Thee’tjes

Als verwoed koffiedrinker ben ik de laatste tijd behoorlijk van slag, ik verdrink namelijk bijna in het theedrinken! Hele thermoskannen gaan er door en in de voorraadkast staan nu al vijf soorten thee. Dat is trouwens niet veel hoor, loop maar eens een supermarkt binnen en neem een kijkje in de theehoek: zwarte thee, vruchtenthee, ‘delicious spices’, rooijbos harmony (!), groene en tuinkruiden thee. Tientallen soorten waaruit je kan kiezen, het neemt zoveel tijd in beslag dat andere klanten gaan denken dat je een medewerker bent.. Ik heb mij inmiddels aangemeld bij de Club van Theedrinkers om zo ervaringen uit te kunnen wisselen over smaak, afdronk, pittigheid en kleur. Heel gezellig, binnenkort ook op Facebook!

Over Facebook gesproken, het valt mij op dat momenteel ‘het weer’ erg hot is. Persoonlijk zou ik het liever hebben over voetbal-God Lionel Messi, de fantastisch verrassende voetbaluitslagen van afgelopen weekend of over het bezoek van Premier Rutte aan de SGP rokjesjongeren (Ja, ik ben ook gelovig..) of het ontslag van coach Rutten (PSV). Maar nee, het zou de gemiddelde Facebook’er worst zijn.

Het weer is veel interessanter, het verlangen naar de lente is begonnen. Weg winterslaap, naar buiten en genieten van de zon is voor menigeen nu een must. Dat dikke, vieze en muffe winterkleed moet hoognodig naar de stomerij, luchtigheid moet weer telig wieren (?). Natuurlijk kan ik mij daar ook wel in vinden, krijg altijd prettige tintelingen van de eerste kieviet geluiden. Alleen veel te laat want het eerste ei is alweer gevonden. Balen, loop altijd achter de feiten aan. Toen mijn jongens nog jochies waren wilde ik altijd met ze de polder in om kikkerdril uit de sloten te lepelen maar ik kwam steeds te laat, werd uitgelachen door tientallen jonge kikkertjes. Dan liep ik weer terug met drie verdrietige kindertjes naast me en praatte ik ondertussen op ze in dat Papa volgend jaar wel op tijd zal zijn..

Gelukkig is er YouTube! Anders hadden de mannen het nu nog niet gezien..

Over lente gesproken, als je ‘lente’ googled zit je zo op de website van de Vogelbescherming, met name beleefdelente.nl, een mooie aanvulling op alle lente kriebels zoals bijvoorbeeld tuinieren of gewoon lekker in de zon liggen.

Dit is een van mijn favoriete websites. Want hier krijg je een mooie inkijk in de nesten van diverse vogels. Zonder huiszoekingsbevel, zonder aan te kloppen of zonder aan te bellen! Past helemaal in onze tijdsgeest want alles moet immers kunnen. Momenteel zijn de ooienvaar, de ijsvogel, de steenuil en de slechtvalk al vol in business. En dat kun je allemaal zien vanuit je luie stoel. Mocht je er iets bij willen drinken dan adviseer ik je een groene- of vruchtenthee, met daarin een (let op) touch van tropische vruchten of ginseng.

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.