Fit & potent

Mannen die fietsen of veel lopen hebben een hogere potentie dan mannen die alles met de auto doen. Zo! Ik heb de aandacht!

Het is januari en dan zijn de onderwerpen ‘lijnen’ en ‘gezondheid’ weer een hot item. Want januari is dé maand om daaraan te gaan werken, er staat immers een heel jaar voor de deur dus tijd genoeg. Een jaar waarin het anders moet. Tenminste, dat is de theorie, de praktijk is anders. Want meestal zijn de goede voornemens al in de 3e week van januari teniet gedaan en gaan we gewoon verder zoals we het oude jaar afgesloten hebben. Ik ben geen haar beter.
Maar om even terug te komen op de potentie, het is echt waar. Hoe meer je je beweegt hoe ‘actiever’ je blijft om, bijvoorbeeld, jeweetwel te doen. Daarnaast wordt je ook veel prettiger ouder omdat je lichaam nauwelijks de gelegenheid krijgt om stram te worden. We hebben het nu wel over gezonde mensen natuurlijk want er zijn, helaas, ziektes waar niet tegen aan te fietsen of te lopen is.
Ik fiets momenteel veel (en hard!) maar dat is ook wel weer te verklaren want ik heb geen auto meer. Het karretje heeft mij vele keren naar Groningen en terug gebracht, in weer en wind en zonder al teveel geklaag. Maar in december gaf hij de geest en restte hem een trieste aftocht naar de sloop. En nee, er komt niets voor terug want dat kan Bruin niet meer trekken door de huidige omstandigheden. Gelukkig heb elk nadeel een voordeel en dat is in mijn geval dus de fiets. En de trein. Ik heb zelfs al een OV-kaart aangevraagd en zal de komende tijd tot de groep behoren van klagende Openbaar Vervoer reizigers. In het ergste geval zie ik mij al staan op een stationsplein ergens in den lande omdat ik gestrand ben door blaadjes op de rails, bevroren leidingen of andere smoezen van de NS.

Het zal wezen.

Het voordeel dat ik fitter zal worden lacht mij toe en ik heb inmiddels al aardig wat kilometertjes in de benen. Mijn kuiten beginnen weer kuiten te worden en mijn billen mogen er ook zijn (volgens mijn vriendin, het is mij nog niet gelukt zelf te kijken..). Al zeg ik het zelf. Nu nog wat kilootjes van het totale gewicht eraf zodat veters strikken niet meer een dagelijks terugkerend probleem(pje) wordt. Dat is wel gek hoor, zo’n buik kan flink in de weg zitten. Maar er is ook weer een voordeel, je kan er als je op de bank zit zo lekker je mok koffie of glas whisky opzetten… Maar ja, afvallen is beter en IKEA zal er vast wel leuke tafeltjes voor hebben. Maar vandaag is het zondag en op zondag mag het allemaal even anders en heb ik mij voorgenomen om Ajax-PSV te gaan kijken met het bord op schoot (lees: buik). En op dat bord liggen dan verse patatten en een frikandel! Met mayonaise en een glaasje fris van iets met nul calorieën….

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.