Gender neutraal stukkie

In het kader van de gender neutraal hype: Beste lezer,

nu de eieren in opspraak zijn stikt het van de journalisten in Kippenland. Het is natuurlijk sensationeel nieuws in deze tijden van komkommers en aanverwante groentes. En het werd nog smeuïger, of beter gezegd, ranziger toen ik vanmorgen in de krant las dat er een kippenboer achter de tralies zit. Niet vanwege zijn strijd tegen de bloedmijt maar vanwege ontucht met minderjarigen! Dus ook onder kippenboeren bevinden zich viezeriken, daar kan geen fipronil tegen op! Waarschijnlijk is dit nieuws al eerder gepubliceerd geweest maar toen ging het waarschijnlijk om een 25 jarige Barnevelder.

Punt.

Maar sinds eiergate is zijn beroep een stuk interessanter geworden voor het journaille en hebben we te maken met een pedofiele kippenboer. Als ik vanaf volgende week weer eens een gezond eitje tik, zal ik zeer waarschijnlijk moeten denken aan zijn of haar…euh…het baasje (ik schrijf gender neutraal) die ervoor heeft gezorgd dat ik dat eitje op kan eten…Ik denk dat ik nog maar even mijn ei boycot verleng met enkele weken….

Ruim twee miljoen kijkers zagen dat de dames van het Nederlands voetbal Elftal, tegen de Denen, in het muurtje niet hun handen voor hun kruis hielden bij een vrije trap. En men zag dat ze na een onfortuinlijk contact met een tegenspeler, hinkelend en met een pijnlijke grimas op het gezicht niet gillend gingen liggen maar gewoon bleven voetballen! Hier valt geen gender neutrale opmerking op te maken, slechts de opmerking dat de dames beter tegen de pijn kunnen dan de mannen. Maar ach, dat wisten de dames allang en die lopen dat ook altijd luid en duidelijk te verkondigen: mannen zijn mietjes wanneer ze een pijntje voelen.

Mijn niet zo vriendelijk gender antwoord hierop is dan ook: Stelletje bitches!

In de nacht die volgde op de overwinning op de Denen beefde de aarde op Kos. Al snel kwam het nieuws dat er ook Nederlandse vakantiegangers bij betrokken waren en ik schrok daar hevig van want die horen bij mijn ‘soort’. Maar het werd nog erger….

Er waren ook Bekende Nederlanders op het Griekse eiland!

Ik hapte naar adem en wist wat voor avond het zou worden: op de bank met een bak chips en dipsaus, twee dozen tissues, mijn neus tegen de tv en zappen tussen RTL Boulevard, Shownieuws, Hart van Nederland, Telegraaf TV en alle programma’s van WNL. In afwachting van interviews met deze BN’ers en bij gebrek aan, familieleden en collega’s van deze BN’ers.

Het werd de avond van mijn leven en ik moest uiteindelijk nog een derde doos tissues uit de voorraadkast halen want mijn verdriet uitte zich in een onuitputtelijk gesnotter over het leed wat mij ter oren kwam via de hijgerige een zwaar op sensatie bewuste lieden der presentatoren, zoals u wellicht weet is dat een gender neutrale benaming voor de samenvoeging van presentatoren en presentatrices.

Eva sloeg ik die avond maar over want die had voor mij afgedaan sinds ze een hele uitzending besteedde aan haar katten… en die van Bekende Nederlanders! Een uitzending over komkommers en alle aanverwante groentes was zeer zeker interessanter geweest.

Nu snap ik dat ik met die laatste zin alle katten liefhebbers tegen mij in het harnas jaag. En die gaan mij dan haatmails sturen. Want je mag niets meer zeggen en als je dat dan toch doet dan stromen alle internetsites vol met de meest vreselijke scheldwoorden, verwensingen en doodsbedreigingen. In plaats van de nuance is het juist de kunst om lekker hard uit te halen, zo grievend mogelijk en zo gender neutraal als mogelijk want zowel de mannen als de dames onder ons doen er aan mee.

Dat bleek maar weer toen een man via de media bekend maakte dat hij al dertig van die gewraakte eieren in zijn mik had zitten. Hij volgde een dieet en moest elke dag een zooitje eieren naar binnen werken. Hij was geschrokken en bedacht dat hij maar even alarm moest slaan, voor er nog meerdere dieet slachtoffers gaan vallen.. Normaal gesproken had dit geen nieuwswaarde maar nu wel natuurlijk want we moeten gevoed worden met nieuws, nieuws en nieuws. Nadat het bericht de wereld in was geholpen werd de man overstelpt met haatmails en werd hij belachelijk gemaakt op het wereld wijde web. Door mensen die een podium zoeken zodat ook zij waardering kregen voor hun mening.

En van de week was er oma die volop in de aandacht kwam, buiten haar schuld om. Ze liep met de kinderwagen en die belandde in de sloot. Schande werd er van gesproken en hoe is het mogelijk dat iemand niet eens een kinderwagen onder controle kan houden! De ware reden was dat de hond ineens ergens achterna ging en met de riem de kinderwagen mee nam….

Overmacht zou je denken, als normaal denkend mens. Maar niets was minder waar en ook deze vrouw werd vervolgens gevierendeeld en met doodsbedreigingen overladen in plaats van met steunbetuigingen….

Sneue gasten, die reaguurders, maar één ding doen ze dan wel weer goed en lopen ze al ver voor op de NS en de diverse gemeentes in ons land:

Of je nou een vrouw of een man bent, beide krijgen evenveel bagger over zich heen dus we spreken hier van gender neutrale reacties!

 

 

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.