Beterschap!

De afgelopen week was voor mij een verloren week want het was een week van slapen, slapen en tussendoor slikte ik mijzelf vol met paracetamolletjes, dronk meerdere malen warme citroendrankjes en stopte zo nu en dan een Vick’s stick in mijn neus: een griep had mij dit gedoe opgelegd en er was geen ontkomen meer aan. De reden dat ik zo nu en dan het bed uit ging was omdat ik er letterlijk uit dreef door stevige koortsaanvallen. En terwijl buiten de vogeltjes uitbundig het leven be-tjilpten en iedereen geniet van het weer, zat ik binnen te chagrijnen en zielig te zijn. En ja dames, ik was héél zielig dus het vooroordeel wat jullie hebben over mannen klopt als een bus!  

Vrijdag krabbelde ik langzaam op, de zakdoeken bleven onaangeroerd en de code rood wat betreft mijn lichaamstemperatuurschommelingen kon ik tot mijn grote vreugde intrekken naar code geel maar dan moest ik mijzelf wel rustig houden. Ik had dat opgemeten met mijn oorthermometer dus niet de originele thermometer die ik vroeger in mijn… euhh… in een zekere ingang van mijn lichaam ontvangen moest. Als ik daar nog aan denk dan breekt het zweet mij direct weer uit, code zwart!!

Mijn moeder benaderde mij dan eerst met mijn viewmaster zodat mijn aandacht op mijn samengespannen billen weer naar mijn hoofd verhuisde. En zodra ik mij bewoog in een driedimensionale wereld van Sjakie en de Bonenstaak sloeg zij toe….

De viewmaster. Dat was toch wel een uitvinding hoor. Hij doet mij denken aan de huidige actie van Appie (Heijn voor intimi) waarin we nu weer kunnen sparen voor Dinosaurus plaatjes. Aangespoord door Eva’s ex, Freek Vonk. Maar we hebben het hier niet over zomaar wat plaatjes, nee, je kan met na het downloaden van een Dino-app (!) de dino’s tot leven wekken! Je doet je GSM in een soort van virtual reality bril en vervolgens bevindt je je in de wereld van deze uitgestorven dieren, zo nu en dan springt Freek wel even in beeld maar dat is dan puur om uitleg te geven. Mijn 6 jarige vriend Ruben heeft zo’n bril en spaart zich het dinosauruslazarus aan plaatjes. Dus wij sparen mee want daar zijn vrienden voor. Als dank mocht ik ook een paar filmpjes zien en met samengeknepen billen liet ik mij gidsen door Freek in de wonderlijke wereld van de meest vreselijke en bloeddorstige dinosaurussen.

Prachtig! Sublieme actie! Hier zitten mensen achter die snappen hoe ze klanten aan zich kunnen binden. Ik zeg dat zo expliciet omdat er ook mensen zijn die dat namelijk niet kunnen. Daar kwam ik van de week achter nadat ik las hoe ze het winkelcentrum in Leidschendam na de verbouwing gaan noemen. Al ruim 40 jaar heet het Leidsenhage maar nu hebben ze wat nieuws bedacht: MALL OF THE NETHERLANDS! Ja, dat is geen kattenpis. Daar is over nagedacht…..waarschijnlijk door iemand die sexloos door het leven gaat want het heeft totaal maar dan ook totaal geen sexappeal!

Een idee ontsproot tegelijkertijd in mijn hoofd. Hadden ze voor alle Nederlanders ook niet zo’n soort actie kunnen bedenken met voetbalplaatjes van alle Oranje elftallen van de afgelopen 50 jaar? Een gelijkenis met de Dinosaurussen is natuurlijk snel gemaakt: de successen van Oranje zijn immers ook uitgestorven…

En wat doet het pijn dat we er nu niet bijzitten daar in Frankrijk. Hoe vaak hebben we de zin ‘Oranje is er niet bij..’ al moeten aanhoren…Uiteraard ga ik regelmatig een wedstrijdje kijken en zien hoe Messi de teckel voor de zoveelste keer een hondenkoekje krijgt. De mannen die de wedstrijd bespreken zitten er verveeld bij en proberen elkaar enthousiast te maken maar op de een of andere manier lukt het niet. Het is als een griepje. Veel willen maar er de lust niet voor hebben…

Mijn hierboven benoemde idee is echt zo gek nog niet. Want dan kunnen we met zijn allen die plaatjes gaan scannen en daarna middels de virtual reality bril alle successen uit het verleden nog een keer beleven.  

En er is genoeg materiaal om de komende vier weken door te komen en de aller leukste bijwerking van dit idee is dat we weer even kunnen genieten van saamhorigheid, iets waar het in dit land de laatste jaren nog wel eens aan ontbreekt…

Beterschap allemaal!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.