De Ambassadeur

We hebben er weer een nieuwe ambassadeur bij! Deze ambassadeur vertegenwoordigd mijn leeftijdscategorie, 50 plus, om ouderen (?) werkloosheid tegen te gaan.

Wat is oud? Ik ben dan wel 52 maar voel mij geestelijk 25! En ja, ik loop fysiek wel eens achter de feiten aan maar kom op zeg, ik heb een zittend beroep en krijg betaald om fysiek achter de feiten aan te lopen…

Toch kreeg voorgaand nieuws mijn aandacht want het lukt mij maar niet om een baan te vinden in Groningen, de provincie waar ik mijn laatste werkbare jaren slijten wil. De ene afwijzing na de andere vult mijn mailbox en mijn zelfvertrouwen zakt steeds meer in de schoenen. Bestaat hier eigenlijk geen hulplijntje voor? De werklozentelefoon? Dat men je weer een beetje moed in praat, wat veren in je kont steekt of je figuurlijk een aai over je bol geeft? Of is juist daarvoor die ambassadeur in het leven geroepen?

Ik lees het artikel verder en val helemaal stil na de volgende zin: ‘Minister Asscher heeft oud-voetballer John de Wolf benoemd tot ambassadeur ouderenwerkloosheid.’

Mijn adem stokte, een zenuw in mijn linkerbeen begon spontaan te verzuren en Johan Cruijff besloot nog even te wachten met zijn wederopstanding.

John de Wolf. Dat was die verdediger van Feyenoord. Die ‘bikkel’ waar je niet zomaar voorbij kwam maar die wel een eigen kledinglijn had…Ik kan mij nog goed herinneren dat er mannen waren die blousen (géén overhemden!) van hem gingen dragen, blousen met veel kleur en heel druk en de bovenste vier knoopjes moesten los zodat iedereen je zonnebankbruine borst kon zien..inclusief gouden ketting. John de Wolf, die gozer met die lange blonde coupe soleil haren en ongeschoren kop welke ooit door een fan vastgelegd is door zich een tattoo op de rug op de rug te laten zetten…

Waarschijnlijk hebben we hier te maken met een wanhoopsdaad van onze minister. Ze hebben ooit bedacht dat je tot je 67ste moet blijven werken en dat de werkgever niet aan leeftijddiscriminatie mag doen maar de realiteit is, helaas, anders: als 50 plusser kom je gewoon niet meer aan de bak want je bent te duur. En dat weten ze heus wel in Den Haag en in blinde paniek denken ze dan dat een Bekende Nederlander, bijvoorbeeld een oud voetballer van Feyenoord, de boel wel weer kan oplossen…Zet hem op die voetbalvelden waar, volgens Johan Derksen, Nederlandse (!) Marokkaanse jongens de boel verstieren. Dat hij die gasten waarschuwt en zegt “Kappen met dat stoere gedrag anders moeten jullie voortaan in mijn blouses lopen!” Of nog erger: “Als jullie je niet beter gaan gedragen blondeer ik jullie haren en mogen jullie de eerste tien jaar niet meer naar de kapper!”

Maar het is duidelijk dat de minister het ook niet meer weet, het is niets meer dan een teken van onmacht. Meer kan ik er niet van maken met mijn eenvoudige doch logisch nadenkende geest.

Nou ja, we overleven dit wel weer en John de Wolf, ook een 50 plusser, heeft er toch mooi weer wat werk van dus die kan uitgeschreven worden bij het UWV.

Ik citeer maar weer de man die wel wat in onze maatschappij te brokkelen heeft… had:

‘Elk nadeel hep zijn voordeel!’

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.