Metro-sexueel

Eén op 10 mannen doet aan plastische chirurgie. Oftewel één op de 10 mannen laat iets corrigeren aan zijn lichaam. Dat lees ik in de Linda, één van de bladen die wel mogen blijven voortbestaan. Net zoals de Donald Duck.

De Panorama en de Nieuwe Revu gaan bij het oud papier. Ooit las ik die bladen maar dan spreken we echt over 30 jaar geleden. De trigger, dat kan ik nu wel toegeven, waren vaak de (schaars geklede) dames van de onderbroekenafdeling die er in stonden. Want ja, in die tijd moesten we het allemaal maar zelf ontdekken en hadden we enkel de dames van de Wehkamp.. Maar tijden veranderen en het interesseerde mij allemaal niet meer zo, het zoveelste verhaal over criminelen of diepte interview met een bekende Nederlander.

Lees ik daarom de Linda? Nee, die las ik bij toeval. Mijn vriendin krijgt dit blad weer van een vriendin van haar. En zij krijgt het weer van een andere vriendin en die weer van een andere vriendin. Magazine-recycling zeg maar. Vrouwen zijn daar gewoon wat slimmer in dan mannen. Want wij lezen de Donald Duck en vervolgens gaat deze of bij het oude papier of in een doos om ‘te bewaren’.

De Linda is voor vrouwen maar ook voor de metroseksuele man. De wat? De metroseksuele man. Dat is een man die enkele vrouwelijke trekjes heeft. Hij heeft aandacht voor zijn kleding, haardracht en soms maakt hij gebruik van cosmetica… Ik las ‘bij gebrek aan beter..’ dit blad en mijn verbazing stapelde zich op per omgeslagen pagina. Kijk, wij mannen zijn niet op ons mondje gevallen maar de vrouwtjes kunnen er helemaal wat van! Geen onderwerp wordt vermeden en al gauw stond het schaamrood mij op de kaken en legde de Linda snel weg.

Maar ik bleef wel prakkiseren over dat ene onderwerp: Eén op 10 mannen doet aan plastische chirurgie. Waarom? Ik heb enkele weken namelijk een correctie aan mijn lichaam ondergaan… Nee, geen penisverlenging Linda-lezeressen, ik heb een correctie laten uitvoeren aan mijn neustussenschot. Bij Dokter Rolf om precies te zijn.

Het tussenschot stond namelijk scheef. Schever dan de toren van Pisa of van de Oldehove in Leeuwarden. En ik wist van niks, was mij van geen kwaad bewust. Maar na een inspectie met een tang die mijn neusgaten oprekte en een Pinkeltje-camera met lampje bleek het echt zo te zijn.

Of ik wel eens een tik op mijn neus gehad had vroeg de dokter maar ook dat wist ik mij niet te herinneren. Ja, ik ben in mijn jeugdjaren met mijn kop tegen een boom geknald doordat een meisje, Karin V., mij ertegen aan gooide maar daar hield ik enkel een hersenschudding aan over. En een kus op mijn wang…

Afijn, een operatie was noodzakelijk en nu staat het schot weer recht, wordt het snot weer eerlijk verdeeld over beide neusgaten en ruik ik alle geurtjes weer dankzij de kundigheid van Dokter Rolf en zijn gereedschap… Ik heb begrepen dat er onder andere een beiteltje ingezet werd (of heb ik dat gedroomd?), oplosbare tampons en twee silicone stuwtjes om het schot op zijn plek te houden. Het speelde zich allemaal af op een maandagmorgen en toen ik de operatiekamer binnen gebracht werd en kennis gemaakt had met al haar medewerkers, kon ik het toch niet laten om te vragen of hun weekend wel leuk was geweest, of ze op tijd naar bed waren gegaan en of ze met het juiste been uit bed gestapt waren.

Want ik had geen zin in een maandagmorgen-model neus, zo metro seksueel ben ik dan toch weer wel!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.