Eigen boezem

Drie mandarijnen liggen voor mij op het bureau want die kreeg ik van de Sint cadeau. Ja, Sinterklaas viert vandaag zijn verjaardag, ik hoop met velen, want volgens de enquêtelui willen wij er dit jaar maar weinig aan besteden. Dat komt door de recessie zeggen de deskundigen dan, maar als ik kijk op internet zie ik dat er weer enorm veel aan is uitgegeven dus daar klopt dan weer niets van.

De soep wordt niet zo heet gegeten als ze opgediend wordt is dan ook een spreekwoord die klopt van haver tot gort. Morgen staat er weer in de krant dat wij kerst sober gaan vieren en uiteindelijk vinden we dan toch weer een manier om dat te kunnen financieren. De eerste kerstbomen zijn al gekocht en aangesloten aan het snoer en nu is het nog wachten, zo vlak voor kerst, op alle naalden op de vloer. Geduld om even daarmee te wachten hebben we niet, met als gevolg dat men de Sinterklaascadeautjes vanavond onder de kerstboom ziet. Het spotje van een bekende telefoonaanbieder had een vooruitziende blik: Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw ineen, nou, dat geeft een kick!

Voor Richard uit Almere valt er nooit meer wat te vieren want hij werd doodgeschopt en wij vinden met z’n allen dat dit niet klopt. Terechte verontwaardiging maar kijk eens naar jezelf, ik ging in het verleden ook regelmatig tegen de leiding, maar sinds enkele jaren zag ik dat het niets oplost en deed ik het niet meer. Nu zeg ik tegen mede ouders om mij heen als zij het weer eens beter weten in de strijd, ga zelf daar staan met vlag en fluit en ook nog eens in je eigen tijd! Oké, je slaat dan misschien niemand dood maar je bent wel een super idioot. Want het kroost ziet het allemaal gebeuren en zij vinden het dan uiteindelijk normaal, de gevolgen kan ik beschrijven maar dat is te banaal.

Dit weekend geen voetbal en dat vind ik terecht. Maar of het helpt betwijfel ik. Iedereen zal zichzelf een spiegel voor moeten houden, een stapje terug moeten doen, misschien keert het dan eindelijk weer terug op de velden, het fatsoen.

Maar vandaag eerst nog even genieten van een heel oud maar fijn feest. Even geen agressie of leedvermaak op teevee, Facebook of Twitter maar gewoon even met zijn allen bij elkaar zijn, onbevreesd. Genieten van rijmen en surprises, de spanning op de gezichtjes van de kinderen en de geur van warme chocolademelk is voor mij een pré. En heus, het hoeft geen aanslag te zijn op je portemonnee. Stilstand is achteruitgang maar soms mag dat best wel even, vooral vandaag, want ook eenvoudige dingen zijn de krenten in het leven en voelt veel beter dan geklaag!

Ik wens jullie allemaal een super gezellige pakjesavond!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.