Inspiratie

 

‘Wij zijn groter dan de som van onze verschillen. Of je nu jong of oud, rijk of arm, zwart of blank, Aziatisch of Hispanic, homoseksueel of hetero bent: we zijn de Verenigde Staten van Amerika! En samen gaat we voorwaarts!”

Bovenstaand stukje zat in de speech van de winnende Barack Hussein Obama. Dat gaf mij vanmorgen een kippenvelmoment die aardig in de buurt van een orgasme kwam..

Gisteren zag ik het nog somber in voor Obama maar toen ik vanmorgen om zes uur opstond en Teletekst checkte kon ik, na een vreugdedansje, een kreet van vreugde niet binnen houden en zullen de buren wel rechtop in bed gezeten hebben. Ik had niks met zijn tegenkandidaat, Mitt Romny.

Van de een kreeg ik kippenvel en van de ander het angstzweet. Angstzweet omdat die man een gedachtegang heeft van iemand net na de Middeleeuwen. Een man die gelooft in zijn eigen waarheid en stil staat in de huidige samenleving. Stilstand is achteruitgang, een cliché maar o zo waar. Typisch Amerikaans maar Obama zal daar verandering in gaan brengen. Het doet denken aan het CDA bij ons. Die zullen toch heel wat water bij de wijn(!) moeten doen om weer geloofwaardig te worden. De samenleving verandert en de tijd van zuilen liggen ver achter ons. We worden mondiger en kunnen prima zelf denken wat we vinden van iets. Daar hebben we geen notabelen voor nodig.

Mijn dag kon dus niet mooier beginnen. En daar kwam dan ook nog eens het gelijke spel van Ajax tegen Manchester City bij! De kleine tart de grote en ook hier weer het bewijs dat het grote geld niet zalig makend is. Het gaat om het gevoel (en dan heb ik het niet over de gevoelens die in Boer zoekt Vrouw ons om de oren vliegen..) maar over échte gevoelens. Ajax wilde zich bewijzen en al die jongetjes werden een team waardoor zij boven hun kunnen gingen voetballen. Tot groot genoegen van mij mag ik wel zeggen.

Zij zullen voor de wedstrijd gedacht hebben: ‘Yes! We can!’ en brachten dat ten uitvoer. Deze spirit hebben wij nodig. Ook hier in Nederland. Met veel interesse kijk ik naar de nieuwe reclamecampagne van Sire: ‘Tolerantie, daar knapt heel Nederland van op!’ Ik hoop van harte dat we die negatieve signalen naar anderen en minderheden die wij de laatste jaren moesten aanhoren eindelijk eens vaarwel kunnen zeggen. Dat doe ik door bijvoorbeeld niet mee te lachen met de massa als er grappen verteld worden over minderheden. Het is niet stoer, het is een tekort aan inlevingsvermogen. Het is eigenlijk een vorm van pesten en sinds enkele dagen weten wij ook wat dat teweeg kan brengen… Helaas… Ik heb vroeger ook gepest en daar kwam ik pas jaren later achter na een gesprek met de slachtoffers. Dat was het ongemakkelijkste moment van mijn leven en dat heb ik mijn kinderen, hopelijk, duidelijk gemaakt. Tim is een van de vele slachtoffers en ik hoop van harte dat wij met zijn allen eens goed zijn gaan nadenken.

Obama inspireert en is een prachtig voorbeeld van hoe een leider zich moet manifesteren. Een groot voorbeeld, ook voor onze leiders!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.