Tips

Een wit vel papier voor mijn neus is gelijk als een rode lap voor een stier. Het moet vol… Eigenlijk moet er gestreken worden maar je moet nu eenmaal prioriteiten stellen in het leven dus ik kies voor het schrijven. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk: schrijven over strijken. Maar ik weet niet of een lezer wacht op hoe ik strijk… Oké, een tipje van de sluier: ik strijk met behulp van een fles whisky! Wellicht ben je nu toch nieuwsgierig genoeg om door te lezen en daarom zal ik het een en ander toelichten, voordat er verkeerde dingen over mij gedacht worden. In die fles zit geen whisky maar water! Niet gewoon water natuurlijk, ook geen heilig water maar gedestilleerd water. Eigen fabricaat en een tip van mijn vriendin! Mijn droger produceert namelijk dit water en dat giet ik dan weer in het strijkijzer en dat vindt het strijkijzer lekker. Daar voelt ze, of hij, zich goed bij en de levensduur wordt hierdoor verlengd. Die whisky fles is bijzaak, ik had even geen frisdrankfles voor handen…

Dat is nog eens een tip hè! En omdat ik in een gekke bui ben zet ik er nóg eentje op papier. Niet afhaken is mijn vriendelijke doch dringende advies! Deze tip kreeg ik van een collega zijn vrouw en zij had de tip weer van een medewerker (!) van een grote wasmachine fabrikant.

Een wasmachine heeft nog wel eens de neiging te verkalken en veel, teveel opdringerige reclamespotjes vertellen ons dan om, bijvoorbeeld, Calgon te kopen en dit bij elke wasbeurt toe te voegen. Zo’n doos kost een euro of zes, voor ‘maar liefst’ vijftien wasbeurten!

Maar het kan dus anders!

Commercieel gezien zou ik nu dus de spanning moeten opvoeren door er bijvoorbeeld een reclameblokje tegen aan te gooien maar die heb ik even niet voorhanden en ik ben daarvoor niet commercieel genoeg. En ik vind het zo’n goede tip dat ik dat graag delen wil, aardig van mij hè!

Nu de tip. Je koopt een fles natuurazijn (60 eurocent ongeveer) en die giet je in één keer leeg in de wasmachine. Dan de wasmachine op 90 graden zetten en zónder was zijn programma af laten draaien. Dit doe je zo om de drie maanden en schoon zijn de leidingen weer! Na twaalf maanden is dat al gauw een flesje whisky winst!

 En ik heb bijna dit stuk wit papier vol dus voor mij snijdt het mes al aan twee kanten, rest mij slechts nog een slot te bedenken….

Voor de muggenzifters onder ons… Het is natuurlijk geen papier maar slechts een scherm met een wit vlak. En nu, na deze zin die ik er nog snel even bij tik, een gevuld wit vlak waarmee ik duidelijk wil maken dat mijn schrijfdrang weer bevredigd is!

 

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.