Ontbijt

Het is zondag. Het is: ‘Boer zoekt vrouw’ dag. De dag na de aubade (hoedje op/hoedje af) voor onze Koningin-moeder. De dag voor de eerste maandag van februari, de maand die ons misschien nog van dat witte spul gaat geven of een beetje ijs.

Pfff..wat een opening. En ik was de dag al slecht begonnen want ik stond voor een dichte deur bij de IKEA in Delft. Ik was daar heen gefietst voor het ontbijtje ‘van één euro’: een croissant, Zweeds Keizerbroodje, plakkie kaas en een cupje jam. (Waar doen ze het van..) Toen ik jaren geleden nog op de Bakker- en Horecavakschool te Leeuwarden zat, leerde ik wat voor soort ontbijten er waren. Zo had je een Frans, Continentaal, Engels, Nederlands of Amerikaans ontbijt. Van het IKEA ontbijt hadden ze toen nog nooit gehoord…

Maar ze waren dicht! Ik voelde al nattigheid want er stond geen file op de afrit A13, afslag Delft en ook geen rij voor de deur. Herstel, rijen voor de deur. Mensen gaan massaal ontbijten bij de IKEA. Op zich prima, een goed ontbijt is een goed begin van de dag, alleen lijkt het mij allemaal nogal een gedoe:

Opstaan, douchen, tanden poetsen, haar föhnen of middels gel in model brengen, lippen stiften, dat ene puistje uitknijpen, aankleden, t-shirt omdraaien want hij zat verkeerd om, de hond uitlaten, de auto starten, de ramen droog trekken (ijskrabben hoeft niet want we slaan de winter over..), wachten tot vrouwlief instapt want vrouwen komen over het algemeen altijd te laat en als het gezin compleet is staat er nog de rit naar de IKEA te wachten…

Eet smakelijk!

Tijdens dat ontbijt kan je dan belangrijke zaken bespreken met je vrouw, bijvoorbeeld welke vrouw door welke boer gekozen gaat worden. Van één boer weten we inmiddels dat hij naast de pot piest want beide vrouwtjes hebben hun biezen gepakt. Hij gokte verkeerd want nadat hij de ene dame de deur gewezen had begon de andere dame ineens heel verward te praten tijdens het eten bij de IKEA…eh…nee, bij een fastfood restaurant.

Of je bespreekt met je vrouw het idee om zaaddonor te worden want er moet immers op de kleintjes(!) gelet worden. Een lozing levert al gauw een euro of 75 op. En dat twee á drie keer per week! Illegale lozingen zijn verboden want dat gaat ten koste van de kwaliteit. Mocht men dat constateren dan trekken ze je lidmaatschap in.. Oh ja, hoe hoger je opleiding hoe hoger je verdiensten dus mocht je al een tijdje rondlopen met het idee een opleiding te volgen dan zou dit een dubbele motivatie kunnen zijn…

Of je moet in dit geval Nick heten. Of Simon. Want het zaad van Nick & Simon is populair zo lees ik in de media. En het enige luchtje wat daar aan zit is de lucht van paling(sound) maar daar zijn wij, dankzij de Grootste Familie van Nederland, de TROS, inmiddels wel aan gewend.

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.