God is boos

Dat het ging stormen snap ik achteraf wel! God liet ons even voelen erg boos te zijn. Of misschien was Hij wel eerder beledigd, want er gebeurden in de afgelopen week weer dingen die hem deed omdraaien in zijn grot. Of op zijn wolk.

De storm heeft mij ook flink op mijn flikker gegeven. Terwijl ik het juist eens was met Onze Lieve Heer. Want het was allemaal weer te ranzig voor woorden wat wij mee moesten maken.

Het begon zaterdagavond. Dat het Nederlands Elftal slecht speelde was het probleem niet maar wat er in die laatste (extra!) minuten gebeurde was de Goden verzoeken. Dus ook God. En de (meeste, hoop ik) voetballiefhebbers. We zagen namelijk Wesly Sneijder na zijn doelpunt (niet heus, het was een Huntelaartje) de bal direct opeisen nadat de bal achter de Turkse doelman Mert Gunok gevallen was. Elk normaal denkende voetballiefhebber wist waarom hij dit deed: er resteerden nog 4 minuten om alsnog de winst te pakken en daardoor was er een grotere kans op EK kwalificatie! En Wesly Sneijder, een van de betere Oranje spelers, moest dat natuurlijk ook weten want hij loopt al een tijdje rond als professioneel (!) voetballer.

Maar wat hij deed tartte alle verwachtingen! De bal ging onder zijn shirt en… de duim ging in zijn mond. Waarom deed hij dit? vroeg ik mij af. Duimen is ontzettend slecht voor je tanden, daar krijg je een overbite van!

Het bleef bij 1-1 maar dat boeide mij niet meer. Wat bezielde Wesly!Dat was het enige waar ik nog aan kon denken. Daar was dan eindelijk het antwoord, opgevraagd door Onze Jack die het kennelijk ook niet snapte: Wesly en zijn partner waren zwanger!

Schorsen! Voor vier wedstrijden schorsen! En voetbalclubs moeten hun spelers behoeden zich met showbizz lieden zoals Albert Verlinden en Evert Santegoeds in te laten want die naaien die gasten helemaal op waardoor ze vergeten zijn waarom zij ooit op de wereld gezet zijn! Namelijk om goed te voetballen!! Sjongejonge, woest ben ik! Wie denkt Wesly wel niet dat hij is!

De storm joeg mij de lucht uit mijn longen en snakkend naar adem vroeg ik Hem of het misschien iets minder kon. Maar daar wilde Hij niets van weten. Hij had ook naar Pauw (& Jinek) gekeken en zag daar bijna ex-burgemeester Onno Hoes. Deze man heeft veel goeds gedaan met Maastricht (echt waar!) maar kreeg een storm over zich heen omdat hij zijn lul achterna liep. Of beter gezegd, die van een lokboy. De lokboy was ingehuurd door Castricum en cs. en dat kostte Onno zijn kop. En Onno maakte er een slechte versie ‘Doet ie ’t of doet ie ’t niet’ van, want hij liet zich toch uit zijn broek lokken. Nu is dit spelprogramma wat ooit de Nederlandse televisie ‘sierde’ niet echt goed gebruikt in dit verhaaltje want de presentator daarvan in die tijd was Peter Jan Rens. Je weet wel, die zijn kleindochter onlangs bezwangerd heeft.

Het stormt harder dan ik hebben kan. En bij mij niet alleen want steeds meer mensen raken in de war van alles. En dat zag RTL 5 ook want die hebben weer een nieuwe evangelist te pakken die ons op het rechte pad moet houden. We hadden Joyce Meijer al (de vrouwelijke versie van The Joker) bij SBS6 maar kennelijk is er veel geld aan te verdienen waardoor RTL5 ook ineens de Zegen van Boven zoekt. De EO kan het kennelijk niet meer alleen en de KRO is te druk met zo ranzig mogelijk monteren van BZV zodat Goeiige Geert ineens Geile Geert werd. En ja, ook ik ben er ingetrapt!
s’Nachts zien we dan bij RTL5 en SBS6 de blote meisjes met hun geile nummertjes en als we dan wakker worden door een natte droom krijgen we de toorn van God over ons heen.

En die toorn duurt nu al vier dagen…

Zalig Pasen!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.