Gadgets

Langzaam begint mijn woning ‘gezellig’ te worden. Heb het schilderij, ‘Het laatste avondmaal (Dali)’ nu eindelijk recht gehangen en omdat ik daar zoveel plezier van ondervond, de klus ging redelijk makkelijk, besloot ik direct om het schilderij ‘Zicht op Venetië (Onbekend)’ ook maar eens op te hangen. En sinds een week of twee staan er twee planten op de vensterbank én eentje op de salontafel én eentje voor het keukenraam! Planten die tegen een stootje kunnen, zo verzekerde mijn vriendin mij, en ze hoeven maar één keer in de week water. De naam? Euh…iets Latijns wellicht, dat zoeken we nog op. Ze waren in ieder geval groen en de bloemen heel kleurig.

Heel gezellig allemaal.

Tot zover was ik tevreden, ben meer van minder dan van meer interieur ‘gadgets’ zoals we dat tegenwoordig noemen mogen. Want dat is praktischer. Hoe meer rommel op de tafel hoe meer je op moet tillen tijdens het schoonmaken.

Maar als ik de reclamefolders geloven moet, schijn ik toch nog wat te missen. Wat dan? Over die Boeddha dingetjes waar je de laatste tijd mee dood gegooid wordt. Schilderijen, beeldjes …Boeddha zittend, Boeddha op canvas, Boeddha hoofd in lantaarn, Boeddha in stolp, Boeddha liggend, Boeddha jongetje, Boeddha meisje, Boeddha Horen Zien Zwijgen, Boeddha kindje slapend op een olifant…… Slechts een greep uit de collectie was dit! Volgens de folder brengt het verlichting in je leven. Nu heb ik, met alle respect voor Boeddha, genoeg verlichting in huis dus dat is geen reden om ze aan te schaffen.

En teveel verlichting is weer slecht voor het milieu, daar jaag ik dan Groen Links weer mee op de kast.. Oh nee, die jagen zichzelf al op de kast, daar hoef ik geen opmerkingen van te verwachten.

Maar even serieus, de winkels liggen er nog vol mee terwijl je zou denken dat de markt allang verzadigd is…. Of wachten ze tot ik er ook een in huis neem? Ben ik de laatste in het land die Boeddha-loos of arm is? Kom ik nu spiritueel tekort en rest mij dat te dragen als man in lengte van dagen? Ben ik verdoemd en zal de energierekening bij mij extra hoog uitvallen, puur omdat ik het verdom om mee te doen aan de Boeddha-hype?

Als ik de folders geloven moet wel. Ik hou het bij Het Laatste Avondmaal van Dali (wellicht ook ooit een hype geweest..) en Het zicht op Venetië van de onbekende schilder. Dankzij mij kan die onbekende schilder ook zijn brood verdienen en hangt zijn kunstwerk nu boven mijn bank. Te pronken. En ik glim van trots omdat het zo mooi opgehangen is.

Zo komt er bij mij dus toch wat verlichting in huis!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.