God

Lionel Messi heeft vakantie! Deze fantastische voetballer mag nu genieten van een welverdiende rust en dat gun ik hem. Ja, ik ben een bewonderaar. Lionel was nu gespot bij een zogenaamd ‘zwembad-feestje’ waar, hoe bedenken ze het toch steeds weer, veel mooie dames rondliepen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik lees: Lionel had geen belangstelling voor de ‘meisjes die zo graag aandacht van hem willen.’

De reden stond er niet bij dus ik zette snel het Nationale Nieuws op alwaar ik al gauw het vertrouwde gezicht zag van onze Nationale Trots in branding, Albert Verlinde! Wat ben ik zijn ouders toch dankbaar dat zij de bevalling niet vroegtijdig afgebroken hebben. Dat ze hem niet nadat de zwangerschapstest twee blauwe streepjes vertoonde het kind al ter adoptie aangeboden hadden…

Nee, zij hadden een vooruitziende blik dat hun zoon later een hele grote zou worden en dat heel Nederland elke avond voor Hem(!) een uur voor de buis ging liggen om aan te horen welke mening hij heeft over de wereld en haar problemen. Sterker, ik durf te beweren dat hij de allergrootste in omroepland is!

Tuurlijk, zijn verre neef, Evert Santegoeds, is ook heel groot maar Albert heeft net dat ietsje meer.

Het leven is een show en het echte leven zien we terug in nieuwsrubriekjes zoals, bijvoorbeeld Het NOS Journaal of het RTL Journaal. Saaie programma’s die eigenlijk het kijken niet waard zijn en dan hebben ze ook nog een dame aangenomen met een hele, hele lage stem die presenteert. Om depressief van te worden.

Nee, dan Albert en zijn kornuiten. Gelukkig hadden ze het net over Lionel en zat ik gespannen te wachten op het antwoord waarom de voetballer niet naar de meisjes kijkt. De suggesties kwamen al gauw zoals ik van Albert gewend was: Lionel was misschien meer van de mannen of Lionel is gewoon een laatbloeier en gaat zich misschien straks opgeven voor de reality-serie: ‘Ik heb het nog nooit gedaan’, ook zo’n RTL klapper van een serie die Swiebertje ons snel deed vergeten.

Ja, dat zou inderdaad eens waar kunnen zijn. Ik dacht eerst heel iets anders, namelijk dat Lionel gewoon heel graag voetbalt en in zijn vrije tijd er ook nog een hobby bij heeft: voetballen. Dat dacht ik doordat als ik naar hem kijk bij het grote Barcelona steeds maar weer dat plezier zag in zijn ogen, het frivole van een jongeman die zo intens kan genieten van een simpel spelletje voetballen. Natuurlijk, er zal ook wel eens een dag zijn dat die ene schijnbeweging niet helemaal lukt of hij krijgt zoveel trappen op zijn enkels dat hij enorm de smoor in heeft, maar grotendeels is het plezier.

Maar ja, dat zijn maar gedachten van een simpele voetballiefhebber en niet van een TV presentator van het Nationale Nieuws. Hoe naïef kan een mens zijn…

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.