Schamen

Later wil ik ‘m ook! De schaamdouche. Alleen al voor de naam! Deze douche is nu op enkele scholen geïntroduceerd en het zal een gat in de markt blijken. Want het is niet zomaar meer ‘gewoon’ om in je blote niksie onder de gemeenschappelijke douche te gaan. De islamitische medemens is ermee begonnen. Zag het enige jaren geleden al ontstaan in de kleedkamer van de voetbalvelden. Uiteraard werd daar weer op gereageerd door beroeps zeikerds en vieze mannetjes maar ik vond het wel grappig. Niet veel later zag ik het hele team in de meest kleurrijke boxers (ik had vroeger alleen gele..euh..witte..en toen werden ze nog gewoon onderbroek genoemd!) luid zingend onder de douche staan en was het geaccepteerd. Ook onder de zeikerds. (De mening van de vieze mannetjes wil ik niet weten..). Niet alles wat van buiten komt hoeft slecht te zijn. Neem maar eens het handen schudden wat je tegenwoordig iedereen ziet doen, van jong tot oud. Voorheen zei je gewoon ‘hoi’ tegen je maatje, stak er soms ter aanvulling nog een hand bij omhoog maar dat was het dan ook wel. Nu gaat dat anders. Een hand wordt geschud, daarna volgt nog een aantal onnavolgbare gymnastische bewegingen of er volgt nog een snelle knuffel. Geweldig! Make love, not war!

Naast de gemeenschappelijke douche worden er nu extra eenpersoonsdouches gemaakt. Zodat je niet met de billen bloot hoeft voor de mensen om je heen. Het heeft ook te maken met het feit dat we in een maatschappij leven waarin iedereen perfect moet zijn. Wijk je af dan val je buiten de boot. Het ene piemeltje is immers het andere niet.

Op Facebook zie je het ook regelmatig voorbij komen. De ene is nog perfecter dan de ander terwijl toch echt elk huisje wel een kruisje heeft. Maar ja, hang je de vuile was buiten dan wordt je daar weer op afgerekend, dat willen we niet horen. Dus alles is leuk, lief, gezellig en aardig.

Naast deze nieuwe trend zijn ze bij de bijstandswet ook lekker vernieuwend bezig. Want als jij in de bijstand zit en je zoon of dochter heeft een baantje, dan gaan ze jou korten. Dan gaat het niet om het wekelijkse kostgeld maar om grotere bedragen.

“Wie is bij u thuis de kostwinner, mevrouwtje?” “Euh..dat is Petertje, m’n zoon. Die heeft een bijbaantje als vakkenvuller.”

Ja, dan schop je zo’n kind toch op kamers, een logisch gevolg. Kan hij of zij zich al lekker snel in de schulden werken.
Later kan het wel weer goed komen. Dan doe je je werk gewoon niet goed en krijg je toch een bonus mee van drie en een half miljoen. Ook voor dat soort lui zou een schaamdouche uitermate geschikt zijn!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.