Plaspauze

Hoe zou het met de autoplasser in Dordrecht gaan? De plasser is boos omdat hij zijn auto niet kan parkeren in de straat waarin hij woont. Zij parkeren daar omdat ze verder reizen met de trein, het station namelijk even verderop. Hij plast over de voorruit zodat het goudgele goedje zo via de luchtroosters de auto in kan lopen. Met alle gevolgen van dien.

Het moet een man zijn want hij plast over de voorruiten van die forenzen heen. Dat zie ik de vrouwelijke variant, de plaster, nog niet zo gauw doen.

Ja,bovenstaande is best wel opmerkelijk te noemen. Het laat maar zien dat normen en waarden steeds verder te zoeken zijn in onze maatschappij. Je zou zeggen dat de grens toch wel eens bereikt is maar het kan, helaas, nog erger. Want momenteel zijn er mensen (..) die delen van varkens op hekken spietsen of op transformatorhuisjes (?) leggen. Om een statement te maken is het vermoeden. Transformator-statement.

Middeleeuwse toestanden.

Maar het kan nóg erger. We zien de Almachtige Leider van de PVV (naar Noord-Koreaans voorbeeld) neerstrijken in Spijkenisse. Hij is daar om pepperspray uit te delen aan het volk, met name voor de behoeftige Spijkenister dames. En als ik ze zo aanhoor is het woord ‘dames’ iets teveel eer. Want er kwam zoveel vuiligheid uit hun kelen dat ik de eerste 24 uur niets meer binnen kon houden. Ze waren boos omdat ze niet dichter bij ‘hun’ Geert mochten komen vanwege de beveiliging. Persoonlijk denk ik dat Geert zelf niet wilde dat ze dichterbij kwamen. Uit angst voor deze manwijven met hun slabekken. Terwijl hij toch genoeg pepperspray bij zich had…

Opvallend is het wel dat voornamelijk vrouwen zich openlijk lyrisch uitlieten richting Geertje. Hebben we hier soms te maken met een nieuwe ‘Geile Geert’? Of is het de lust naar macht, mannen met macht doen het immers altijd wel goed in het gedachtegoed van de vrouwen. Kijk maar naar Donald Trump. Ook zo’n ster aan het (rechts)radicale front. Deze mafkees beledigd alles en iedereen, inclusief dames die hem teveel het vuur aan de schenen.

Maar toch blijven er genoeg dames over die met hem wel een beschuitje willen eten…

Het doet denken aan Pim Fortuin. Die had ook de dames aan zijn zijde terwijl hij toch meer liefhebber was van het andere geslacht. Zelfs van jongens met dubbele paspoorten…Maar Pim had wel fatsoen, dat kan ik hier niet ontkennen.

Maar ik snap het niet. Hebben de volgers van bovenstaande mannetjes nooit onderwijs gevolgd? Hebben ze dan niets van hun ouders meegekregen dat men elkaar hoort te respecteren? En hebben ze dan nooit begrepen dat wij in een land leven waarin absolute heerschappij onmogelijk is, dat we hier te maken hebben met een democratie en ja, dat er altijd water bij de wijn moet en dat de wijn dan wel eens wat zuurder kan gaan smaken?

Want wat is erger? Iemand die uit frustratie over auto’s heen piest omdat hij zijn eigen auto nooit kwijt kan of een man met een kindje op zijn arm die tegen enkele vrouwelijke tegenstanders van Geert Wilders schreeuwt “Daar moet een piemel in!” of “Jullie zijn vies.”

Het jochie op de arm zal zo opgevoed gaan worden en de ouders denken dat ze het zo goed doen. De generatie ervoor zou het wellicht ook niet zo nauw genomen hebben met normen en waarden en de zwijgende meerderheid die nog wel enigszins redelijk de boel op een rijtje hebben, zitten met de gebakken peren. Ons lot. Wen er maar aan maar zwijg er niet over.

De autoplasser is niet de eerste. In 2010 was er een autoplasser in Assen gesignaleerd. Nou was dat signaleren niet zo moeilijk want het werd gefilmd en staat gewoon op Youtube… Stoer (of ontzettend dom!) was het wel want het betrof de motorkap van een politieauto….

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Eén gedachte op “Plaspauze”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.