Maandag

Zomaar een blauwe maandag in januari? Neen, het is Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Vandaag schijnen wij ons massaal klote (oftewel: treurig, neerslachtig en weemoedig>bron: Wikipedia) te voelen.  Dat komt onder andere doordat de goede voornemens alweer in de prullenbak liggen. Mijn goede voornemen, hardlopen om enigszins wat af te vallen,  ligt (nog) niet in de prullenbak. Ik heb nog steeds een keiharde smoes: het is te glad buiten.

Daarnaast zijn wij vandaag depri omdat de vakanties nog ver voor ons liggen. Dat snap ik dan weer niet want volgens de gemiddelde econoom gaat onze koopkracht er op achteruit…En vervolgens staat er weer iemand op die zegt dat de economie wel aantrekt! Kortom, uiterst verwarrend allemaal dus naast treurigheid, neerslachtigheid en weemoedigheid komt er nu ook nog verwardheid bij op deze dag..

Volgens mij is de maandag altijd al een vervelende dag geweest. Behalve als Ajax gewonnen heeft, dat geeft altijd wel weer wat kleur aan de dag. En aan de week, want dan kan ik de hele week de ‘andersgezinden’ inwrijven dat ‘wij’ weer gewonnen hebben. Want dat vinden ze niet leuk, net zoals ik het omgekeerd ook niet leuk vind. Heel soms maak ik dat wel eens mee en dan is het voor mij de hele week Blue Monday. Niet dat ik dan boos word of zo hoor, of dat ik dan tegen een deur aan schop of een ruit in sla met mijn ellenboog. Zover gaat het dan gelukkig niet maar dat kan ook komen omdat ik erop mij geen camera gericht is. Zo belangrijk ben ik niet. Gelukkig.

Mijn goede voornemen is dus wat meer bewegen en dat werd versterkt toen ik las dat dikke, dode mensen niet meer in een crematorium in de fik gestoken mogen worden. Nee, dan moet je een deur verder, namelijk naar het paardencrematorium want die hebben grotere ovens. Als ik nog dikker zou worden staat mij dat te wachten.  Dan lig ik tussen Bles en Amerigo te wachten op het hellevuur en als ik pech heb krijgen mijn nazaten geen plakje cake maar een plakje gedroogd stro. En het kan nóg erger. Want stel dat je dood en dik bent én je bent allergisch voor hooi en aanverwante pollen… Er is dan geen weg meer terug en zal proestend en niezend de eeuwigheid in gaan. Alleen de gedachte al doet mij gruwelen! En het versterkt mijn afvalrace.

‘I Don’t Like Mondays’ was een liedje van de Boomtown Rats en werd zo schitterend gezongen door Bob Geldof. Een lied wat menig leeftijdgenoot met plezier mee zingt want ook toen al, eind jaren ’70, hadden we een hekel aan de maandag. Dus eigenlijk is het een normaal verschijnsel en zullen we er gewoon mee moeten leren leven. Of de maandag afschaffen, dat is ook een optie.

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.