De democratie tiert welig

Nu de verkiezingscampagne achter de rug is kunnen we weer verder met ons leven. Pffff…het was weer afzien! Politici in rare, gekleurde jasjes op de markt, ineens heel geïnteresseerd in de gewone man. En daarna zie je ze nooit meer terug.

Maar ja, gelukkig mogen we stemmen en wonen we in een democratie. We hoeven niet gewapend de straat op om onze belangen te beschermen. Om maar eens wat te noemen. Want we leven in een vrij land en de enige oorlog die er woedt is die tussen de supermarkten Jumbo en Albert Heijn.

En van die oorlog worden we wél beter!

Nee, we hebben het goed. Alleen vergeten we dat nog wel eens. Dan komt het chagrijn naar boven. En afgunst. En wijzen we met de vinger naar anderen. Omdat het nooit aan jezelf ligt.

Gelukkig is er afleiding genoeg om ons heen. Bijvoorbeeld de televisie. Elke avond GTST of op zondag BZV. Of Superfans! Door al die schitterende programma’s draait de gemiddelde tv overuren en spenderen we veel tijd aan het kijken. Zoveel tijd dat we er chagrijnig van worden. Dan zit je op de bank te geeuwen en als je dan naar bed gaat vraag je jezelf af of je je tijd niet beter had kunnen besteden. En dan komt de spijt. En die spijt begint te knagen en te knagen en dan besluit je het morgen allemaal anders te gaan doen.
Alleen blijven dat soort besluiten vaak liggen onder het dekbed of kussen zodat je de volgende nacht opnieuw wakker ligt van de spijt.

En John de Mol maar lachen met zijn familie!

Politici doen gekke dingen als ze je nodig hebben. Naast het zieltjes winnen op de markt of in de winkelstraat verschijnen ze ook ineens bij Geer (of Goor, of andersom, of bij beide), bij de roddelkoning Albert Verlinde, op de radio bij Giel of bij Tijd voor Max met die vreselijke Sybrand Niessen. En dan nog in al die programma’s waarvan ik het niet weet omdat de heren mij dat niet even verteld hebben van tevoren. Zo jammer…
Voorgaande doen ze om zo een groter publiek te bereiken (niet omdat ze het leuk vinden!) Want het gros kijkt niet naar politiek georiënteerde programma’s maar naar voorgaand genoemde programma’s. Ook wel ‘entertainment’ genoemd. We moeten immers vermaakt worden: Panem et circenses of in gewoon Zuid-Hollands Geef het volk brood en spelen!

Of ze zoeken de aandacht door familieleden websites te laten maken…

De jeugd heeft ook weer gestemd en de koppen in het nieuws schreeuwden dat de PVV het hoogst scoorde. Met 19 %. Verontrustend in eerste instantie maar aan de andere kant heeft 81 % niet op deze angst aanwakkerende partij gestemd. Dat had een veel leukere, positievere kijk geweest op deze uitslag: 81 % van de schooljeugd stemt niet op de PVV!

Maar ja,wie ben ik. Slechts een burger in een gewone jas op de markt…

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.