Recht?

Zo aan het einde van het Oude jaar krijg ik altijd last van sentimentele oprispingen. Die oprispingen bestaan uit gebeurtenissen die mijn leven kruisten. Dan denk ik terug aan alle leuke en hele vervelende, verdrietige en toch weer vrolijke gebeurtenissen.

Daar kan ik niks aan doen zei de dokter, onderga het gewoon en sta er niet te lang bij stil. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want aan alle kanten wordt er deze maand weer teruggeblikt en een aantal van die blikken verbind ik dan weer aan persoonlijke zaken, juist, leuke en hele vervelende, verdrietige en vrolijke gebeurtenissen.

Dat de dokter zei dat ik het gewoon moest ondergaan zei hij niet echt hoor, maar dat hoort bij het verhaal. Ik probeer het een beetje aan te kleden. Zo houden we de schijnwereld in tact. Schijnwereld? Ja, een groot deel van ons leeft in een schijnwereld die voornamelijk bestaat uit nepproducten en hypes. De kerstboom is nep, de beloftes in de folders die in onze brievenbussen vallen zijn nep, de belofte van de directie van Post.nl dat onze post goed bezorgd wordt is nep, de open haard is nep, de Cateraar van het kantoor die om de vijf jaar zegt dat het goedkoper kan is nep en de uitspraken van de politici zijn nep. Om er maar een paar te noemen.

De hypes ontstaan per dag en die komen meestal binnen via Facebook, twitter of gewoon ‘ordinair’ via radio en tv. Meestal zijn er personen aan verbonden, personen die het voor elkaar krijgen zo vaak als mogelijk ‘gehoord’ te worden. Die komen dan in programma’s die niet serieus genomen zouden moeten worden maar wel serieus genomen worden! Meestal sturen ze van tevoren al een tweet de wereld in om het vuurtje een beetje te doen oplaaien en massaal worden die tweets dan weer geretweet door mensen die daar ‘waarheid’ in zien. Alsof ze het zelf geschreven hebben. Er is één persoon die alles via tweets de wereld in helpt en meestal levert hem dat dan een stem op in Den Haag. Maar hij kijkt wel uit om verantwoording af te leggen bij de echte serieuze media..want die deugen niet. Of weet hij misschien dat zijn denkwijze inderdaad niet deugd en loopt hij voor de waarheid weg?

Voorbeeld van een hype? Een grensrechter wordt in elkaar geslagen en massaal deelden wij het verdriet. Tot de tweet verscheen dat het een ‘Marokkanenprobleem’ is. Hierna was het land te klein!

De rest van deze Nieuwe Nederlanders die ons land rijk zijn, kropen snel in een hoekje weg, porden de nep- openhaard nog even iets op en sloten de gordijnen. Want zij zijn immers ook Marokkanen! Zij voelen de volgende dag de ogen van hun collega’s prikken in hun rug en merken het verstommen van een praatje bij de koffieautomaat als ze te dicht in de buurt komen…

De volgers van de twitteraar zetten het nu op een schreeuwen, want de waarheid moet gezegd kunnen worden. DAT RECHT HEBBBEN WIJ!

Ik heb het recht om te schrijven dat het niet mijn waarheid is, daar hoef ik niet voor te schreeuwen..

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.