Bandjes

Sneeuw! En niet een beetje weinig ook! Bij deze de complimenten voor de voorspellers: jullie hadden deze keer gelijk… En ook de bedenkers van winterbanden ga ik nu gelijk geven want die scheurden mij vanmorgen, toen ik naar huis reed, met een klere gang voorbij alsof er geen vlokje sneeuw op de weg lag. Er waren vanmorgen 300 auto’s betrokken bij ongevallen en nu zou ik heel graag willen weten of ze wel of geen winterbanden hadden. Dat zouden ze eens moeten uitzoeken!

Ik heb ze zien vallen, die sneeuwvlokken, want ik had nachtdienst. Ze vielen gebroederlijk naar beneden en je zag duidelijk dat ze van tevoren aan teambuilding gedaan hadden. Waarschijnlijk zo’n workshopje. Met rollenspel natuurlijk.

Even was de sneeuw het belangrijkst, het gesprek van de dag. Gelukkig maar want men was alweer aardig bezig om de spanning op te bouwen over ‘het interview van het jaar’, namelijk die tussen Ophra en veelgebruiker Lance Armstrong. Ja, dat is die wielrenner van dat gele armbandje waar Mart Smeets altijd mee rondliep.

Over bandjes gesproken, er is ook weer een nieuwe, een groene. Deze staat voor ‘You are good’, oftewel ‘Ik ben tegen pesten.’ Ik hoop van harte dat het helpt. Persoonlijk zou ik een regenboog-armbandje op de markt brengen, met de boodschap wat vriendelijker te zijn voor de medemens die een andere kleur of achtergrond hebben. Vanmiddag zag ik nog zo’n Nieuwe Nederlander haar stukje van de galerij sneeuwvrij te maken…en daarna de rest van de galerij! Dik ingepakt (ze komt oorspronkelijk uit Ghana) schepte zij zichzelf warm en het werd nog gekker, ze maakte lol met een andere buurvrouw! Ja lieve mensen die nog steeds wat angstig zijn voor dit soort ‘lui’, ze lijken best wel een beetje op ons.

Het slapen voor mij werd vandaag een soort van code oranje. Lag ik na de nachtdienst om half 8 al keurig onder mijn dekbedje, werd ik om 9 uur ruw uit mijn dromen gehaald door iemand met een kango… Dat ging zo door tot 10 uur, koffietijd natuurlijk, en daarna bleef het onrustig tot een uurtje of 12. Ondertussen was ik er maar uit gegaan en toen ik even een luchtje aan het scheppen was op het balkon, zag ik een busje staan met de tekst: Huppeldepup, voor al uw sanitaire verbouwingen.

Later in de middag werd het wat rustiger en dook ik weer mijn bed in. Dat slaapje duurde precies een uur want de kango werd weer opgestart.

Mijn vermoeden is daarom dat ik straks een super heerlijke nachtrust tegemoet mag zien. En mocht ik onverhoopt over mijn slaap heen zijn dan doe ik de luxaflex wel omhoog. Waarom? Dan tel ik de sneeuwvlokken die, wellicht, weer zullen vallen.

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.