1 april

Het moet wel een samenzwering zijn…Dit is geen toeval meer, hier is over nagedacht door slimmeriken in vlotte pakken die van niets, iets maken. Dubbel ben ik gepakt.
Heb ik het hier over een 1 april grap? Nee, al zou je dat wel denken. De traditie om op 1 april een grap te maken kan ik overigens best wel waarderen. Kreeg gisteren zelfs de gelegenheid om een grap uit te halen, aangespoord door mijn jongste zoon (Sil) en het slachtoffer was zijn broer (Sven). Omdat het Pasen was stond er een ‘het is crisis’ menu op stapel, pannenkoeken met als toetje gelatinepudding met mandarijntjes uit blik. Nadat Sil het beslag gemaakt had ontstond het idee: een (schoon) vaatdoekje werd in de vorm van een pannenkoek geknipt en nadat er nog één schep beslag over was, door het beslag gehaald en gebakken. Sil zette de gebakken pannenkoeken op tafel en ik riep vanuit de keuken: “Sven, ik heb de laatste, een lekkere dikke, in de pan en die mag jij!”
Gek is dat, dat hoef je nooit twee keer te zeggen..
Glunderend keek hij naar het bord waar de pannenkoek op lag en even leek het erop dat meneertje ons in de gaten had: “Wat is dat blauwe..? Ha, jullie hebben er kleurstof in gedaan!” en vervolgens goot hij er een scheut schenkstroop overheen..en rolde de pannenkoek handig op met zijn vork…
Nadat hij zijn mes er in zette en merkte dat er iets niet klopte, wisten wij dat de grap geslaagd was: “1 april!” Gelukkig beschikte het slachtoffer ook over een dosis humor en met veel pret werden de echte pannenkoeken naar binnen gewerkt.
Op dat moment had ik zelf nog niet in de gaten dat ik ook ‘genaaid’ werd. Daar kwam ik pas later achter. Pas toen ik op mijn horloge keek…. Want die stond stil! Het is ze wéér gelukt om mijn batterij naar de Goden te brengen! Elk jaar weer, na het uur voor-of achteruit te zetten, begeeft de batterij het van mijn horloge en dat is de schuld van de bedenkers van de zomer-wintertijd! Die hebben een pact gesloten met de batterijfabrikanten. Is het niet mijn horloge welke de geest geeft dan is het wel de andere uurwerken in mijn huis die gevoed worden door batterijen. En een nieuwe kost ‘maar’ acht euro…
Die lui spinnen er garen bij en wij, de gewone, simpele, hardwerkende, belastingbetalende eenvoudige burgerij zijn het slachtoffer!
En wat bedoel ik met ‘dubbel gepakt’? Dat ik ook nog eens die dag een uur eerder naar mijn werk moest!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.