Over piemels enzo

Het wordt een lange, hete winter….

Over piemels gesproken. Piemels zijn het, die politici. Ik kan er geen andere vergelijking op los laten sinds ik elke dag dat gezeik van die gasten aan moet horen. Nu gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet maar oh wee, vanaf 13 september zijn ze ineens de incontinentie voorbij en kruipen ze bij elkaar op schoot, de draaikontjes in de aanslag.. Rutte belooft zelfs duizend euro voor de harde werkers onder ons. Het toppunt! Zelfs het beloofde ‘kwartje van Kok’ werd niet uitbetaald!

Dus luister ik liever naar mijn eigen gezeik!

Het voetbal seizoen is weer begonnen en de gemiddelde man loopt daardoor weer opgewonden rond. En wat doen de dames? Die lezen! Lezen? Jaaaaa, lezen. We weten dat vrouwen in het algemeen meer lezen dan de man (en zijn daardoor slimmer..) maar dit keer is het menens, het gonst door heel het land, raast met 80, 100, 120 en zelfs 130 kilometer per uur van dame naar dame en alle politieke peilingen raken in de war door dit nieuws..

Wat is er aan de hand in vrouwenland?

Nou, het gaat om een boek met de wat saaie titel ’50 tinten grijs’. In mijn ogen dan hè, de dames krijgen er namelijk een behoorlijke kleur van. En dan alle kleuren van de regenboog! Dat was voor mij een reden om eens uit te vogelen wat er nou zo goed is aan dat boek. Na enkele recensies gelezen te hebben werd mij al snel duidelijk dat de schrijfster, ene mevrouw James, de erotiek niet schuwt. Op bijna elke bladzijde wordt het mannelijk geslacht (voor diegene die niet weten wat ik daar mee bedoel: de piemel) uitvoerig en in diverse standjes beschreven. Kinky is het woord welke ik steeds weer tegen kwam.

Was het de man die bekend stond dat hij, gemiddeld, tachtig keer per dag aan seks denkt, nu is er een omslag gaande. Ooit zong een zogenaamde zangeres waarvan mij de naam ontschoten is, dat ze ‘vanavond hoofdpijn heeft’ en dat zette bij menig man kwaad bloed. Dat kwam natuurlijk door de herkenning.

Nu denkt de lezeres van ’50 tinten grijs’ steeds aan seks. Niet tachtig keer per dag maar drie keer (!) vijfhonderd bladzijden lang. Want het is een trilogie, om precies te zijn een erotische thriller. Vroeger noemden wij dat porno maar omdat het literair is noemen ze het beestje nu anders. What’s in a name.

De politicipiemels hebben dus ook bij de dames onder ons echt het nakijken.

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.