Man in zwart

Daar sta je dan ineens, oog in oog met een man die een pistool in zijn hand heeft. Of je maar even wilt doen wat de man je zegt te doen.

De dader was meer een jongen maar door het pak welke hij aan had trachtte hij zich ouder voor te doen. Of hij was geïnspireerd geraakt door de film ‘Men in Black’ (met Tommy Lee Jones en Will Smith). Dat was een sciencefiction film maar op zich is het best een goede vergelijking want waar wij gisterenavond getuige van waren leek ook wel op sciencefiction. Want we waren het immers al een jaartje of 60 niet gewend dat het 8 uur journaal, Het Grote Journaal op zwart ging…

Na de eerste schrik begon al snel het mopperen want ‘Wie is de Mol’ werd niet uitgezonden! Zo doen we dat in Nederland! Ondanks dat het op zaterdagavond herhaald wordt. Ondanks dat we tegenwoordig alles via internet terug kunnen zien..

Ik was in slaap gevallen nadat ‘Even geduld a.u.b.’ in beeld was gekomen. Op de bank. Murw geslagen door de plotselinge stilte die mijn kamer binnen geslopen was. Al gauw was ik in dromenland en zag enorme bergen sneeuw die ons voorspeld waren. Ik zag mijzelf ploeterend door de sneeuw naast mijn fiets lopen, bang om te vallen maar ik moest wel naar mijn werk want de baas zijn centen benne niet van blik. Ja, de weermannen- en vrouwen waren het unaniem met elkaar eens dat er veel sneeuw op komst was… Al gauw ging mijn droom over op een ander onderwerp. Dat ik zeer waarschijnlijk een prijsje ben misgelopen bij de Staatsloterij en dat men mij thuis opzocht met een grote envelop in de hand! Maar zoals het altijd gaat in dromen weet ik nog steeds niet wat er in die envelop zat omdat de droom overruled werd door een andere droom…Dat de Martinitoren instortte na een enorme aardbeving! Alle politici in Den Haag stapten vervolgens op want ja, men was gewaarschuwd maar het grote geld was aantrekkelijker dan een paar huisjes in het verre Groningen en ach, dan houden we nog genoeg provincies over. Toch? Stuurloos sliep ik door, was compleet de tel kwijt en wist ineens niet meer hoe ik moest rekenen want ik kon immers niet meer rekenen op de knappe koppen in Den Haag. Duidelijk, verklaring voor deze droom, faalangst voor de rekentoets!

De droom nam weer een zijweg en ik zag een afgehakt hoofd in een voetbalstadion. Op een spandoek. Het doek was een examenstuk voor het nieuwe TV programma ‘Door het oog van de naald’ met onder andere fashion-en lifestyledeskundige (!) Maik de Boer als jurylid. Brrrrrr…er ging een rilling over mijn rug want ik heb totaal niks met die valse nicht met zijn gemillimeterde en getrimde baardje. Van mijn part valt hij eens een keer echt goed van zijn scooter af, bah! En wat dat spandoek betreft, je hoeft daar geen ‘fashion-en lifestyledeskundige’ (wat een kut-naam voor een beroep!) voor te zijn om zoiets walgelijk te vinden.

Even ontwaakte ik. Ik zag een jongeman in de NOS studio staan en hij praatte wat met iemand die ik niet zag. Op een rustige manier, rustig genoeg om weer weg te zakken voor mijn na-droom. Daar was ik weer snel uit want een Amerikaanse actrice, voorstander van gezonde zaakjes, raadde mij aan om eens gebruik te maken van de vagina stoomreiniger. Dit ding combineert infrarood licht met stoom en reinigt je baarmoeder…. Google het maar, het bestaat!!

“Laat je pistool vallen!” schreeuwde de TV ineens en toen zag ik dat de bestwelkeurige en bestwelzielige jongen in de boeien werd geslagen.

Het wachten was nu op Peter R. de Vries en consorten.

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.