Winter?

De hype ‘winter’ is weer begonnen nu we bijna zeker weten dat het aanstaande maandag sneeuwen gaat. Nou ja, het zal hoofdzakelijk natte sneeuw zijn maar het is genoeg om er weer volop aandacht aan te besteden. We hebben immers niks belangrijkers te doen..

Zoals het bespreken van het nieuwe ‘John de Mol’ programma ‘Utopia’. Ik heb de eerste aflevering gekeken en ..euh..ja..euh…nou.. Gelukkig was er ook weer een nieuwe aflevering van ‘de Rijdende Rechter’ en dat was weer een aflevering dat ik onder de bank ging liggen van schaamte, met de handen voor de ogen maar ik bleef wel tussen de kieren van de vingers kijken want het had alle ingrediënten waar menig commercieel tv zendertje de vingers bij zou aflikken. Voor de liefhebber: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1388322 Let wel, het is niet geschikt voor kinderen maar ook niet voor alle leeftijden die erna komen. Wat wel de moeite waard is, is de uitspraak van de Rijdende Rechter. Je ziet dat hij boos is, heel boos. Op beide partijen. Hij geeft ze een heldere les in hoe men met elkaar zou moeten omgaan.  Daarom is het eigenlijk wel weer de moeite waard om ernaar te kijken…

Het sneeuwt nog steeds niet. Jerson Cabral, opgegroeid bij Feyenoord en nu ADO speler, was gespot met een petje op zijn hoofd waarop het wapen van Rotterdam op afgebeeld stond. Niks aan de hand. Logisch. Hij is trots op zijn afkomst. Helaas was er wel wat aan de hand want enkele ‘fans’ van ADO pikten dit niet en stuurden Cabral bedreigingen. Trainer Steijn heeft nu besloten dat het hele ADO team geen petjes meer mag dragen.

En weer lag ik van schaamte onder de bank..en voelde ik een lawine op mij afkomen…

Toch was er ook mooi nieuws. Het uit de kast komen van voetballer van Thomas Hitzlsperger. Na alle onderbroekenlol van René van der Gijp is het fabeltje dat er geen homo’s onder onze voetballers zijn ook uit de wereld. Wellicht zal dit weer besproken gaan worden aan de tafel van Wilfred Genee maar ze zullen het wel weer weglachen omdat ze het natuurlijk weer beter weten. Of dat ze gewoon bang zijn, dat laatste is meer vanzelfsprekend en angst is een slechte raadgever. Stelletje horken.

Ach ja, als de sneeuw voor hun ogen verdwenen is zien ze misschien een keer het licht.

O ja, Utopia. Ik heb dus gekeken. En gelezen want de kranten schrijven er ook over. Nou ja, bepaalde kranten dan, de fastfood-kranten onder de media zeg maar. Ik kan er niet veel van maken, hoop dat de miljoen kijkers aan hun grieven komen en na een jaar kunnen zeggen dat het de moeite waard was. Ik doe ondertussen wel even wat anders.

Want er moeten nog sneeuwbanden onder mijn fiets, mijn thermokleding moet gewassen worden en mijn balkon is nog niet helemaal winterklaar…

Veel sneeuwpret!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.