Echte Mannen

Onlangs heb ik, als een soort statement, een partij opgericht. Dat oprichten duurde om precies te zijn een minuut of vijf en ontstond spontaan.

De reden? Omdat we in een kwaad daglicht gezet werden door figuren als Harvey Weinstein waardoor ‘de gewone’ man in een verkeerde hoek gedrukt wordt. Let wel, de gewone man is niet hetzelfde als de gewone burger van onze minister-president, Rutte. Nee, daar bemoei ik mij niet mee om het simpele feit dat ik geen flauw idee heb over wie hij het heeft. Net als dat ik totaal niet begrijp waarom hij onze dagelijkse boodschappen duurder wil maken door de BTW te verhogen. Op álle boodschappen. Dus ook gezonde producten zoals groenten en fruit. Ik snap het dan niet meer, we leven immers in het Obesitas- tijdperk. We worden steeds dikker en dikker en ondertussen laten we toe dat er overal suiker en andere voedingssupplementen in onze voeding gestopt mag worden. Dat mag van Den Haag.

Of, met andere woorden, de fabrikanten mogen ons legaal vergiftigen…

Het is goedkoper om de zogenaamde ‘vette hap’ in huis te halen dan een aardappeltje, groenten en fruit. Daarnaast worden we wel aangespoord meer te bewegen, zitten is immers het nieuwe roken, maar komen we niet uit de stoel omdat we het té goed hebben. Een gemiddeld gezin heeft drie auto’s voor de deur staan waarmee we dagelijks stilstaan in de files op de A13 of in de straat bij de school. En als we niet een auto hebben dan is er wel een scooter of een elektrische fiets. Allemaal schijnbewegingen van de welvaart en ondertussen raken we geestelijk van het padje af en klagen we ons een hoge bloeddruk aan en hebben ‘anderen’ het altijd gedaan, zijn zij de oorzaak. En ja, ook ik ben te zwaar, zuchtend en steunend trek ik mijn schoenen aan om vervolgens vanaf de bank in de stoel van de auto te belanden. Ik maak amper nog meters met de benenwagen en het fietsen naar mijn werk is voorbij omdat ik nu te ver van mijn werk woon. En ik ben al ruim tien maanden geleden gestopt met roken waardoor ik meer begon te eten.

Mijn voordeel is wel dat ik redelijk kan koken dus bij mij komen er geen geprepareerde zakjes in huis om sausjes te maken of soepjes te maken. Natuurlijk is dat niet genoeg om van mijn ‘pokkel’ af te komen. Daarom probeer ik sinds enkele weken elke dag een stuk te lopen. Zonder skistokken maar wel in een rap tempo. Mijn Drentse neef Richard zette er nog wel even een andere stok voor achter de deur door mij te overtuigen van een inschrijving voor een wandelevenement, de Fjoertoer op Terschelling. De 25 kilometer, tja, direct maar hoog inzetten toch?

Maar dit soort zaken zijn niet uit te leggen. We zijn bezig ons zelf te vernietigen. Neem het nieuws wat afgelopen week naar buiten kwam. De insecten populatie neemt enorm af. Insecten die wij nodig hebben om te kunnen leven, hoe irritant ze soms ook zijn. De oorzaak is nog niet helemaal helder maar er moet wel iets aan gedaan worden.

Ook hier weer de vraag aan onze grote leiders in Den Haag: Waarom laten we het zover komen?

Maar goed, ik heb dus een partij opgericht. De Mannen Partij. Wij van de MP zijn echte mannen. Soms nog jongens maar meestal heren. Zelfstandige kerels die van wanten weten en met een geëmancipeerde blik op de wereld om hun heen kijken. Een blik die even verder gaat dan bier, chips en voetbal om maar een cliché over mannen te noemen. Wij van de MP zitten niet ongevraagd met onze klauwen aan de dames en doen niet aan oneerbare voorstellen. Oké, we laten soms wel een boer of een scheet maar dat moet van de dokter omdat je niks moet opkroppen. En we doen dat alleen als we bij onze geliefde zijn of bij onze beste vrienden. Uit liefde. En als we bij onze beste vrienden zijn dan laten we ons niet opnaaien door onze beste vrienden. Nee. Als een beste vriend een onbehoorlijke opmerking zou maken naar een meisje of vrouw dan spreken wij die beste vriend daar op aan. Want bij beste vrienden kun je dat doen anders kan je ze geen beste vrienden noemen.

Wij mannen moet heropgevoed worden wat dat betreft, meegaan met de tijd want de tijd van de oermens is al een tijdje voorbij….

Wij zijn echte mannen. Mannen die zichzelf kunnen redden en niet Mama’s kindjes blijven. Strijken, koken, ons eigen broodtrommeltje vullen en boodschappen doen is voor ons net zo normaal als even een dutje doen op de bank. Ook verzorgen we ons goed, trekken elke dag een schone onderbroek aan en vouwen de sokken uit alvorens ze in de wasmand verdwijnen. Ook zetten we zelf koffie en maken een cappuccino’tje voor de lady als zij dat behaagt, houden de deur voor haar open of dragen de zware tassen van de wekelijkse boodschappen. Wij zijn geëmancipeerd van kale kruin tot aan de tenen maar hebben ook beperkingen. Vraag ons niet mee te kijken met ‘Boer zoekt Vrouw’ of ‘Heel Holland Bakt’ of ‘RTL Boulevard’. Ook wij van de Mannen Partij hebben zo onze grenzen. Grenzen die heel belangrijk zijn want dat is goed voor het ego en libido.

Tot nog toe bestaat de partij uit twee leden, Voorzitter Johan en de titel Vice Voorzitter heb ik mijzelf maar toebedeeld. Bij gebrek aan kandidaten. Mocht je interesse hebben om lid te worden dan kan dat middels een reactie hieronder. Het kost niets, hooguit wat energie om je als echte man te gaan gedragen. Maar uiteindelijk zal je dan de vruchten ervan kunnen plukken en zal een prachtige toekomst in het verschiet liggen. En mocht je jezelf ook wat mannelijker willen kleden, ga dan eens langs bij de hoedenzaak ‘Trix’ in Emmen. Daar staan twee alleraardigste dames die jouw een echte mannelijke hoed of pet kunnen aanmeten waarna die vreselijke baseball- caps de vuilnisbak in kunnen! En mocht dat nog niet voldoen, koop jezelf dan een paar schoenen van Mascolori, Van Bommels of Pepe Milan!

Mannen! Verenigt u! De tijd is er rijp voor!

 

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

4 gedachten op “Echte Mannen”

  1. Ik als “echte man” graag lid, dat van dat bier, chips en voetbal heeft mij over de streep getrokken….. Of heb ik iets niet begrepen…(grapje) Weer en fantastisch stukje muis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.