Druk, druk, druk

Het werd geen Barcelona maar Chelsea en het werd geen gedoogkabinet maar het ‘Kunduz-verbond’. Dat eerste is ‘maar’ voetbal maar dat tweede heeft toch iets meer om het lijf. Ik zie ze nog staan. Mark, Maxime en Geert. Eensgezind. Dat straalden ze uit en alle kritiek werd lachend weggewuifd. Terwijl je op je vingers kon natellen dat dit geen lang leven beschoren had. Nou ja, het is voorbij, inclusief de mediastilte. Vanaf nu gaan de politici weer campagne voeren en zullen wij al die mooie praatjes weer aan moeten horen. En dan na de vakanties de stemhokjes in, altijd een bijzondere gebeurtenis. Natuurlijk wel van tevoren jezelf goed verdiepen in de programma’s en vervolgens maar hopen dat je goed gegokt hebt.. Want de hoofdvraag blijft: bij welke partij of coalitie zal ik het minst genaaid worden?

Maar voorlopig heb ik geen tijd om dat allemaal uit te zoeken. Ik heb namelijk een flatje gekocht en zal op korte termijn flink aan de bak moeten met slopen, behangen en verven. En verhuizen. Dan laat ik mijn zolderkamertje achter waar ik het laatste half jaar heb doorgebracht. Met gemengde gevoelens kijk ik daar op terug. Daarover later meer, heb het nu te druk met dingen regelen voor de flat. Onder andere heb ik mij laten voorlichten bij bedrijven die keukens verkopen, de zogenaamde keukenboeren. Op advies van velen ben ik eerst naar de Ikea geweest maar daar ging het fout. Ten eerste omdat ik daar heen ging op mijn vrije dag, vrijdag, en ter plekke bleek dat ik niet de enige was. Daarom bij deze een gratis tip: ga niet op Goede Vrijdag naar de Ikea!!
Terwijl bij mij een migraine aanval opkwam meldde ik mij toch bij de keukenafdeling van de Zweed. In plaats van ‘Gaat uw zitten, er komt zo iemand bij u. Blieft u koffie?’ moest ik plaats nemen achter een pc en werd van mij verwacht dat ik zélf de keuken in elkaar zou zetten met behulp van een driedimensionaal computerprogramma. Allemaal heel mooi maar voor een leek, ik dus, een crime…

Tien minuten later liet ik de Ikea achter mij. Vervolgens maakte ik een afspraak met twee echte keukenboeren en dat beviel een stuk beter. Met een verse kop koffie keek ik toe hoe er door de keukenboer een schetst gemaakt werd. En ik werd bestookt met vragen wat ik wilde. Dat was niet zo eenvoudig want zoals ik al schreef, ik ben een leek. Gelukkig werd ik visueel ondersteund en na een klein uurtje verscheen er op het computerscherm een keuken! Halverwege juni zal er geleverd worden en tot die tijd doe ik het met een geïmproviseerde keuken: een tafel met daarop een 4 pits gasstel, een koelkastje en een vriezertje. De afwas doe ik onder de douche….

Morgen zal de definitieve overdracht zijn van de flat en daarna ga ik drie weken lang aan de slag. Voor een man met twee linker handen geen leuk vooruitzicht maar er zijn erger dingen in het leven…Bijvoorbeeld de debatten van de kandidaat lijsttrekkers van het CDA!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.