Scherp!!

Het is best moeilijk. Schrijven zonder vingertopjes.

Ja, ik heb ook de messenset van Albert Heijn. Naast een gortdroge tong van het likken aan de zegeltjes die ik telkens ontvangen mocht van de lieftallige caissières heb ik ook last van een zogenaamde ‘plak’vinger. Man, man, ik heb mij suf geplakt! Vorige week heb ik ze opgehaald en omdat we meer dan genoeg zegels hadden, namen we ook maar direct het messenblok en de snijplank mee onder de arm.

Het mes snijdt immers aan twee kanten.

Dat moet onze premier ook gedacht hebben toen hij akkoord ging met deelname aan het Correspondents dineetje. Ten eerste omdat hij altijd lacht wanneer wij, klootjesvolk, dat juist niet willen en ten tweede kon hij wel iets gebruiken om zichzelf ietsjes populairder te maken.

Persoonlijk vond ik het een leuk idee. Vooral omdat ik de wetenschap had dat hij zijn grappen niet zelf zou schrijven maar dat over zou laten aan deskundige schrijvers. Cabareteske ambtenaren wellicht, de leukste lolbroeken van onze ministeries, aangestuurd door een van de Meesters der Cabaretiers, Dolf Jansen. Ja, ik noem hem een meester want ik hoor hem graag. Elke zaterdag hang ik aan zijn lippen tijdens het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ en verbaas ik mij steeds weer opnieuw over de snelheid waarmee hij reageert op de actualiteiten.

Die wetenschap was dus voor mij voldoende reden om maar eens te gaan kijken.

Het was leuk. Soms wat gênant omdat ernstige zaken (bijvoorbeeld de misstappen van minister Van der Steur, die van Veiligheid en Justitie) met een grap weggelachen werden maar het over het algemeen kon ik een glimlach niet onderdrukken. Wel viel het mij op dat Dolf, die na dit voorprogramma (!) zijn mening gaf, inhoudelijker was dan onze minister-president…

Ik hoop dat Mark goed geluisterd heeft.

Meters pleisters heb ik er al doorgejaagd. De schaar is er bot van geworden… Toch lukte het mij nog om via social media erover te klagen en geloof het of niet, het was een item in het Grote Mensen Journaal! .. In de winkelpaden ving ik op dat de volgende spaaractie van AH om een strijkijzer gaat. Dat wordt dus op de blaren zitten ben ik bang…

Toen ik het van de scherpe messen hoorde was ik net bezig een wortel een paar kopjes kleiner te maken voor de peen & uien en prompt sloeg het noodlot weer toe; het topje van mijn pink, inclusief nagel, verdween in de stamppot.

Ietsje langer koken dus…..

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Eén gedachte op “Scherp!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.