Beste Mark

Weledelgestrenge Heer Rutte. Geachte minister-president. Excellentie.

Beste Mark.

Uit respect voor u als minister –president  ga ik niet jij’en of jouw’en. Zo ben ik namelijk opgevoed.

Van de week ging u voor ons, volk, door de knieën en door het stof omdat u spijt had van eerdere beloften. Het woord ‘sorry’ was dan ook Het Woord van de Week en iedereen had het erover!

Van mij had het niet gehoeven hoor, sorry zeggen. Toen u die 1000 euro beloofde snapte ik direct dat u dat niet kon waar maken. Ik heb niet zo’n hoog IQ als de gemiddelde kiezer van uw cluppie maar ik wist wel dat het gewoon een lokkertje was om nog meer kiezers te winnen. Daar hoefde je niet voor gestudeerd te hebben en de meeste mensen die het recht hebben om te kiezen wéten dat ze politici niet serieus moeten nemen. Waarom niet? Omdat ze altijd maar weer moeten polderen en compromissen sluiten want er zijn net zoveel meninkjes als deelnemers aan het electoraat.

En we weten dat ‘sorry’ zeggen iets van deze tijd is. Daarvoor vertikte men het en was het leve de arrogantie, maar enige jaren geleden kwam er een omslag: Gewoon toegeven dat je iets fouts gedaan hebt, excuses aanbieden en vervolgens weer verder gaan met je praktijken.

Want ja Mark, u zal ook weer door het stof moeten vanwege MH17. ..Na deze diep trieste ramp (aanslag!) gaf u strijdvaardig aan dat de onderste steen boven moest komen. En dat de verantwoordelijken gestraft moeten worden. Echt, ik voelde uw kwaadheid en wilde u ook geloven maar zo zit de wereld, helaas, niet in elkaar.

En over een aantal jaren zult u ook weer sorry moeten zeggen en toe moeten geven dat die 130 km per uur eigenlijk ook niet zo zaligmakend was als u en uw vrindjes steeds dachten. Want dan blijkt dat de natuur er toch wel door belast werd. En dat medische klachten zich opstapelden omdat de lucht toch niet zo schoon was als jullie ons steeds voorhielden. Of erger, dat Veilig Verkeer Nederland met cijfers naar buiten komt waaruit blijkt dat er een toename is van verkeersslachtoffers. Dodelijke slachtoffers, omdat er zo hard gereden wordt dat zelfs airbags het niet meer kunnen opvangen…

Voorbeelden in overvloed maar dat hoort nu eenmaal bij regeren. En als je verantwoordelijkheid neemt moet je natuurlijk ook die verantwoordelijkheid nemen als het mis gegaan is. Persoonlijk heb ik diep respect voor mensen die dát doen want er is ook een categorie azijnpissers die vanaf de bank alleen maar commentaar leveren en hun ‘mening’ uiten zonder eerst effe het een en ander uit te zoeken.

En beste Mark, dat je ook nog een paar uurtjes in de week lesgeeft aan een vmbo klas is ook te prijzen, dat zie ik liever dan een Jan Peter Balkenende op een skateboard…..

Maar. Ja, nu komt de maar. Want u heeft, wat mij betreft, onlangs een grens overschreden. Een grens die door al uw voorgangers gerespecteerd werd heeft u met voeten getreden. Een schandalige vertoning waarvan ik vind dat u eigenlijk direct moet aftreden. En zelfs 1000 excuses maken verlicht geenszins mijn woede want dit past een premier niet, dit is een premier onwaardig, dit is ons land onwaardig, dit is Europa onwaardig en eigenlijk zouden ze u moeten verbannen naar een ver oord hier vandaan. Als straf. Zonder behoud van wachtgeld. Met een partner want aangezien u die nu nog steeds niet heeft maakt dat de straf waarschijnlijk erger…

Sorry! Nu ga ik te ver. Dat gezeik over wel of niet een partner of wel of niet hetero of homo zou mij eigenlijk totaal niet boeien. Dat willen ze bij WNL (Wakker Nederland…) wel weten maar ik absoluut niet, echt niet! Maar ik ben zo kwaad…Zo ontzettend kwaad en dan wordt ik vals!

Het NOS Journaal bracht mij namelijk op de hoogte (die krijgen ook nog een brief!) dat u, minister president van Nederland, gebeld heeft met Albert Verlinde (verder in dit verhaal geduid als ‘deze persoon’) in de uitzending van RTL Boulevard! Omdat deze persoon ging stoppen als presentator van dit..euh…tv programma.

Hoe haalt u het in uw Haagsche grijze massa deze persoon te bellen! En het allerergste, hoe haalt u het in uw botte…excusez le mot, hersens om deze persoon veren in den reet te stoppen vanwege zijn dienstjaren bij hierboven genoemd ‘tv programma’ namens ALLE NEDERLANDSE BURGERS!

Kijk, dat u Gordon gedoogd en een liefhebber bent van de Toppers, dat gedoog ik nog, dat is uw vrije tijd en daar heb en wil ik niks mee te maken hebben. Maar dat u op de televisie deze riooljournalist toespreekt namens ALLE NEDERLANDSE BURGERS en hem op een voetstuk zet al ware deze persoon een persoon die in de historieken der Nederlandse geschiedenis bijgeschreven zou moeten worden, is niet één brug te ver maar alle bruggen te ver! U tast mijn Nederlands Burgerschap aan, van kruin tot mijn kleine teen!

Schandalig! Rioolpolitiek! De muur tussen roddel en serieuze journalistiek is geslecht. Tot en met de fundering! Dit komt nooit meer goed en ons land zal ik chaos veranderen en uiteindelijk naar de verdoemenis gaan….

Daarom deze brief, in de hoop dat u toch nog wijs genoeg bent om uw fout toe te geven en vervolgens af te treden. Het is niet anders. Vervroeg de verkiezingen en met kerst zit u in ballingschap ergens ver weg onder de kerstboom, uw zonden te overzien en uw wonden te likken.

Ja en niks voorwaardelijk! We schepen u op met een partner!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.