Vluchten kan nog wél!

We hebben er een nieuwe feestdag bij: de Gekozenendag. Wat een prachtige, haast Bijbelse naam voor een nieuwe feestdag!

Mooi nieuws wat het treurige nieuws van de dood van Denise iets verdraagzamer maakte. Denise? Ja, Denise. Dit nieuws kreeg ik van de week binnen dankzij Hart van Nederland, een programma waar dagelijks ruim één miljoen mensen naar kijken voor de duidelijkheid. Denise is een egeltje en was gevonden met een gebroken pootje. Dit pootje is door een aardige dierendokter in het gips gezet omdat heel Nederland geschokt was maar helaas, ze overleefde de ingreep niet. Vreselijk nieuws en het gaf mij een gevoel dat het leven soms heel oneerlijk kan zijn…

De Gekozenendag dus. Nader onderzoek leerde mij dat deze dag in het leven is geroepen door niemand minder dan de Grote Leider van de PVV naar Noord-Koreaans voorbeeld, Geert Wilders. Omdat ze 10 jaar bestaan.

Het werd onder andere gevierd met een interview bij de NOS, die linkse kliek waar Wilders niets mee te maken wil hebben maar nu even wel. Het werd in plaats van een kritisch interview een 20 minuten lange reclame voor zijn gedachtegang. Prima, want het was voor mij weer een bevestiging dat deze man last heeft van grootheidswaanzin en zijn principes net zo makkelijk overboord gooit als Mars hun repen uit de winkels.

Ik had net een zak mini-marsjes gekocht en in blinde paniek heb ik de mars hulplijn gebeld. Een aardige meneer sprak mij rustig toe en vertelde dat zolang ik ze niet at er ook niets gebeuren kon. Dat was makkelijke gezegd dan gedaan. Want het was volle maan en dan heb ik altijd extra trek in chocola. De mars meneer begreep het en zei toen dat ik de zak maar zo snel mogelijk weg moest gooien. Dat was een optie maar dan was het nog niet weg…

De shredder bood uitkomst en na wat geklieder waren de mini- marsjes mini mini en wist ik mijn chocolade-trek te verzadigen door mijn vingers af te likken. En daarna kwam de spijt want ik ben geen enkel stukje plastic tegen gekomen…

De Gekozenendag is niet het enige dat bedacht is door de Partij Voor de Vrijheid. Ze willen ook elke maand uit eten met tien volgelingen. Zijn apostelen zeg maar. Aangezien ze van de Hollandse waarden zijn vermoed ik dat het menu bestaat uit stamppot boerenkol, stamppot zuurkool of stamppot peen en uien. Dat de volgeling telkens vraagt wat er gegeten wordt en dat Geert dan steeds antwoord met: “Stamppot!” Het laatste Avondmaal zal er bij verbleken…

Dion Graus zou vast ook mee eten maar dan de vegetarische versie. Dion is van de egeltjes zeg maar. Van de week zat hij bij Jeroen Pauw en vertelde dat hij niet had mee geschreeuwd met de fans van Geert toen er ‘Minder, minder, minder’ gescandeerd werd op de verkiezingsavond van de Gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Hij hield niet zo van dat massale hysterische gedoe. Opvallende uitspraak, ben benieuwd of hij de volgende dag zonder stamppot naar bed moest…

Donald Trump is meer van de steaks. Nu hij Super Tuesday gewonnen heeft moeten we er echt rekening mee gaan houden dat hij de toekomstige president van Amerika wordt. Vluchten kan dan niet meer want hij gaat een muurtje bouwen heb ik begrepen. Nu heb ik het niet over vluchtelingen die naar Amerika willen vluchten maar ik heb het over Amerikanen die willen vluchten. Naar Canada bijvoorbeeld, zodat ze zich niet hoeven te schamen voor Trump met zijn idiote ideeën. Gebleken is namelijk dat, nadat bekend werd dat Trump gewonnen had, heel veel mensen ‘emigratie’ gegoogled hadden. En als populairste land kwam Canada tevoorschijn.

Bij ons staan er ook verkiezingen voor de deur. Over een jaartje of eerder als het kabinet valt. De PVV staat er goed voor en we moeten er rekening mee gaan houden dat Geert straks onze minister-president zal worden. De astronauten Scott Kelly en Michail Kornijenko zijn twee dagen geleden teruggekeerd vanuit de ruimte na een jaar daar vertoefd te hebben. Ze hebben getest hoe het menselijk lichaam zich houdt tijdens langdurig afzondering en gewichtloosheid ter voorbereiding van een reis naar Mars.

‘Is er een plaats tussen de sterren waar ik heen kan gaan?’ vroegen de mannen van het Goede Doel ooit.

Vluchten kan nog wel, er is voor de Gekozenen toch nog hoop!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.