Hulde

De Olympische Spelen zijn voorbij en ik mag zeggen, ja, dat mag ik zeggen, dat het geweldige Spelen waren. Mijn tv draaide overuren. Genieten. Vroeg mij wel af waarom Epke de zaal betrad met de mouwen over zijn handen. Ik had gehoopt dat het hem gevraagd werd maar helaas was ik de enige die het opgevallen was dus ik blijf met de vraag zitten, misschien wel tot de volgende Spelen. Dat is op zich al een Olympische medaille waard…ik ga voor goud!
Respect heb ik voor die gasten gekregen. Hoe is ’t toch mogelijk dat je alle leuke zaken die in je leven voorbij kunnen komen, opzij zet voor sport..Of beter gezegd, voor een inspanning in de sport op top niveau, soms maar enkele minuten durend. Ik heb nu een andere kijk gekregen over de voetballers, de profs dan wel te verstaan. Na het debacle van de EK zat dat er ook wel in natuurlijk. Makkelijk scoren van mij, ik weet het, maar toch hebben de Olympiërs mijn hart gestolen. Nieuwe spelers voor het Nederlands Elftal? Doe maar elf Epke Zonderlandjes!
Wanneer het Oranje klaar stond voor Het Wilhelmus draaide ik mij altijd beschamend weg. Dat had ik niet bij Epke, Raomi en de rest van de Gigantjes. Ik had zelfs de neiging erbij te gaan stáán! En mijn ogen prikkelden lichtjes en de haren op mijn armen en benen leken iets te rijzen…
Dan de huldiging. In Den Bosch. Het gezelschap moest natuurlijk geëerd worden en dan kiezen ze een stadje in Brabant. En jawel hoor, ’t duurde niet lang of het woord ‘carnaval’ viel en het woord ‘gezellig’. Voor mij een teken dat er opgelet moet worden want dan is de Tros in de buurt, de Grootste familie van Nederland. Schichtig keek ik om mij heen, was op alles bedacht en klaar voor een supersnelle actie met de afstandsbediening…
En ja hoor, ineens stonden ze er, Nick en Simon! Deze keer zonder trein maar ze gingen wel zingen. Zappppp..en weg was de huldiging.
Ik stond weer met beide benen op de grond en zat een tel later op mijn balkonnetje. Daar las ik op internet dat de Nederlandse Beachvolleyballers niet bij Mart Smeets wilden aanschuiven. Hij was ’n beetje onaardig geweest tegen het vriendinnetje van een van de mannen. Ik heb die mannen bekeken toen ze moesten spelen en heb steeds de gedachte gehad dat zij het spelletje of niet leuk vonden of dat ze elkaar niet leuk vonden. Hun tegenstanders anders wel, die barsten van ambitie en knuffelden elkaar tot in den treure..en wonnen een medaille.
Dat gedoe met Mart werd weer opgeblazen en al gauw was het een hot item. Ik heb bijna elke avond naar hem gekeken en kan alleen maar de simpele en saaie conclusie trekken: Mart is goed, slaat wel eens de plank mis maar hoe hij een filmpje becommentarieerd of hoe hij superlatieven gebruikt om de toehoorder(s) een pluim in den reet te steken, is fenomenaal.
Daarom anti- Mart fans: kijk dan toch lekker naar Genee en Derksen of zapp weg en ga op je balkon zitten!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.