Daar moet een piemel in

Op de dag dat mijn 53ste levensjaar startte en ik via allerlei kanalen gefeliciteerd werd door jullie, kreeg ik het nieuws mee dat de boefjes in ons land iets nieuws bedacht hebben om zich te verrijken, namelijk door het stelen van kaas. Veel kaas. Zeer waarschijnlijk doen ze dat voor de Russen want die mogen al een tijdje geen kaas meer importeren omdat hun baas ruzie heeft met onze Mark en consorten.

Volgens de getroffen kaasboeren werden de kazen ‘liefdevol’ van de planken gehaald en met zorg ingeladen. Dat was namelijk te zien op de camerabeelden. Op andere camerabeelden, ergens in Duitsland, was te zien hoe een zootje lieden de vrouwtjes in de billen knepen..of nog erger. Dat deden ze niet liefdevol maar met veel agressie. Was de reden hier ook een boycot? Nee, er was geen reden. Was het toeval dat er vanuit verschillende plaatsen in Duitsland ineens allemaal meldingen hierover binnen kwamen?

Nee, toeval bestaat niet. Dit was bewust ongewenst aan de dames friemelen (plus de daarbij behorende(?) verbale beledigingen) onder aanvoering van een groepje addergebroed die zich IS noemen. Want deze ziekelijke geesten varen er wel bij als er in Europa onenigheid ontstaat zodat zij ook daar terrein gaan winnen. Want vluchtelingen die met open armen ontvangen worden zijn voor hun een doorn in het oog en daarom moet er onrust gekweekt worden en weten ze andere, gevluchte eencelligen, op te dragen zich te misdragen in de Westerse samenleving.

De ultra rechterzijde van de Europese politiek haakte precies op het door de IS uitgeschreven scenario in: ‘Zie je wel, die vluchtelingen verkrachten onze vrouwen!’ Ultra rechts zijn dus de marionetten van de IS. Of ze dat weten betwijfel ik, ze hebben waarschijnlijk wel de nieuwe versie van ‘Mein Kampf’ in de boekenkast (?) staan maar of ze het boek ooit hebben gelezen..? Het is zo makkelijk om ergens tegen aan te schoppen, vooral als je eigen leven een grote mislukking is. Trouwens, over verkrachtingen gesproken, het best wel overtuigd gezongen “Daar moet een piemel in” van enkele tegenstanders van asielopvang blijven nagalmen sinds we weten wat er in Duitsland gebeurd is. Kennelijk hebben de tegenstanders van vluchtelingen en enkele vluchtelingen die voor door IS beïnvloed zijn, dezelfde behoefte…

Mijn mening als kersverse 52 jarige over die gasten die zich op de meest walgelijke manier misdroegen in Duitsland moge duidelijk zijn: oppakken en teruggeven aan Assad. Ik ga weer mevrouw Merkel citeren: ‘Wir schaffen das!’ want zij opperde dit ook al want ze is boos, héél boos! Want haar duidelijkheid en standvastigheid in de vluchtelingen problematiek, waar overigens menig politiek Leider een voorbeeld aan mag geven, werden met voeten getreden.

Ondertussen kijken de Russen toe, wellicht onder het genot van een stukje kaas. Ze zien misschien wel dat er voor de laatste keer 10 kilometer geschaatst wordt en vragen zich ook af of Sabia nu wel of niet zwanger was. En ze zien dat Gordon zich wat genuanceerder uit over allerlei zaken omdat DJ Erik de Zwart hem via de rechter tot de orde wilde roepen en dat Wesly een tattoo zet van de naam van zijn dochter, ik hoop niet de afkorting: XXS…

De hierboven beschreven luchtigheden worden door sommigen gezien als echt nieuws, terwijl het echte nieuws al 60 jaar door het NOS Journaal gebracht wordt. Ze vierden dat onder andere door oud nieuwslezers het actuele nieuws voor te laten lezen. Noraly, Eef, Maartje, Joop en Pia lazen als vanouds, alsof ze niet weggeweest waren en ik herleefde mijn 52 jaren op Aarde wederom. Want al die jaren kijk ik al naar ze omdat ik simpelweg op de hoogte wil zijn van de wereld om mij heen. En die wereld gaat verder dan een gekantelde vrachtwagen of een door brand verwoeste brommer-auto. En ik wil al helemaal niets weten over Bekende Nederlanders, bijvoorbeeld dat Dreetje Hazes op vakantie gaat met zijn moeder…euh..nee, met zijn vriendin waardoor de vraag ontstaat of hij haar nu eindelijk ten huwelijk gaat vragen.

Levensverspilling noem ik dat. Want als ik ooit voor de poorten van Petrus kom te staan en hij vraagt aan mij of mijn leven nog een beetje inhoud gehad heeft, wil ik die vraag met een overtuigend ‘Ja’ beantwoorden!

Hoe kijken de Russen eigenlijk tegen Code Rood aan, de code die het Noorden van ons land enkele dagen in haar greep had? Want de Russen weten wel wat kou is en begeven zich regelmatig op glad ijs. Mij werd afgelopen donderdag afgeraden de reis naar Groningen te maken maar aangezien ik 52 jaar geleden als ‘dwarsligger’ ter wereld kwam, stapte ik toch in de auto en arriveerde een kleine 3 uur later zonder problemen onderweg in het winterse Groningen waar ik een warm welkom kreeg in de armen van mijn geliefde.

Ach ja, rood is niet alleen de kleur van gevaar, het is ook de kleur van de liefde.

(Bij deze bedank ik iedereen voor de felicitaties die ik gisteren heb mogen ontvangen!)

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.