafschap, de nummer 17 in de ranglijst. Jullie club deed gewoon wat ze moesten doen, winnen, en Ajax deed dat niet. De wil om te winnen was er zeer Lees meer!

april 24, 2016

Kak!

De vrouw hing half over de balie van de apotheek en pakte het papieren zakje met de medicijnen aan. “Kan ik u verder nog ergens mee helpen?” vroeg de apothekersassistente. De vrouw kwam iets overeind uit haar hangende houding. Alsof ze hierop gewacht had. Ik schatte haar op een jaartje of 70 maar haar stem, Lees meer!

april 16, 2016

De Ambassadeur

We hebben er weer een nieuwe ambassadeur bij! Deze ambassadeur vertegenwoordigd mijn leeftijdscategorie, 50 plus, om ouderen (?) werkloosheid tegen te gaan. Wat is oud? Ik ben dan wel 52 maar voel mij geestelijk 25! En ja, ik loop fysiek wel eens achter de feiten aan maar kom op zeg, ik heb een zittend beroep Lees meer!

maart 24, 2016

14

‘Het draait altijd om de bal’ zong een van mijn favoriete liedjeszanger ooit, Jaap Fischer. Zo dacht ik er ook over als opgroeiend jochie. Er waren zat balsporten maar ik koos voor het voetballen; ik kon het redelijk en je kon dit spelletje overal uitoefenen. Als je maar een bal had. Mijn vriendjes deelden die Lees meer!

maart 22, 2016

Waterpret

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik meeging. Ze vroegen het uit beleefdheid, vermoed ik, maar ik was eigenlijk direct enthousiast want ik hou wel van vernieuwing. Mijn geliefde en haar vriendin hadden namelijk bedacht een bezoek te brengen aan een kuuroord in Bad-Nieuweschans alleen zaten ze nog met mij in de maag: ‘Wat Lees meer!

maart 19, 2016

Heimwee

“Heeft u een moestuin?” Deze vraag stelde een jongetje van een jaar of 10 toen ik uit de Albert Heijn liep met enkele potjes Indische kruiden. “Nee, ik heb geen moestuin. Ik woon op een flat en bij mijn andere huis heb ik wel een tuin maar geen moes..” antwoordde ik. Hij bleef mij serieus Lees meer!

maart 4, 2016

Vluchten kan nog wél!

We hebben er een nieuwe feestdag bij: de Gekozenendag. Wat een prachtige, haast Bijbelse naam voor een nieuwe feestdag! Mooi nieuws wat het treurige nieuws van de dood van Denise iets verdraagzamer maakte. Denise? Ja, Denise. Dit nieuws kreeg ik van de week binnen dankzij Hart van Nederland, een programma waar dagelijks ruim één miljoen Lees meer!

maart 2, 2016

Zuinigheid…wie is er niet groot mee geworden.

Kleding werd vroeger bij ons thuis steeds doorgeschoven. Dat was zeg maar nog in het Primark-loze tijdperk, toen sokken nog gestopt werden en knielappen versleten plekken van de broek bedekten. Ik kreeg de kleding van mijn oudere broer en daarmee de taak om het gewoon helemaal af te dragen. Dat lukte prima want wij leefden Lees meer!

februari 14, 2016

Scherp!!

Het is best moeilijk. Schrijven zonder vingertopjes. Ja, ik heb ook de messenset van Albert Heijn. Naast een gortdroge tong van het likken aan de zegeltjes die ik telkens ontvangen mocht van de lieftallige caissières heb ik ook last van een zogenaamde ‘plak’vinger. Man, man, ik heb mij suf geplakt! Vorige week heb ik ze Lees meer!

februari 8, 2016

Wonderdoekjesvrouw

De vrouw waar ik zoveel van houd loopt sinds vrijdag te spinnen als een poes. Zij is normaal altijd al een vrolijke, positief ingestelde dame maar nu lijkt zij helemaal los te gaan. Zingend en fluitend loopt ze door het huis en wanneer ik in haar loopje zit voel ik een aai over mijn bol, Lees meer!

februari 6, 2016

Carnaval

Het Carnaval is begonnen zie ik op het Nieuws en opnieuw verbaas ik mij erover. Mijn Noordelijke nuchterheid kan er geen polonaise van maken. Het Nieuws heeft beelden uit een bejaardenhuis. We zien de oudjes zitten zoals oudjes kunnen zitten achter hun tafeltje in een bejaardenhuis: beetje treurig voor hun uit starend. Al deze mensen Lees meer!

januari 30, 2016

Plaspauze

Hoe zou het met de autoplasser in Dordrecht gaan? De plasser is boos omdat hij zijn auto niet kan parkeren in de straat waarin hij woont. Zij parkeren daar omdat ze verder reizen met de trein, het station namelijk even verderop. Hij plast over de voorruit zodat het goudgele goedje zo via de luchtroosters de Lees meer!

januari 24, 2016

Hessel

Het doodknuppelen van zeehondjes om het bont te gebruiken voor kledingstukken was, toen ik nog aan het opgroeien was, een vak. In de jaren erna kwam er steeds meer weerstand tegen en heden ten dage overheerst het besef dat de jacht niets toevoegt aan onze samenleving. Verandering heeft tijd nodig, dat geldt immers voor alles. Lees meer!

januari 23, 2016

Bowie

David Bowie is niet meer onder ons…Het nieuws kwam behoorlijk bij mij binnen want ik dit is de 2e bekende dode die op dezelfde dag als mij jarig was: Elvis ging hem voor, die zou 81 jaar geworden zijn en nu Bowie, slechts 69 jaar. Bowie was een deel van mijn leven, ik ben met Lees meer!

januari 23, 2016

Daar moet een piemel in

Op de dag dat mijn 53ste levensjaar startte en ik via allerlei kanalen gefeliciteerd werd door jullie, kreeg ik het nieuws mee dat de boefjes in ons land iets nieuws bedacht hebben om zich te verrijken, namelijk door het stelen van kaas. Veel kaas. Zeer waarschijnlijk doen ze dat voor de Russen want die mogen Lees meer!

januari 23, 2016

De oude man

Toen ik vanmorgen brood ging halen voor het laatste ontbijt van het jaar, zag ik hem weer staan bij de brug van het Winschoterdiep, de oude man die net zoveel neuzen heeft als het jaar nog dagen…Normaal staat hij altijd bij het Gemeentehuis maar dit jaar besloot hij anders. Hij trotseert, zoals elk jaar, de Lees meer!

januari 23, 2016

Stel je eens voor

Kiespijn. Sinds een week loop ik ermee rond en onderga heftige pijnen. Desondanks houd ik mij staande (dus niet: houd ik mè staande) en onderga mijn lot zonder geklaag. Nou ja, een beetje zo nu en dan, om wat aandacht te krijgen van mijn geliefde… dan mag ik mijn hoofd op haar schoot leggen waarna Lees meer!

januari 22, 2016

Trots!

Mijn ouders waren gisteren 57 jaar getrouwd. Zij van oorsprong uit Zaandam en hij van oorsprong uit Jutphaas, tegenwoordig Nieuwegein geheten, ruim 57 jaar geleden ‘aangespoeld’ op het mooiste eiland van ons land, Terschelling. Zevenenvijftig jaar. Dat zijn een hoop jaren en tegenwoordig kan je gerust zeggen dat het bijzonder is want scheidingen zijn schering Lees meer!

januari 22, 2016

Met de vinger wijzen

En niemand heeft het meer over onze, ik citeer een ex-politicus, ‘Kut-Marokkanen’! Sinds de eerste vluchtelingen hun leven waagden om een veilig onderkomen te vinden lijkt het erop dat men een nieuwe groep de schuld kan geven van hun eigen, (kennelijk) ongelukkige leven. In de jaren ’50 emigreerden vele Nederlanders naar elders omdat Nederland in Lees meer!

januari 22, 2016

De Eetclub

Waarom staan er zoveel bankjes in de provincie Groningen? Dit vroeg ik mij af toen ik boodschappen aan het doen was voor het avondeten. Op elke hoek en in elke straat zijn ze te vinden realiseerde ik mij terwijl ik de winkel in liep en mijn boodschappenbriefje erbij pakte. Maar de gedachte zette ik snel Lees meer!

januari 22, 2016

Geschiedschrijvers

Geschiedenis schrijven. Dat is voor de meesten onder ons niet weggelegd. Ja, je eigen geschiedenis, die schrijft ieder voor zich maar het echte geschiedschrijven doen maar enkelen onder ons. Zo is het en zo hoort het. Zij hebben, zij krijgen een podium door hun functie, actie of omdat ze er op dat moment zijn. Of Lees meer!

januari 22, 2016

Mannetje staan

Nauwlettend hou ik de was in de gaten. Ik heb het wasrek over het balkon gehangen want daar is nog wat zon. Maar door het gewicht (en kennelijk de slechte staat van het rek) zie ik het rek vervaarlijk doorhangen. Voor de zekerheid maak ik de boel met wat touw nog wat extra vast, heb Lees meer!

januari 22, 2016

Toe aan vakantie

  Vakantietijd. Te vergelijken met de stilte voor een flinke juli storm. Lege kantoren, kinderen de hele dag om het huis, geen rijen in de supermarkt en even voel je je heer en meester op de lege snelwegen… En zeer waarschijnlijk schrijf ik dit stukje voor niks want iedereen heeft wel wat beters te doen. Lees meer!

januari 22, 2016

Wildgroei

Mijn wenkbrauwen groeien harder dan ik hebben kan. De grijze haren zijn voornamelijk de boosdoeners, die kennen geen grenzen en groeien alle kanten op. Als brildrager kan dat behoorlijk irritant zijn want door die wildgroei sta (of zit) je constant de brillenglazen te ontdoen van een vetlaag. Want je wil niet de wereld in een Lees meer!

januari 22, 2016

Mierenziften

Terwijl de mieren kop aan kont ons huis binnen stormen zoek ik mijn heil in de tuin want onze Lieve Heer heeft de airco aangezet. Verderop hoor ik het gedonder van naderend onweer maar volgens de ‘buien-app’ zal het onze locatie passeren waardoor ik de kans greep om na 14 dagen weer eens in een Lees meer!

januari 22, 2016

Excuses

Excuses maken lijkt de nieuwe trend. En hier doel ik op excuses maken aan het publiek, het volk. Voorheen was dit vloeken in de kerk maar de ‘spindokters’ hebben kennelijk de laatste tijd naar de werkvloer geluisterd, hun arrogantie van zich afgegooid en adviseren om ‘met de billen bloot te gaan’. Het lijkt een hype Lees meer!

januari 22, 2016

Bijtanken

Mijn hoofd is leeg. Enkele dagen Terschelling is voldoende om dat voor elkaar te krijgen. Alsof de (bijna) altijd aanwezige wind alle stress er met een flink windkrachtje uit je kop blaast. En daarna weer de ruimte biedt om ontvankelijk te zijn voor al het moois wat dit Waddeneiland ons te bieden heeft. Want er Lees meer!

januari 22, 2016

De Dijk

Ruim 30 km lang had ik een haat-liefde verhouding met ‘De Dijk’. Niet de Dijk van Huub en ook niet de Amsterdamse Zeedijk waar De Dijk van Huub weer naar vernoemd is, nee, de Afsluitdijk. Haat-liefde. Als jonkje vond ik het maar niks. Ja, wel spannend maar het duurde zo lang en daardoor ebde zich Lees meer!

januari 22, 2016

Dat denk ik dan..als man zijnde

Mijn vriendin appte mij vanmiddag dat ze vanavond met twee dames naar een kledingzaak in Gorredijk gingen, een kilometertje of 90 van verwijdert van hun standplaats… Ik schrok even van die afstand want dat doe je niet ‘zo maar’ even…denk ik dan, als man. Ze zouden om 17.00 uur vertrekken maar dat werd 17.30 uur. Lees meer!

januari 22, 2016

Ik geloof in mij

Bram Moszkowicz gaat het land in om zieltjes te winnen voor zijn politieke partij. Zo belangrijk vindt hij zichzelf. “Want ik geloof in mij…” En als het misgaat dan staat er in ieder geval een portie wachtgeld op hem te wachten, mits hij natuurlijk in de Kamer komt. Ik werk al vanaf mijn 18e jaar Lees meer!

januari 22, 2016

Een beter leven

Terwijl de (dode) vluchtelingen uit het redelijke rustige Middellandse zee water werden gevist, ontstond er een tsunami aan reacties op Facebook. Deelnemende reacties zou je verwachten maar dat was niet helemaal het geval…. Ik ga ze hier niet herhalen. Teveel eer voor deze lui. Maar dat het hier om zieke geesten gaat is een feit. Lees meer!

januari 22, 2016

Maskerade

Na het zien van René Froger bij Humberto, vrolijk zingend met zijn Toppers, kon ik eindelijk weer rustig slapen. Want dat had ik, sinds hij vlak voor de paasdagen een optreden moest staken, niet meer gedaan en dat werd allemaal nog eens versterkt toen hij later in een reactie daarover zei dat het voelde “alsof Lees meer!

januari 22, 2016

God is boos

Dat het ging stormen snap ik achteraf wel! God liet ons even voelen erg boos te zijn. Of misschien was Hij wel eerder beledigd, want er gebeurden in de afgelopen week weer dingen die hem deed omdraaien in zijn grot. Of op zijn wolk. De storm heeft mij ook flink op mijn flikker gegeven. Terwijl Lees meer!

januari 22, 2016

De democratie tiert welig

Nu de verkiezingscampagne achter de rug is kunnen we weer verder met ons leven. Pffff…het was weer afzien! Politici in rare, gekleurde jasjes op de markt, ineens heel geïnteresseerd in de gewone man. En daarna zie je ze nooit meer terug. Maar ja, gelukkig mogen we stemmen en wonen we in een democratie. We hoeven Lees meer!

januari 22, 2016

Rambo

Vorige week had ik oppasdienst. Niet op een (klein) kind maar op een…. hamster! Mijn oudste zoon, inmiddels 20 jaar jong dus oud genoeg om eigenaar te zijn van een hamster, is sinds een tijdje de trotse bezitter van dit bolletje wol. Met toestemming van het cluppie van Dion Graus, de Dierenpolitie en die lieverds Lees meer!

januari 22, 2016

Klusser van de maand

Mijn kluspraktijken zijn afgelopen weekend uitgebreid met het volbrengen van een klus waarvan ik niet wist dat ik het kon, namelijk het monteren van een nieuwe stortbak. Iets verven, een lamp ophangen, een Ikea kastje in elkaar zetten of iets zagen is voor mij geen probleem maar alle klussen die niet in deze groep thuis Lees meer!

januari 22, 2016

Praatjes

Praten tegen de auto schijnt toch niet zo raar te zijn. Ondergetekende, altijd driftig pratend tegen mijn auto, dacht altijd hierdoor rijp te zijn voor een inrichting waardoor ik het niet kon delen met anderen. Voorkomen is beter dan genezen! “Ja, lief autootje, jij gaat je best weer doen hè… Dan krijg je, als je Lees meer!

januari 22, 2016

De aandeelhouders

Nu de Haagse politiek eindelijk het licht ziet (lees: verkiezingen in aantocht..) wat de gaswinning in Groningen betreft, hebben ze bedacht bij Terschelling te gaan boren. En op Terschelling. Dat levert een miljardje op en dan zijn de dames en heren van het grote geld er als de kippen bij. En de plaatselijke politiek verblind Lees meer!

januari 22, 2016

Man in zwart

Daar sta je dan ineens, oog in oog met een man die een pistool in zijn hand heeft. Of je maar even wilt doen wat de man je zegt te doen. De dader was meer een jongen maar door het pak welke hij aan had trachtte hij zich ouder voor te doen. Of hij was Lees meer!

januari 22, 2016

Wonderdoekje

Bij de vloerreiniger die ik van de week kocht zat een cadeautje, een groen doekje. Ze hadden ook een blauw doekje of zelfs een gele… identiek aan de kleur van de substantie in de fles, maar ik ging voor de groene. Was hier sprake van een gewoon doekje? Nee, het was een wonderdoekje! Althans, dat Lees meer!

januari 22, 2016

Hemelse taferelen

Het is dat ik mij nog onder de levenden bevind maar ik zou er heel wat voor over hebben gehad om de gezichten van de daders te zien die in Frankrijk dood en verderf zaaiden wanneer ze oog in oog kwamen te staan met de baas van hun ‘beloofde land’.  Dan zag ik hoe ze Lees meer!

januari 20, 2016

Overzicht 2014

De laatste dag van het jaar 2014 is aangebroken, de dag, ik herhaal het maar weer even, dat die man er weer staat, bij het Gemeentehuis, die man die net zoveel neuzen heeft als ’t jaar nog dagen… Terwijl op de dijken van Terschelling de schapen plaats hebben moeten maken voor overmoedige zeehonden en hun Lees meer!

januari 20, 2016

Ontknapen

Dat hadden wij vroeger niet. Een ontknaap-service. Deze service behelst het wegwijs maken van de man in het liefdesspel. De man die zeg maar nog niet precies weet hoe een vrouw te behagen. De man die van alles probeert maar een vrouw uiteindelijk ontevreden achter laat. Een Tovenaarsleerling zou je dan wel kunnen zeggen want Lees meer!

januari 20, 2016

Zwartepieten

Over zwartepieten (betekenis= elkaar de schuld geven) gesproken. Het meisje achter de kassa is moe. Ze doet haar best om het niet te laten zien aan mij maar nadat ik het te betalen bedrag aangehoord had, ging ze op de automatische piloot: “Wilt u er koopzegels bij?” “Nee hoor..” antwoordde ik. “Wilt u er pannenzegels Lees meer!

januari 19, 2016

Terreur!

Elk najaar weet ik dat ze weer komen… Met angst. En ergernis! Ze komen meestal vroeg in de ochtend en eindigen ergens in de middag. Op een hele slechte dag zijn ze niet alleen, dan vult de straat zich met een kakofonie van geluiden waaraan ik mij enorm kan ergeren, vooral na een nachtdienst en Lees meer!

januari 19, 2016

Najaars overpeinzingen

Langzaam rollen we de herfst in. Sinds zondag draag ik ineens weer een t-shirt onder mijn overhemd en ik twijfel nog tussen het dragen van zomer- of winterjas. De slakken in de tuin en de spinnen die telkens precies op gezichtshoogte in de weg zitten hadden de herfst al aangekondigd maar de temperaturen weerspraken het. Lees meer!

januari 19, 2016

Bianca

Op dag af is het vandaag 24 jaar geleden dat mijn (eerste) nichtje geboren werd. Bianca. Ik werd voor de derde keer ‘Oom’ en was daar enorm trots op als 26 jarige. Daarbij kon ik haar ook nog eens bijschrijven bij de door mijzelf opgerichte OZS. OZS? De Oom Zegger-schap Stichting om precies te zijn. Lees meer!

januari 19, 2016

Scheppers

God schiep hemel en aarde en zag dat het goed was. Hij was, zeg maar, de Opper Schepper. In de jaren erna hebben velen onder ons Zijn voorbeeld gevolgd door ook dingen te scheppen. Creëren. Dingen bedenken, maken, uitvoeren. Creatief bezig zijn. Dat zit in de mens. Niet in elk mens, hoor. Nee, je hebt Lees meer!

januari 19, 2016

Zo mooi

Op de boot van Terschelling, terug naar de Wal. Een ervaring waar ik (en velen met mij) een behoorlijke depressie van kunnen krijgen. De Wal, of in Nederlandse begrippen, het vaste land, is het samenvattende woord voor het gewone leven, werken, files, school, vroeg opstaan, stress, zorgen en de wekelijkse boodschappen. En de mensen op Lees meer!

januari 19, 2016

Voetbalglorie

Na het WK geweld is het nu weer tijd om op adem te komen. Dat zou kunnen door te gaan kijken naar de Tour. Als ik de tv aanzet en kijk naar die iele gasten op de fiets…en luister naar het commentaar van de heren Ducrot en Dijkstra…en kijk naar de prachtige beelden van Frankrijk, Lees meer!

januari 19, 2016

Puntjes

Normaliter is maandag niet echt een dag om er eens vrolijk tegen aan te gaan. De meesten onder ons slepen zich weer naar het werk en de jeugd zich naar de scholen. En eenmaal op werk of school zijn er weer genoeg redenen om nóg chagrijniger te worden, bijvoorbeeld door gelazer met je baas of Lees meer!

januari 19, 2016

We gaan goed

‘Louis van Geniaal’ kopte de Duitse krant Bild hedenmorgen. Ik hoop dat ze deze gedachte vasthouden tot na de finale, Duitsland-Nederland. Want dat betekent dan dat ik voor het eerst van mijn leven ‘Wereld-kampioen’ ben. Ja, ik. En jullie. Wij dus. Het ‘wij’ gevoel tiert welig en voelt verdomd aangenaam aan. WhatsApp en Facebook sloegen Lees meer!

januari 19, 2016

Kappert

Naar de kapper gaan is voor mij een noodzakelijk kwaad. Ik heb ook geen vaste kapper dus zwerf maar wat rond in Kappersland. Zo kwam ik ooit terecht bij een kapsalon aan het Koningsplein in Den Haag. De eigenaresse, van Surinaamse afkomst, was hartelijk en gezellig zodat ik besloot bij een volgende ronde weer bij Lees meer!

januari 19, 2016

Blauw

Oké. Ik geef het toe. Ik heb ze ook…. De oranje Wuppies. Oh nee, hamsters! Ze liggen weliswaar nog in de keukenla maar ik heb ze dus wel. Ben er zelfs speciaal voor omgelopen want de winkel waar ik normaal kom had alleen maar de ‘ikbenruig’ pakken, daar had ik niks mee, was mij te Lees meer!

januari 19, 2016

Pinksterstol

Hij is er! Nooit verwacht maar dan toch gekomen: de Pinksterstol! Het luxe brood met rozijnen en amandelspijs kunnen we nu ook met Pinksteren eten. Met erop natuurlijk een dikke laag roomboter en aan de buitenkant een laag poedersuiker. Mmmmmmm. Het water loopt mij al in de mond. Jaren heb ik er naar uitgekeken maar Lees meer!

januari 19, 2016

Honderd

Na het schrijven van dit stukje mag bij mij thuis de vlag uit. Sommigen in mijn straat hadden de vlag al uitgestoken. Of beter gezegd, vlaggetjes. Heel veel vlaggetjes. Heeeeeel veeeeeeel vlaggetjes! En de kroeg om de hoek is in het geheel bedekt met oranje dekzeil en tussen de lantaarnpalen er tegenover hangen ook weer Lees meer!

januari 19, 2016

Topper

Het nadeel van wonen in een flat is het feit dat er nagenoeg geen tuin is. Bij mij kan je het woordje ‘nagenoeg’ wel helemaal weglaten want het balkon is zo groot (of klein) dat je er nét met drie personen kan zitten. En als er dan één van die drie even naar binnen moet Lees meer!

januari 19, 2016

Lente voor de deur

Voorzichtig durf ik het te zeggen: het is rokjesdag! Een van de mooiste en leukste dagen in het jaar en ooit prachtig opgetekend door wijlen Martin Bril. Ik word daar vrolijk van en volgens mij ben ik daar niet de enige in. Ik had vanmorgen toen ik opstond al een vermoeden want toen ik naar Lees meer!

januari 19, 2016

De Parel

Achter ons ligt de onrust. De onrust welke elke dag opnieuw getrotseerd moet worden. Dat klinkt heel dramatisch maar als je eenmaal op de boot naar Terschelling zit klopt het wel. Zodra ms Friesland wereldkundig maakt te vertrekken via twee korte stoten met de scheepshoorn valt de onrust van mij af. Want je weet, nu Lees meer!

januari 19, 2016

Armlastig

Net nu ik een positief stukje wilde schrijven over hoe kleine dingen mij vrolijk doen worden, kreeg ik het deksel op de neus na het lezen van een artikel in de Telegraaf. De Telegraaf, de krant van Wakker Nederland om precies te zijn. Maar laat ik toch maar eerst over het positieve beginnen want anders Lees meer!

januari 19, 2016

Koningsdag

Het is Koningsdag! Vandaag even geen gezeur aan onze hoofden maar lekker samenzijn op de pleinen en in de straten. Kledingkleuradvies: oranje. Drinkadvies: veel. Niveau van geestelijke gesteldheid: prettig gestoord. Lied van de dag: Het Wilhelmus of, bij gebrek aan, Olé, olé,olé. Als kleine jongen heb ik heel wat Koninginnedagen meegemaakt. De heren van de Lees meer!

januari 19, 2016

Op stap

‘Zit m’n dasje goed. Zit m’n jasje goed. Vader gaat op stap. Is m’n pochetje d’r, M’n sigaretje d’r, Vader gaat op stap. Vader heeft vandaag dat fieve, Niet meer zo dat primitieve Want vader is vandaag de bon vivant, de bon vivant, de bon vivant, Vive le vive le vive le vive le bon Lees meer!

januari 19, 2016

Kippetjes

Volgens mij is het een automatisme. Zodra je oog in oog staat begin je gewoon, een groet, een liefkozend woordje, een aai over de bol… Of een terechtwijzing vanwege ongehoorzaamheid, dat kan natuurlijk ook. Je weet één ding zeker: je zal er nooit mondeling op afgerekend worden! Want dieren kunnen niet praten. Ja ja, er Lees meer!

januari 17, 2016

Lente

De tjiftjaf is weer in het land, pasgeboren lammetjes rennen dartelend rond moeder schaap en het eerste kievietsei is ook al gevonden: lente! De mooiste tijd van het jaar is mijn persoonlijke mening. En de meest erotische tijd van het jaar en dat is ook mijn persoonlijke mening. Even voor de duidelijkheid, ik heb geen Lees meer!

januari 17, 2016

Vrienden voor het leven

Wij zitten in de ‘ik word vijftig’ fase. En met ‘wij’ bedoel ik mijn oude klas, de 6e klas van de Openbare Lagere School te Midsland, Terschelling. Achtendertig jaar geleden. De meesten van die klas hebben deze mijlpaal al achter de rug, met of zonder Sarah/Abraham in tuin. Met of zonder groot feest. Er zijn Lees meer!

januari 17, 2016

Genomineerd

Na mijn nominatie was ik even het spoor bijster. Voor het eerst van mijn leven was ik genomineerd en ook nog eens door mijn beste vriend, Jan. Trots vertelde ik het iedereen die het maar weten wilde, van de buurvrouw tot aan de caissière van mijn wijksupermarkt. Alleen bleef ik wel met twee dingen zitten: Lees meer!

januari 17, 2016

Koningsnummertje

Het zal weer aan mij liggen maar na een week Olympische Spelen valt het mij op dat er zoveel van die zogenaamde ‘Koningsnummers’ zijn. Elke sport heeft er wel een. Of meerdere. Ik kan mij niet herinneren ooit zelf in een Koningsnummer gespeeld te hebben….. Ja, vorig jaar mocht ik meezingen met een Koningsnummer maar Lees meer!

januari 17, 2016

Klus een cursus

De NS geeft aanstaande woensdag een cursus in de trein. Een cursus ‘flirten’. Het is nu maandag en als ik zo om mij heen kijk in de trein dan is woensdag inderdaad een betere dag dan de maandag. Nu zit het weekend nog in de reizigers en zit niemand te wachten op een knipoog of Lees meer!

januari 17, 2016

Ontbijt

Het is zondag. Het is: ‘Boer zoekt vrouw’ dag. De dag na de aubade (hoedje op/hoedje af) voor onze Koningin-moeder. De dag voor de eerste maandag van februari, de maand die ons misschien nog van dat witte spul gaat geven of een beetje ijs. Pfff..wat een opening. En ik was de dag al slecht begonnen Lees meer!

januari 17, 2016

West Aleta 40 jaar

Mijn vader zit in een koor. Niet een gewoon koor maar een Shanty-koor. De West Aleta Singers van Terschelling. Het is een mannenkoor van om en nabij de 60 leden. Van jong tot oud. Ze zingen allerlei repertoire, van Christelijke liederen tot en met, uiteraard, Shanty- zeemans liederen. Dat deden ze vroeger al, heel lang Lees meer!

januari 17, 2016

Koud

Het was een rare gewaarwording: voorjaarsschoonmaak houden in Leidschendam omdat de mussen nog net niet van het dak vielen en dan midden in een winter terechtkomen in Groningen! Dik 10 centimeter sneeuw is er gevallen en voor het eerst sinds lange tijd had ik het weer eens koud. Zo koud dat er nu kloofjes in Lees meer!

januari 17, 2016

Ouwe meuk

Soms sta ik versteld van mijzelf. Zoals afgelopen week. Al maanden stonden er dozen vol met ouwe meuk in een kamertje die weer volstond met gereedschap,verfmaterialen, behang en rotzooi. En mijn flat is al niet zo groot dus de ruimte kon veel beter benut worden door eens flink te ruimen. Maar dat gaat niet vanzelf Lees meer!

januari 17, 2016

Fit & potent

Mannen die fietsen of veel lopen hebben een hogere potentie dan mannen die alles met de auto doen. Zo! Ik heb de aandacht! Het is januari en dan zijn de onderwerpen ‘lijnen’ en ‘gezondheid’ weer een hot item. Want januari is dé maand om daaraan te gaan werken, er staat immers een heel jaar voor Lees meer!

januari 17, 2016

Winter?

De hype ‘winter’ is weer begonnen nu we bijna zeker weten dat het aanstaande maandag sneeuwen gaat. Nou ja, het zal hoofdzakelijk natte sneeuw zijn maar het is genoeg om er weer volop aandacht aan te besteden. We hebben immers niks belangrijkers te doen.. Zoals het bespreken van het nieuwe ‘John de Mol’ programma ‘Utopia’. Lees meer!

januari 17, 2016

Oudjaar

En dan is het jaar 2013 ineens ten einde.. Vandaag staat die man er weer, die man die net zoveel neuzen heeft als het jaar nog dagen… Elk jaar weer kregen wij dat thuis te horen van mijn vader en telkens sloeg mijn fantasie daarvan op hol, rende ik als kleine jongen naar buiten om Lees meer!

januari 17, 2016

2013..bijna voorbij

Een enkele keer heeft men het er nog over maar langzaamaan lijkt de Zwarte Pieten discussie weg te ebben. En de discussie over het vuurwerk weer aan te zwellen want bijna elke dag krijgen we wel te horen hoeveel klachten er binnen gekomen zijn op de website vuurwerkoverlast.nl. Zo is er altijd wel wat. Ik Lees meer!

januari 17, 2016

2e Kerstdag 2013

In de trein van 07.15 uur op 2e Kerstdag, onderweg naar mijn liefste. Zonder koffie want de koffietent was dicht dus ik mag drie uur vasten. Niks 24 uur maatschappij, er bestaat nog steeds zoiets als zondagsrust. Maar een bakkie had wel lekker geweest en ik moet nog drie uur… Ik bevind mij in internationaal Lees meer!

januari 17, 2016

Kerstdenksels

Terwijl ik van mijn kerstbrood zit te genieten (“Hé, blauwe bigarreaux..bestaan die?”), lees ik dat er schimmel op de kerstbroden van de Spar zit….en denk ik terug aan de kerstdagen die ik als kind mee maakte. Hoogtepunt van die kerstdagen was toch het moment ná het kruisje slaan aan het einde van de Nachtmis. Want Lees meer!

januari 17, 2016

Verlangens

Vanaf vandaag, 21 december, gaan de dagen weer lengen en ik kan niet wachten! Tuurlijk, we hebben nog amper winter gehad, zelfs geen vleugje van de zogenaamde horrorwinter die al door diverse weerkenners voorspeld werd, maar wat mij betreft slaan we januari, februari en maart gewoon over. Ik wil lammetjes en Boer Zoekt Vrouw koeien Lees meer!

januari 17, 2016

Metro-sexueel

Eén op 10 mannen doet aan plastische chirurgie. Oftewel één op de 10 mannen laat iets corrigeren aan zijn lichaam. Dat lees ik in de Linda, één van de bladen die wel mogen blijven voortbestaan. Net zoals de Donald Duck. De Panorama en de Nieuwe Revu gaan bij het oud papier. Ooit las ik die Lees meer!

januari 17, 2016

 

Het was een stormachtig weekje. Het begon redelijk rustig toen er een foto verscheen van een tongende Burgemeester met een schandknaapje van rond de 25 jaar. Even leek het stil te blijven in het afvoerputje van de Televisiewereld, RTL Boulevard geheten, maar het Hoofd, de Sepp Blatter van Roddelland zeg maar, Albert, kwam uiteindelijk toch Lees meer!

januari 17, 2016

Haantjesgedrag

Het was code rood en het bleek ook écht code rood te zijn! Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt dus in de loop van de storm werden we steeds nieuwsgieriger naar het verloop er van. Met rode koontjes, om maar even in de kleur van het alarm te blijven, volgde ik het nieuws en Lees meer!

januari 17, 2016

Bliepjes

Dit stukje is gebliept. Door enkele medewerkers van de VN. Want ‘Bliep Bliep!’ is fout. Heel fout. Ik ga het dus niet over ‘Bliep Bliep!’ hebben anders staat dit stukje vol met bliepjes. Hoe goed je het ook meent met de medemens, in welke kleur dan ook, er zullen altijd mensen zijn die er moeite Lees meer!

januari 16, 2016

Loos

Inspiratie. Oftewel het ontbreken er van. Daar ga ik het nu onder ander over hebben want ik heb geen inspiratie. Totaal verdwenen, weggestopt, ver weg. Terwijl het normaal gesproken bijna altijd voor het grijpen lag. Natuurlijk ben ik aan het zoeken geweest. Alle verhuisdozen die nog niet uitgepakt zijn heb ik wel 20 keer onderste Lees meer!

januari 16, 2016

De laatste reis

Het zal wel aan mijn leeftijd liggen, nadenken over de uitvaart. Over mijn uitvaart. Want naast alle onzekerheden in het leven, zoals bijvoorbeeld de vraag of ADHD nu wel of niet bestaat, het boren naar schaliegas wel of niet gevaarlijk is, moeten we nu wel of niet bezuinigen, zijn de stralingen van een gsm nu Lees meer!

januari 16, 2016

Verwarring

“Hé, hoi! Hoe gaat het?” riep een dame (nou ja, dame..) voor mij waarna ik automatisch mijn hoofd draaide naar de persoon waaraan de vraag gesteld werd, een ietwat stoffige oudere man. Hij stond enkele meters verderop in het straatje van het winkelcentrum en verwachtingsvol keken wij terwijl we langzaam doorliepen (ik was nu ook Lees meer!

januari 16, 2016

Vakantie!

Mooi weer, mooi eiland, mooi gezelschap (vriendin Janet en mijn jongste zoon) en een mooie camping vormden voor mij dé combinatie om een heerlijke vakantie te hebben. Dat is wel de conclusie die ik kan trekken nu het achter de rug is en er weer een vol jaar ‘van het gewone leven’ voor mij ligt. Lees meer!

januari 16, 2016

Zuur

Zure mensen. Dat zijn mensen die geen plezier hebben in het leven. Vaak zie je al op het eerste gezicht wanneer je zo’n type voor je hebt staan. Alles wat ze uitstralen is zuurder dan het ergste zuur. Klagend en mopperend gaan ze door het leven. Ooit moet er wat misgegaan zijn met ze, wellicht Lees meer!

januari 16, 2016

God

Lionel Messi heeft vakantie! Deze fantastische voetballer mag nu genieten van een welverdiende rust en dat gun ik hem. Ja, ik ben een bewonderaar. Lionel was nu gespot bij een zogenaamd ‘zwembad-feestje’ waar, hoe bedenken ze het toch steeds weer, veel mooie dames rondliepen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik lees: Lionel had geen belangstelling Lees meer!

januari 16, 2016

Inhuldiging

André Rieu op het Museumplein. Hij wél! Ajax moet het zondag doen met een parkeerplaats nabij de Arena. Oké, ik weet ook wel dat er bij het Rieu-publiek minder kans is op debiele vecht- of slooppartijen maar het doet wel pijn. En André schreeuwde ons net toe, tussen de walsen door, dat zijn evenement gesponsord Lees meer!

januari 16, 2016

Schoolvoetbal

Onlangs moest mijn jongste zoon meedoen met het Schoolvoetbaltoernooi. Was dit een variant van de Koningsspelen? Nee, het fenomeen schoolvoetbal bestaat al jaren en ooit was ik zelf onderdeel van het toernooi. Wij speelden tegen de Prinses Margriet-school, CBS de Vossersschool en CBS ’t Jok. Meer smaken waren er niet op Terschelling. Weken ervoor werden Lees meer!

januari 16, 2016

Het Lied 2

De gasveer van mijn bureaustoel heeft de geest gegeven en telkens als ik de stoel weer op haar hoogste stand gezet heb, zakt ze, ongemerkt langzaam, naar beneden… Daardoor is het weer in mijn rug geschoten en is mijn humeur op een dieptepunt. Dat werd nog erger nadat ik erachter kwam dat de pillen die Lees meer!

januari 16, 2016

1 april

Het moet wel een samenzwering zijn…Dit is geen toeval meer, hier is over nagedacht door slimmeriken in vlotte pakken die van niets, iets maken. Dubbel ben ik gepakt. Heb ik het hier over een 1 april grap? Nee, al zou je dat wel denken. De traditie om op 1 april een grap te maken kan Lees meer!

januari 16, 2016

Juf Bartie

Juf Bartie was mijn Juf in de 1e Klas van de Lagere School. Zij was de eerste die ik zag na mijn carrière op de Kleuterschool en geloof me, dat heeft indruk gemaakt. Want ja, ik was zes jaar en nog een beetje bleu van het hele dagen spelen in de zandbak, glijden van de Lees meer!

januari 16, 2016

Onderzoekjes

Vandaag is de lente begonnen. Volgens de nieuwslezeres op de radio om precies twee minuten over twaalf.. Ik ga maar niet nadenken hoe ze aan die tijd komen, belangrijker is dat het gebeuren gaat. De natuur is zich al aan het voorbereiden, check het gevogelte op http://www.beleefdelente.nl/ of het vossenpaar op http://volgdevos.nl/ De vos is Lees meer!

januari 16, 2016

Verslaafd?

“Ben ik Facebook verslaafd?” Die vraag stel ik mij de laatste tijd met grote regelmaat want het lijkt er verdacht veel op. Als ik zou tellen hoe vaak ik ‘even’ op FB kijk weet ik het zeker maar omdat ik het niet zeker wil weten tel ik niet. Ik zit dus al in de ontkennende Lees meer!

januari 16, 2016

Het Lied

Het rommelt in het land. Het rommelt sinds de Koningin aangegeven heeft afstand te doen van haar troon. De Oranje verenigingen draaien overuren en er is een Hoofd comité opgericht, om precies te zijn: Het Nationale Comité Inhuldiging. Daarin zitten belangrijke dames en heren en die hebben, onder andere, bedacht dat er een ‘Koningslied’ gemaakt Lees meer!

januari 16, 2016

Zo’n dag

Afgelopen zondag was weer zo’n dag. Zo’n dag dat vele emoties bij elkaar kwamen in verschillende huishoudens of werkplekken. Het was weer ‘zo’n voetbaldag’! Het ging weer om de knikkers. Wie zou bovenaan in het linkerrijtje komen te staan? Voordat om half een afgetrapt werd in Rotterdam was de stand PSV, Ajax en dan Feyenoord. Lees meer!

januari 16, 2016

Ojee…een prostituee

Dromen doe ik vaak en meestal kan ik ze ook nog aardig navertellen en, voor mijzelf, uitleggen. Maar sinds enkele dagen pieker ik mij suf want ik droom steeds over spinazie! Over fijn gehakte spinazie of, origineler, over bladspinazie. En ik droom het al enkele dagen maar is dat ook wel zo, heb ik niet Lees meer!

januari 16, 2016

Ode aan de VRIENDSCHAP!

‘Vriendschap is een illusie’ zong het Goede Doel ooit en wij, vrienden, zongen keihard mee omdat we het een mooi liedje vonden (en omdat we in de kroeg zaten met al haar glazen, blond schuimend bier). Kleuterschool, Lagere School en de MAVO lagen achter ons, de wereld met al haar problemen, verleidingen, uitdagingen en verrassingen Lees meer!

januari 16, 2016

Van jongen naar man

“Zaterdag was de mooiste dag van de week En je wist als je naar je vriendjes keek Hier gaan ze heel wat beleven…” Voorgaande is de leader van de serie/ film All Stars en daar moest ik van de week aan denken toen een oud ‘klas-voetbalgenoot’, Jan-Willem, mij benaderde via FaceBook over onze voetbaltijd. Wij Lees meer!

januari 16, 2016

IJspret

Het einde van het winterweer nadert met rasse schreden. Dat was natuurlijk de reden dat er een file bij Giethoorn ontstond want ja, als er dan ijs ligt dat moet, ik herhaal, dan moet er ook geschaatst worden! Het heeft iets, schaatsen op natuurijs. En het is voor alle leeftijden. Jong, middle aged of oud, Lees meer!

januari 16, 2016

Maandag

Zomaar een blauwe maandag in januari? Neen, het is Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Vandaag schijnen wij ons massaal klote (oftewel: treurig, neerslachtig en weemoedig>bron: Wikipedia) te voelen.  Dat komt onder andere doordat de goede voornemens alweer in de prullenbak liggen. Mijn goede voornemen, hardlopen om enigszins wat af te vallen,  Lees meer!

januari 16, 2016

Bandjes

Sneeuw! En niet een beetje weinig ook! Bij deze de complimenten voor de voorspellers: jullie hadden deze keer gelijk… En ook de bedenkers van winterbanden ga ik nu gelijk geven want die scheurden mij vanmorgen, toen ik naar huis reed, met een klere gang voorbij alsof er geen vlokje sneeuw op de weg lag. Er Lees meer!

januari 16, 2016

2013!

Heerlijk hoor, zo’n nieuw jaar voor ons. Krijg er altijd het Voorjaargevoel van en stoot mij daarmee voor de neus want eerst moeten we nog even die ontzettend saaie maanden januari en februari door zie te komen… We zullen deze maanden door moeten ploegen al ware het elke dag een veldslag. Daarnaast zal ik nog Lees meer!

januari 16, 2016

2012…een overzicht

Zo, we leven nog. Toen mijn wekker op vrijdag de 21ste om 05.45 uur afging baalde ik wel even want ik moest gewoon naar mijn werk. Niks extra vrije dag. Nu kan ik dan toch aan een soort jaaroverzicht werken. Het was weer een bewogen jaar en de volgende staat alweer voor de deur. Wat Lees meer!

januari 16, 2016

Hoop

De laatste dit, de laatste dat, we vliegen in het einde jaar talloze keren door het jaar 2012. Leuk! Als kleine jongen keek ik altijd heel graag het jaaroverzicht in boekvorm welke mijn vader zichzelf elk jaar kocht, Het Aanzien van puntje puntje. Dit was altijd een van mijn favoriete boeken, deed het de rest Lees meer!

januari 16, 2016

Recht?

Zo aan het einde van het Oude jaar krijg ik altijd last van sentimentele oprispingen. Die oprispingen bestaan uit gebeurtenissen die mijn leven kruisten. Dan denk ik terug aan alle leuke en hele vervelende, verdrietige en toch weer vrolijke gebeurtenissen. Daar kan ik niks aan doen zei de dokter, onderga het gewoon en sta er Lees meer!

januari 16, 2016

Respect

Lionel Messi, die van de week ter aarde stortte waarna de commentator het becommentarieerde alsof God zelf een blessure had, krijgt voor zijn kunstjes honderd duizend euro per dag. 13 miljoen per jaar. Naast zijn voetbalsalaris doet hij er ‘nog wat bij in de reclamewereld’ want ja, van dertien miljoen euro per jaar is rondkomen Lees meer!

januari 16, 2016

Eigen boezem

Drie mandarijnen liggen voor mij op het bureau want die kreeg ik van de Sint cadeau. Ja, Sinterklaas viert vandaag zijn verjaardag, ik hoop met velen, want volgens de enquêtelui willen wij er dit jaar maar weinig aan besteden. Dat komt door de recessie zeggen de deskundigen dan, maar als ik kijk op internet zie Lees meer!

januari 16, 2016

Overdaad

Desoxyribonucleïnezuur. Of makkelijker, DNA, werd de afgelopen week vaker gebruikt dan, bijvoorbeeld, het woordje PVV. Dat is op zich gunstig en het laat maar zien dat de PVV op haar retour is al zal dat hardnekkig ontkend worden door ‘gelovigen’. Telkens kreeg ik de neiging bij het horen van DNA om te gaan zingen: ‘DNAAAAAAAA..is Lees meer!

januari 16, 2016

Sombere tijden

Sombere vooruitzichten hangen boven onze hoofden als we het nieuws moeten geloven. Niks groei economie, we zitten nog steeds in het dal en de enige lichtpuntjes die in het verschiet liggen zijn de lampjes die straks, na vijf december, overal weer massaal ontstoken worden. Gezellig! Nu al wordt er geroepen dat velen dit jaar niet Lees meer!

januari 16, 2016

Dansen in het gras

Nu Limburg zit te klagen dat er in het Sinterklaasjournaal niet echt Limburgs gesproken wordt, moest ik snel het balkon op om naar adem te happen. Wat een gezeik, wat een humorloos, gefrustreerd volkje is het soms ook. Nadat ik ben bijgekomen zie ik dat de bomen voor mijn huis al aardig kaal beginnen te Lees meer!

januari 16, 2016

Uitsmeren

Mijn afwasborstel kan rechtop staan! Ik wist dat niet totdat zij ineens rechtop stond, een actie van een van mijn zonen. Er zit namelijk een zuignap aan de onderkant. De bedenker ergerde zich waarschijnlijk aan de reguliere, ordinaire borstel en bedacht de zuignap. Zal hij of zij er rijk van geworden zijn? Het is best Lees meer!

januari 16, 2016

Belevingen

Rond mijn 12e jaar wilden mijn ouders groter gaan wonen en mijn vader bouwde toen een groter huis. Zo simpel ging dat in die tijd. Van mij hoefde het niet. Ik vond mijn (geboorte)huis groot genoeg. De slaapkamer deelde ik met mijn broer en op een paar knokpartijen na ging dat prima. Mijn zus had Lees meer!

januari 16, 2016

Inspiratie

  ‘Wij zijn groter dan de som van onze verschillen. Of je nu jong of oud, rijk of arm, zwart of blank, Aziatisch of Hispanic, homoseksueel of hetero bent: we zijn de Verenigde Staten van Amerika! En samen gaat we voorwaarts!” Bovenstaand stukje zat in de speech van de winnende Barack Hussein Obama. Dat gaf Lees meer!

januari 16, 2016

SM

  Na het lezen van de boeken ’50 Tinten grijs’ en de wetenschap dat sadomasochisme door menig lezer ineens als interessant ervaren wordt, moeten de Haagsche jongetjes Mark en Diederik wel gedacht hebben dat de broekriem nog strakker aangetrokken kon worden… Inmiddels weten wij dat ze dat dan ook gedaan hebben. Prima, het zal allemaal Lees meer!

januari 16, 2016

Emoties

Onder de zeehonden heb je de zogenaamde ‘huilers’. Dat zijn jonge zeehonden die op het strand geraken en het dan op een huilen zetten omdat ze moeke zeehond kwijt geraakt zijn. Meestal komt er dan wel een ‘Hessel’ of een ‘Sil’ die zich dan over het beestje ontfermen en uiteindelijk groeien ze, onder de rokken Lees meer!

januari 16, 2016

Tips

Een wit vel papier voor mijn neus is gelijk als een rode lap voor een stier. Het moet vol… Eigenlijk moet er gestreken worden maar je moet nu eenmaal prioriteiten stellen in het leven dus ik kies voor het schrijven. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk: schrijven over strijken. Maar ik weet niet of een Lees meer!

januari 15, 2016

Plaag

“Beestjes, beestjes… langs de drempel in een hele lange rij door de sleutelgaten komen ze er bij en ze kijken allemaal naar mij…” Het waren Lieveheersbeestjes om precies te zijn. Nét toen ik een deur aan het lakken was, vlogen ze en kropen ze naar binnen. Een invasie! Waar ik ook keek zag ik ze Lees meer!

januari 15, 2016

Gadgets

Langzaam begint mijn woning ‘gezellig’ te worden. Heb het schilderij, ‘Het laatste avondmaal (Dali)’ nu eindelijk recht gehangen en omdat ik daar zoveel plezier van ondervond, de klus ging redelijk makkelijk, besloot ik direct om het schilderij ‘Zicht op Venetië (Onbekend)’ ook maar eens op te hangen. En sinds een week of twee staan er Lees meer!

januari 15, 2016

Even kind zijn

De kerk was omsingeld en achter de diverse bosjes lagen ze verscholen, het geweer of pistool in de aanslag.. Vanuit mijn keukenraam zag ik dit tafereel voor mij afspelen en ik liet de afwasborstel langzaam zakken in het sop… Het gevecht was in volle gang en al gauw zag ik de een na de ander Lees meer!

januari 15, 2016

Teleurstellen

Het melodietje vulde mijn woning en ik pakte de telefoon waarna ik er achter kwam dat het mijn deurbel was.. Het is nog even wennen, de flat. Ik opende de deur en herkende in de jongen een voetbalmaatje van mijn jongste zoon. “He, hallo, alles goed met u?” zei hij verrast. Hij wilde kinderpostzegels aan Lees meer!

januari 15, 2016

Koningin Gerdi

Het stoplicht aan het einde van de Mauritskade stond op rood en ik keek verveeld om mij heen. Iets voor zeven uur s’morgens, net een nachtdienst achter de rug. Dan valt mijn blik op een ‘Samsom’-kalende man aan de overkant, keurig in pak, die staat te wachten op tramlijn 3. Een dertiger schatte ik in. Lees meer!

januari 15, 2016

Bor

Dragline machinist zoek vrouw. Helpdeskmedewerker zoekt vrouw. Vuilnisman zoekt vrouw. Manager zoekt vrouw. Minister president zoekt vrouw…. Waarom koos Yvon voor boeren vraag ik mij wel eens af, na het zien van de zondagavondaflevering. Kwam dat doordat ze zo beter haar spulletjes verkopen kon? Ze heeft namelijk een eigen productlijn, de zogenaamde Yvonne-lijn, onder andere Lees meer!

januari 15, 2016

The day after

Nu de campagne voorbij is zal er een deken van rust over ons land neerdalen. Elke politieke partij weet nu waar het staat, sommigen kiezers zullen zweven en anderen staan weer met beide benen op de grond. Alhoewel, er moet natuurlijk nog wel effe een kabinetje gevormd worden…Dus dan zal daar ook wel weer gepeild, Lees meer!

januari 15, 2016

Over piemels enzo

Het wordt een lange, hete winter…. Over piemels gesproken. Piemels zijn het, die politici. Ik kan er geen andere vergelijking op los laten sinds ik elke dag dat gezeik van die gasten aan moet horen. Nu gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet maar oh wee, vanaf 13 september zijn ze ineens de Lees meer!

januari 15, 2016

Hulde

De Olympische Spelen zijn voorbij en ik mag zeggen, ja, dat mag ik zeggen, dat het geweldige Spelen waren. Mijn tv draaide overuren. Genieten. Vroeg mij wel af waarom Epke de zaal betrad met de mouwen over zijn handen. Ik had gehoopt dat het hem gevraagd werd maar helaas was ik de enige die het Lees meer!

januari 15, 2016

Kluskloten

Vanavond begint het EK en ik realiseer mij nog niets oranjes in of aan mijn huis te hebben. Ja, drie weken geleden nog wel. Toen ik het behang in mijn slaapkamer eraf haalde bleek er nog een laag onder te zitten…in de kleur oranje. Het kostte mij twee dagen om het eraf te krijgen. Twee Lees meer!

januari 15, 2016

Druk, druk, druk

Het werd geen Barcelona maar Chelsea en het werd geen gedoogkabinet maar het ‘Kunduz-verbond’. Dat eerste is ‘maar’ voetbal maar dat tweede heeft toch iets meer om het lijf. Ik zie ze nog staan. Mark, Maxime en Geert. Eensgezind. Dat straalden ze uit en alle kritiek werd lachend weggewuifd. Terwijl je op je vingers kon Lees meer!

januari 15, 2016

Pennenlikker

Verbouwereerd zat ik achter mijn bureau met de telefoon in de hand. Even daarvoor had ik een dame van het energiebedrijf aan de lijn en dat moest ik even verwerken.. Een stortvloed aan woorden kreeg ik over mij heen. Níet te verstaan! Het enige wat ik verstond was iets over een afspraak in het huis. Lees meer!

januari 15, 2016

Non nieuws

Het weerbericht laat er geen gras (!) over groeien, de hooikoortstijd is aangebroken. Dat is voor mij toch altijd weer een feestelijk moment, want dat betekent dat we lekker weer hebben. Let wel, ik heb dus geen last van hooikoorts en snap heus wel dat mensen die er wel last van hebben, dat heel vervelend Lees meer!

januari 15, 2016

Helden

Helden willen we. Als kind is je vader een held en later gaat dat over in een pop-idool of sportman. Als vader loop je er dan een beetje achteraan, beginnen ze je ineens uit te lachen wanneer je met een partijtje voetbal na een niet zo slimme actie onderuit gaat en voel je dat je Lees meer!

januari 15, 2016

Emigreren

De tijd om te emigreren is nu daadwerkelijk aangebroken, Frans Bauer is Petrus in The Passion, een soap welke georganiseerd wordt door o.a. de EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap en een aantal christelijke stromingen. Frans Bauer is dus heilig verklaard en dat trek ik niet meer. Bonaire leek mij wel een ‘leuke plek onder Lees meer!

januari 15, 2016

 

januari 15, 2016

Thee’tjes

Als verwoed koffiedrinker ben ik de laatste tijd behoorlijk van slag, ik verdrink namelijk bijna in het theedrinken! Hele thermoskannen gaan er door en in de voorraadkast staan nu al vijf soorten thee. Dat is trouwens niet veel hoor, loop maar eens een supermarkt binnen en neem een kijkje in de theehoek: zwarte thee, vruchtenthee, Lees meer!

januari 15, 2016

Schamen

Later wil ik ‘m ook! De schaamdouche. Alleen al voor de naam! Deze douche is nu op enkele scholen geïntroduceerd en het zal een gat in de markt blijken. Want het is niet zomaar meer ‘gewoon’ om in je blote niksie onder de gemeenschappelijke douche te gaan. De islamitische medemens is ermee begonnen. Zag het Lees meer!

januari 15, 2016

Zaadje

“Ik ben zo’n trage, slome geest Wat was dat voor wonderlijk sperma Dat van een paar duizend zaadcellen Ik de snelste ben geweest.” Aan voorgaand rijmpje (Herman Finkers) moest ik even denken toen ik met mijn twee jongste kinderen het museum ‘Corpus’ bezocht. We begonnen in het kniegewricht en even erna werden we welkom geheten Lees meer!

januari 15, 2016

De zon brak door

Powned, de zender die het zogenaamde ‘nieuwe geluid’ uitzendt, heeft aangifte gedaan vanwege mishandeling van ene Rutger van Castricum. Ik snap niet dat ik hier aandacht aan besteed maar het leed is al geschied.. Zoals Pownews, het ‘nieuws’ rubriekje van Powned, heel veel leed bij anderen veroorzaakt door hun zogenaamde humor en interviewtechniek, zo jammeren Lees meer!

januari 15, 2016

Nieuw rijden

In de auto zitten is tegenwoordig echt geen lolletje meer. Terwijl gadgets en handige snufjes in de auto je juist een prettig gevoel moeten geven. Steekt er iemand plotseling over of nader je de bumper van je voorligger te dicht, hoppetaa, de auto remt vanzelf. Niet dat mijn auto dat doet hoor, die stamt nog Lees meer!

januari 15, 2016

Ziekjes

De zakdoeken zijn niet aan te slepen. Heb ’t gevoel dat ik leegloop en dat het niet meer te stoppen valt. Sinds enkele dagen houdt een irritante verkoudheid mij in de greep en vul ik menig zakdoekje met uitwerpselen uit mijn neus en heb ik geen idee waar dat allemaal vandaan komt. Naast de tsunami Lees meer!

januari 15, 2016

ATWT

Toen ik onlangs s’ avonds naar mijn werk fietste en stond te wachten voor een stoplicht, zag ik even verderop een fluorescerend vest opdoemen, naast een scooter. Politie, was mijn eerste gedachte, maar toen ik dichterbij kwam zag ik dat er een ‘mannetje’ in dat vest zat die verre op een agent leek. Toch zag Lees meer!

januari 15, 2016

Schokkend

Schokkend nieuws vanuit Oostenrijk: Prins Friso getroffen door lawine. Heel erg allemaal, het zal je zoon, man of vader maar zijn. Het nieuws kwam als een lawine (Excusez le mot) over ons heen en in plaats dat we dat nieuws in alle rust zouden verwerken kwam de Nederlandse media op gang…Met alle gevolgen van dien. Lees meer!

januari 15, 2016

Testbeeld..Zo gek nog niet.

De Tros. Ze noemen zich de Grootste Familie van Nederland. Deze groepering (dat klinkt dreigend en dat bedoel ik er ook mee..) kun je elke avond wel een keertje tegenkomen tijdens een zap-sessie. Hoe herken je een programma van hen? Meestal zie je iets Volendam’s, een bananenschil met daarbij een presentator die zo ontzettend gewoon Lees meer!

januari 15, 2016

Recessie

Volgens het nieuws zitten we in een recessie. De vierde om precies te zijn. Dat betekent dat we er al drie achter de rug hebben. Ik snapte niet waar hier het nieuws in zat want ik zit al jaren in een recessie. Voor mij geen vakanties naar verre oorden, om de paar jaar een nieuwe Lees meer!

januari 15, 2016

Vriezen en dooien

‘It giet net oan!’ zei de man met het witte haar achter de tafel met daarop tientallen microfoons opgesteld. Een seconde erna zakte, op een paar zuurpruimen na, geheel Nederland door het ijs! Ik kroop direct achter de computer en surfde naar de website van de PVV, in verwachting van een oproep te klikken wie Lees meer!

januari 15, 2016

Rob van de OKA18

Het was ergens in het voorjaar van 1979 dat ik mijn ouders meedeelde dat ik ‘uit’ wilde. Als 15 jarige vond ik mij oud genoeg. Mijn oudere broer en zus vonden van niet om de bekende reden: ‘Toen ik zo oud was mocht ik ook niet stappen!’ Bij mijn ouders zag ik lichte twijfel, voor Lees meer!

januari 15, 2016

Willem

Hij mag geen zout meer eten. Wie? Willem Holleeder. Mijn aandacht was getrokken. Dit was nog eens nieuws van de bovenste plank! Peter R. de Vries is aan het woord bij De Wereld Draait Door. De man van Joram en van de Puttense moordzaak. En van Ajax. En van die vreselijke irritante R. Die losse Lees meer!

januari 15, 2016

Paniek!

Paniek in ons land! Vette koppen in de kranten, de twitteraccounts stromen er vol mee en op Hyves en Facebook is het hét gesprek van de dag. Ook menig koffiekwartiertje werd gerekt tot een half uur omdat men er niet over uitgepraat raakte. Mijn reactie was er een die door velen gevolgd werd, namelijk inkopen Lees meer!

januari 15, 2016

Doggie Bag

De Partij voor de Dieren heeft weer wat bedacht… De PvdD wil dat je, na het diner, een doggie bag aangeboden krijgt. Een wat?! Een doggie bag. Dat is een zakje waarin je de resten van het eten in kan stoppen en je het later, thuis bijvoorbeeld of in de trein, op kan eten. Of Lees meer!

januari 15, 2016

Blue Monday..the day after

Van de week ben ik, na twee dagen inpandig geweest te zijn, weer eens buiten geweest. Even het stof van me af fietsen. Blue Monday verschoof ik na de dagen erna want maandag zelf kwam mij niet zo goed uit om depri te zijn. Nu weet ik ook wel dat januari behoorlijk veel depressiviteit mee Lees meer!

januari 15, 2016

2012

Ach, ja, 2012.. We zijn er alweer volop mee bezig. Eerst moest er nog wel even voor 67 miljoen euro de lucht ingeschoten worden, zeer waarschijnlijk door één derde van de bevolking want twee derde vindt dat het vuurwerk wel afgeschaft mag worden. Terecht in mijn ogen, heb er helemaal niets mee en zou dat Lees meer!

januari 14, 2016

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!