Wonderdoekje

Bij de vloerreiniger die ik van de week kocht zat een cadeautje, een groen doekje. Ze hadden ook een blauw doekje of zelfs een gele… identiek aan de kleur van de substantie in de fles, maar ik ging voor de groene. Was hier sprake van een gewoon doekje? Nee, het was een wonderdoekje! Althans, dat las ik op de verpakking en ja, dan gaat er wel wat door je heen, ik besefte ineens donders goed in welke bijzondere positie ik mij bevond….

Nu ben ik niet zo van de wonderen maar die goochelaars die je tegenwoordig op de televisie ziet, o.a. bij Zapp en het programma ‘Mindfuck’ met Victor Mids, hebben wel mijn bewondering gekregen. Maar ook mijn frustratie gevoed want eigenlijk kan ik het niet hebben hoe die gasten mij in de mailing nemen.

Het wonderdoekje dus. Ik blijf mij hierover verbazen want wie bepaalt dat het een wonderdoekje betreft? Kan je er iets mee wegpoetsen wat met een gewoon doekje niet kan? Hebben ze met zo’n doekje soms ook de veelvuldig veroordeelde crimineel Lutz Bachmann, de leider van Pegida, weggepoetst omdat hij het leuk vond te poseren als Hitler? Goed doekie dan! Of gaan we het doekje inzetten in Valkenburg, in het hotel waar ruim 80 man (in één week!) zich vergrepen aan een 16 jarig meisje? Niet om het DNA weg te poetsen van deze ‘echte kerels’ maar om het meisje zowel lichamelijk als geestelijk schoon te poetsen.. Ik ben benieuwd hoe die gasten opkijken als de politie voor de deur staat met de mededeling dat hun DNA gevonden is. En vervolgens zou ik er heel wat voor over hebben om te zien hoe de echtgenote van de DNA eigenaar hierop reageert… En de eventuele dochter(s)….

Misschien is het doekje ook te gebruiken om dingen op een wonderlijke manier te laten glimmen. Zoals bijvoorbeeld het programma ‘Rot op naar je eigen land!’ met presentator Dennis van der Geest. Naast de persoonlijke bewondering die ik heb voor de ex-judoka kreeg ik ook bewondering voor deze vierdelige serie. Want daarin zagen we zes personen die allemaal een eigen mening hadden over asielzoekers. Een dame (met tattoo van de PVV meeuw) kreeg het gaandeweg de serie steeds moeilijker en haakte uiteindelijk af omdat zij haar mening niet meer verdedigen kon. Dat kwam natuurlijk om wat ze zag, mensonterende zaken, en dat strookte niet met haar gedachtegang. Of beter gezegd, met het partijprogramma van de PVV. Het was niet voor niets de PVV die Kamervragen ging stellen over dit programma, nog voordat het programma uitgezonden werd. Ze voelden de bui al hangen natuurlijk…

Wonderlijk eigenlijk, hoe een doekje met mijn gedachten aan de haal zijn gegaan. Zou het dan echt een wonderdoekje zijn? Of zal ik het maar gewoon gaan gebruiken als waarvoor het daadwerkelijk bestemd is, namelijk schoonmaken. Want ik weet heus wel dat de werkelijkheid anders is, helaas. De persoon die het bedacht heeft verkeerde kennelijk in andere sferen en hoopt zo meer van dit schoonmaakmiddel te verkopen.

Gelukkig sta ik met twee benen op de grond en weet dat hoe je het ook bekijkt, het blijft een simpel, ordinair groen schoonmaak doekje!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.