VOG seizoen

Het is officieel. Vanaf morgen mag het weer legaal en hoeven velen onder ons het niet meer stiekum te doen. Voor sommige liefhebbers duurde het te lang en vielen voor de verlokking, de drang om ‘het’ te doen was groter dan de wilskracht. Sommigen deden het in de vroege morgen maar er waren er ook bij die het midden in de nacht deden, tot grote ergernis van de buren want ja, het gaat absoluut niet geluidloos. Maar het aller-, allerergste was dat zelfs mensen met een VOG verklaring meededen aan deze burgerlijke ongehoorzaamheid!!

VOG????

VOG, oftewel de Verklaring Omtrent Gedrag is een papiertje waarmee je kan bewijzen dat je redelijk stabiel in de maatschappij staat, dat je zeg maar zonder ‘zonden’ bent of de ideale schoonzoon- of dochter, het is maar wat je belangrijk vindt. Dit is ooit verzonnen door een bange ambtenaar die in iedereen een crimineel zag of vader was van een prachtige dochter waar menig manspersoon wel een beschuitje mee zou willen eten.. Een nachtmerrie voor vele vaders van prachtige dochters.

De VOG dus. Ter voorkoming van wangedrag. Maar wat is de definitie van wangedrag? Gedrag dat tegen de regels van het fatsoen ingaat, maar wie bepaalt dat? Waar ligt de grens van het fatsoen? Ik zou zeggen dat elkaar met respect behandelen in dat lijstje hoort. En je houden aan normen en waarden. Zo ben ik opgevoed en dat hoop ik weer door te geven door het ook daadwerkelijk uit te voeren.

Wie goed doet..

Maar afgelopen week werd die norm even stevig bijgesteld en nogal behoorlijk ook. Dik over de rand van fatsoen heen. Want daar was ineens Camiel Eurlings. Camiel wie? Camiel Eurlings, ooit minister in het kabinet Balkenende Vier, Kroonprins van het CDA, president –directeur van de KLM en nu lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Maar we kennen hem het beste van toen hij zijn ‘At your service’ speech hield op het CDA congres, om zijn steun uit te spreken naar Maxime Verhagen die een samenwerking met de PVV wel zag zitten. De liefdesverklaring van Camiel deed Maxime huilen en de rest van Nederland zat met het schaamrood op de kaken thuis op de bank te kijken hoe deze krolse katers om elkaar heen liepen en elkaar besproeiden met loftuitingen.

Ik vergat pardoes mijn eigen gedrag en gooide de tv uit het raam.

Vanwaar deze agressie? Dat komt omdat Camiel losse handjes heeft. Op zich kan dat, korte lontjes genoeg tegenwoordig in onze maatschappij en de uitdrukking ‘kopschoppen’ zal binnenkort opgenomen worden in de Dikke van Dale. Maar Camieltje sloeg zijn vriendin in elkaar, een meisje, een vrouw en ja, dan ga je te ver in mijn ogen en nu druk ik mij nog enigszins mild uit. In mijn ogen ben je dan een miezerig, klein, smerig mannetje en dien je direct ontheven te worden van al je functies, IOC lid, van je mannelijk lid en alles wat er in de toekomst nog voor je ligt.

Niets meer en niet minder.

Het IOC zat dus met hem in zijn maag en zette hem voor het blok: hou de eer aan jezelf, Camiel, treed af. Maar Camiel zou Camiel niet zijn en uitte dat door er toch weer een VOG uit te slepen! En kon dus aanblijven als IOC lid! Zoals ik van de week al las in een column hoeven we daarom geen waarde meer te hechten aan deze verklaring, de schrijver noemde het dan ook heel toepasselijk het VOGvodje.

En daarom snap ik nu ook dat er mensen waren mét een VOG in de binnenzak die het toch deden: burgerlijk ongehoorzaam zijn! Terwijl pas morgen het seizoen echt gaat beginnen lapten ze de regels aan hun laarzen. Oké, ze deden het stiekum. Eerst achter het tuinhuisje en de brutalen pakten er ook nog een stukje tuin bij maar ja, in hoeverre kun je bladblazen vergelijken met het in elkaar rammen van je vrouw?

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.