Bliepjes

Dit stukje is gebliept. Door enkele medewerkers van de VN. Want ‘Bliep Bliep!’ is fout. Heel fout. Ik ga het dus niet over ‘Bliep Bliep!’ hebben anders staat dit stukje vol met bliepjes. Hoe goed je het ook meent met de medemens, in welke kleur dan ook, er zullen altijd mensen zijn die er moeite mee hebben. Dat snap ik wel, dat snap ik juist heel goed. En het mag ook want we mogen (moeten!) immers alles kunnen zeggen wat we denken. Niks nuance. Nederland verliest haar tolerantie aangaande ‘vreemden’. We zeggen van niet maar toch wijzen we nog te vaak naar de minderheden om ons heen. Klagen. Lekker makkelijk. Wij zijn groot en zij zijn klein. Iemand moet de schuld krijgen van onze tekorten, onze ontevredenheid (dure benzine, files, maar één keer per jaar op vakantie, geen baan vinden etcetara.) Toch?

Bij sommige mensen is klagen het gesprek van de dag. Die staan ermee op en gaan ermee naar bed. Zodra je een gesprek begint met zo’n persoon, bijvoorbeeld door te zeggen dat het wel een hele mooie dag was van de week, weten ze het gesprek altijd in zo’n richting te duwen dat je één grote klaagbrij over je heen krijgt. Want we moeten! gehoord worden.

Sinds kort is daar een oplossing voor: bel willekeurig iemand en automatisch zal het NSA (National Security Agency) meeluisteren! Die willen wel luisteren…

Zou onze Minister-president, Mark in de volksmond, ook afgeluisterd worden? Weet de NSA misschien wel meer dan wij? Dat Mark stiekum een verhouding heeft met een dame (of heer) en in bed graag toegesproken wil worden met ‘Excellentie’? En tijdens een eventueel hoogtepunt van blijdschap zijn partner toeroept: “Laten we toch die auto kopen, schat!”

Ik heb die hele ‘Bliep Bliep!’  discussie langs mij heen laten gaan. Een kinderfeest…euh..of moet ik festival zeggen… is een kinderfeest en dat moeten we dan ook binnen die perken blijven zien. Zowel de voor- als tegenstanders. En ik zag teveel dubieuze, laat ik het netjes zeggen, ‘vaderlandslievende’ meningen van ‘vaderlandslievende’ websites, TV of krant voorbij komen die ik liever niet hoor of lees.

Grote bekken die hier enkel een slaatje uit willen slaan om de sfeer in dit land nog meer te verzieken. En zodra de Sint aanmeert in Groningen al een kerstboom in de kamer hebben staan. Jaren terug immers moest Sinterklaas ook al vechten voor zijn voortbestaan omdat er mensen waren die het maar een oubollig feest vonden. De Kerstman, die was hot. Ook werd het Sint Maarten vervangen. Dat was te lief. En massaal werd Halloween gevierd want elkaar bang maken is toch veel leuker dan liedjes zingend langs de deuren onder het licht van een lampion van een suikerbiet…

Ik ben een liefhebber van het Sinterklaasfeest. Elk jaar ontmoet ik hem op mijn werk en samen met nog meer liefhebbers maken we er een mooi feest van. Een eervol baantje. En als ik dan van de Sint zélf hoor dat mijn erwtensoep weer overheerlijk was kan mijn dag niet meer stuk!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.