Rambo

Vorige week had ik oppasdienst. Niet op een (klein) kind maar op een…. hamster! Mijn oudste zoon, inmiddels 20 jaar jong dus oud genoeg om eigenaar te zijn van een hamster, is sinds een tijdje de trotse bezitter van dit bolletje wol. Met toestemming van het cluppie van Dion Graus, de Dierenpolitie en die lieverds van de Dierenambulance. Die laatste zijn momenteel weer druk bezig de paddentrek te begeleiden en dat is maar goed ook want toen ik gisterenavond naar mijn werk fietste, moest ik zigzaggend fietsen omdat het fietspad overbevolkt werd met overstekende, geile padden. En overstekende, naar de grond turende paddenredsters…

Elk jaar weer hetzelfde gelazer!

Zoonlief kwam samen met zijn vriendin het beest brengen, inclusief kooi, eten (gehamsterd) en … speeltjes. Want ook hamsters kunnen zich vervelen en moeten daarom bezig gehouden worden. Want anders is het zielig. De brutale wolf die van de week ons land binnen getrokken is wordt door sommige mensen ook al zielig bevonden. Want hij is alleen, zoekende naar zijn maatjes en compleet de weg kwijt. Via de sociale media worden we precies op de hoogte gehouden waar dit prachtbeest zich bevindt. Onder andere dook hij op in een woonwijk, kennelijk op zoek naar het huisje van de Grootmoeder van Roodkapje. We zagen beelden van een redelijk, schichtig en gehaast dier. En beducht natuurlijk, dat hij niet ineens de oprit op zou lopen van de Jager… Maar beste wolf, je moet daarvoor in het bos zijn. Dus niet in een woonwijk in Hoogezand! Want daardoor worden sommige mensen nerveus en willen ze je ‘verdoven’ en ‘chippen’. Dat doen wij namelijk in onze beschaving. Zodra iets niet in een bepaald hokje past wordt er opgetreden.

Weet die wolf veel!

Mijn zoon, student bedrijfsadministratie, vertelde mij vrolijk wat hij van mij verwacht betreffende Rambo. Zo heet deze hamster namelijk en persoonlijk vond ik die naam wat overdreven. Maar ja, dat zeg je natuurlijk niet over de naam van je eerste kleinkind.

Had Roodkapje eigenlijk ook een Grootvader? Het altijd maar weer Grootmoeder voor, Grootmoeder na, maar nooit een zin waar Grootvader in genoemd wordt. De VVD heeft wel een Grootvader. Hans Wiegel voor intimi. Natuurlijk mocht hij vandaag zijn zegje doen over de toestanden binnen zijn partij. Naast de vele duistere praktijkjes die sommige liberalen erop na houden zagen wij gisterenavond Ivo en Fred via een achterdeurtje verdwijnen. Alsof ze achterna gezeten werden door eerder genoemde wolf. Maar dit zit in Groningen en zal liever achter minister Kamp aangaan. Grootvader Wiegel lachte de problemen weg en toen ik de eerste peiling van Maurice de Hond zag, bleek hij weer gelijk te krijgen want ze hadden geen zetelverlies. Nee, de liberalen vinden hun portemonnee belangrijker dan wanbeleid.

Ik hoefde niks te doen. “De hamster doet zeg maar alles zelf” zei mijn zoon. “Hij komt s’nachts tevoorschijn en vreet zijn wangen dan vol, loopt een paar rondjes in het rad en daarna kruipt hij weer onder het stro.”
Verbaasd keek ik hem aan maar zweeg wat ik dacht: Je hebt dus eigenlijk helemaal niks aan dit dier. In welke toestand bevond Onze Lieve Heer zich toen hij de hamster uitvond? Maar toen ik vanavond naar De Wereld Draait Door keek, een speciale uitzending ter ere van Herman van Veen’s 70ste verjaardag, wist ik het ineens toen hij zong:

‘Alles doet ertoe! Alles, alles doet ertoe. Ook wat er niet toe doet dat doet ertoe!’

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.