Multitask Woman

Multitasken is het uitvoeren van meerdere handelingen of processen op hetzelfde moment.

Voorgaande leer ik van Wikipedia maar natuurlijk wist ik dit wel. Het is bedacht in de computerwereld maar de gemiddelde vrouw is ervan overtuigd dat zij ook goed kan multitasken. Ik kom op dit onderwerp omdat ik met verbazing naar mijn geliefde zit te kijken. Ze zit op de bank, op haar gebruikelijke elegante wijze (de benen zijdelings onder de billen), te bellen met een vriendin en ondertussen bladert ze door de wekelijkse folders. En geloof me, er komen hele volzinnen uit haar mond dus de aandacht voor de personage aan de andere kant van de ‘lijn’ is honderd procent aanwezig. En vice versa. Want ik weet eigenlijk honderd procent zeker dat haar belgenote er ook zo bij zit.

Ik ken ze,mijn pappenheimers.

Het is dat ze de telefoon tegen haar oor moet houden anders keek ze ook nog even rustig enkele pagina’s Printerest of Facebook door tijdens het bellen. Onbegrijpelijk, ik zou na vijf minuten totaal het spoor bijster zijn en mijn toehoorder ongemerkt op de voordeeltjes van de Plus of Appie Heijn wijzen. Maar zij niet. Zij dwaalt niet af en alle onderwerpen die een vrouw bezig houdt passeren de revue en mijn verbazing stijgt naar een hoogtepunt waar menig man van dromen zou.

Nu is mijn geliefde natuurlijk de aller-leukste, de aller-liefste en de aller-knapste van de heeeeele wereld maar ze heeft nog iets waar ik best wel trots op ben.

Ze heeft een ingebouwde scanner!

En nee, ik overdrijf niet, het is echt zo. De Knight Rider valt bij haar in het niet. Of, nu we toch bezig zijn nóg meer aangedikt, de Bionic Woman oftewel Lindsay Wagner ( de Vrouw van Zes Miljoen, een serie waar wij 50 plussers vroeger altijd naar keken), is een Barbie als je haar vergelijkt met mijn geliefde partner.

Ik snap dat de vraag rijst of al deze superlatieven niet een beetje overdreven zijn en daar kan ik volmondig met ‘Nee’ op antwoorden want zij is een Super Woman.

Laat ik het uitleggen.

Onlangs zat ze wederom op de bank te multitasken en wees ze mij op een van de planken van ons, naar Zweeds voorbeeld, TV meubel. Deze zat verkeerd om. Zoals het een goed man betaamt zat ik direct op mijn knieën voor het meubel en moest ik, tot mijn grote verdriet en intense woede omdat ik dat over het hoofd gezien had, toegeven dat ze gelijk had.

En geloof me, je vrouw gelijk geven is een opgave wanneer ze ook daadwerkelijk gelijk heeft!

Ik kon haar alleen maar gelijk geven. En zoals mannen dan altijd zeggen: “Ik ga daar van de week effe naar kijken, schat.” En vervolgens gaan daar enkele weken overheen. Op een mooie dag kreeg ik toch ineens de geest: zij was naar haar werk en ik pakte mijn gereedschap! Nu wist ik dat ik slechts één schroevendraaier nodig had omdat ik inmiddels al diverse Zweedse meubels in elkaar gezet had. Mij krijgen ze niet meer gek!

Ik haalde de TV en de boxen van het meubel, trok het meubel iets van de kant, schroefde wat bevestigingen los van het deksel en legde deze vervolgens voorzichtig op de bank,haalde de laden leeg, verlegde nog enkele snoeren en uiteindelijk kwam ik bij de boosdoener, de plank die van de verkeerde kant was. Even snel wisselde ik de plank van positie, vulde de laden weer, schroefde enkele bevestigingen weer vast en legde het deksel weer terug op het meubel. Nu restte mij nog het terugplaatsen van de TV en de boxen en, haast vergeten, het meubel duwde ik in haar totaliteit weer terug tegen de wand.

Triomfantelijk zat ik even later op de bank, deed en dutje en bedacht mijzelf een grapje: ik zeg niks tegen haar en wacht rustig op het moment wanneer ze het gaat ontdekken. Als ze het überhaupt wel gaat ontdekken!

Man, man, wat had ik een pret!

Aan het einde van die prachtige middag kwam ze thuis, vrolijk en goedgemutst als altijd en ik zat onschuldig te zitten op de bank. Ze had de jas nog aan,ik kreeg een kus en een, twee, drie, vier, vijf, zes seconden erna kwam het:

“Wat is er met dat kastje gebeurd?”

Na nog een blik zag ze het: “Oooooh, je hebt de plank omgedraaid! Wat goed van je! Hij staat alleen te ver van de wand af…”

Ik zat in opperste verbazing dit tafereel te bekijken en was al mijn tekst kwijt. Dit is niet normaal. De pret duurde slechts zes seconden! Dit zijn bovennatuurlijke krachten. Op de een of andere manier scant zij, voordat ze s’morgens de deur uitloopt om naar haar werk te gaan, het huis. Kamer voor kamer, hoek voor hoek, kier op kier. Dat slaat ze vervolgens allemaal op, ergens in haar grijze massa onder haar geverfde haar. Wanneer ze dan thuis komt activeert zij haar scanner en scant ze opnieuw de kamer, de hoekjes en de kiertjes en vergelijkt ze die met de situatie van die ochtend.

Zoek de verschillen. En zij vindt ze. Mijn Multitask Woman!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Eén gedachte op “Multitask Woman”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.