Non nieuws

Het weerbericht laat er geen gras (!) over groeien, de hooikoortstijd is aangebroken. Dat is voor mij toch altijd weer een feestelijk moment, want dat betekent dat we lekker weer hebben. Let wel, ik heb dus geen last van hooikoorts en snap heus wel dat mensen die er wel last van hebben, dat heel vervelend vinden…. Op dit moment zijn de volgende bomensoorten actief met het verspreiden van pollen: de Wilg, de Els en de Hazelaar. De Berk loopt nog iets achter maar is ook hard op weg om menig neusje te irriteren…
Kijk, voorgaande is nieuws. Vooral als je het vergelijkt met de berichtgeving van vandaag over het Haagsche Catshuis, zomaar een greep uit Medialand:
10.01 uur: Rutte, Wilders en Verhagen aangekomen op het Catshuis
10.13 uur: Van der Ham broedt op woordgrap
10.29 uur: “Hek dicht, deur dicht”
En voorgaande wordt telkens aangevuld zodra ze iets van beweging zien of als er iemand ‘aan het lekken is’. Incontinentie? Nee hoor, lek’er’s zijn mensen die hun mond voorbij praten, soms worden ze ook wel ‘betrouwbare bronnen’ genoemd.
Ik kan er niet meer tegen.. Misschien ligt het wel aan mijn leeftijd of de tijd van het jaar (hooikoortstijd) of denken ze daar (voor mij ‘hier’) in Den Haag dat we seniel zijn of zo.
Inmiddels blijkt dat de gesprekken gewoon door gaan. Toegegeven, het was een knap staaltje poppenkast. En erna waren alle talkshows weer gelardeerd met discussies over de Catshuis-perikelen, werden er diverse scenario’s op tafel gelegd en zaten wij, kijkers en klootjesvolk, met gespannen billen toe te kijken vanaf de bank. Ik kon er zelfs niet van slapen. Woelend en zuchtend vocht ik mij door de nachtelijke uren heen. Zo nu en dan zakte ik wel even weg maar dan schrok ik weer wakker omdat ik beelden zag van stemformulieren op de deurmat.. Nee! Ik wil niet stemmen! Daar heb ik absoluut geen tijd voor want ik speel WordFreut met een mannetje/vrouwtje of tien. Onder andere met Miranda452 en Lexio1971. En tussendoor teken ik me helemaal suf dankzij de app ‘Draw Something’.
Ik moest ook steeds niezen maar dat kwam niet van de pollen maar van het tapijt in mijn kamer, moet hoognodig weer eens de stofzuiger erdoor halen.
Het was weer een storm in een glas water. Terwijl het buiten windstil was. Nu zal men wel weer over de droogte beginnen die ons land ‘teistert’. Zo vliegen we van de ene ramp in de andere en blijft ons landje niets bespaard! Krijgen wij eigenlijk wel ontwikkelingshulp van onze buurlanden?
Potverdorie, nu krijg ik ineens een niesbui… Ik ben kennelijk toch nog ergens allergisch voor..Voor populistisch gelul!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.