Stekeligheden

Zo! Net even aangifte gedaan tegen Gordon. Ik heb mij namelijk in het verleden nog wel eens negatief uitgelaten over hem en daardoor zal hij mij vast willen aanvallen met valse aantijgingen in de tweede druk van zijn boek. De eerste oplage van veertig duizend boeken, zijn namelijk stijf uitverkocht!

Toen ik voor het politiebureau stond, moest ik aansluiten in de rij en raakte ik in gesprek met zijn broer en zus. Aardige, normale mensen, waarna ik mij begon af te vragen wanneer het dan misgegaan is met hun broer. Hun mening over Gordon was zo helder als glas. Ik vertelde hun dat ik wel snap dat zij het boek hadden gekocht maar ik snap niet waarom 39998 mensen, geen familieleden, het wel gekocht hebben!

Waar is het misgegaan in hun leven?

Het kwam natuurlijk door de enorme temperatuurverschillen van de afgelopen week. Dat was hun naar het hoofd gestegen. Vorige week zaterdag hadden we nog een gevoelstemperatuur van min vijftien en de maandag erna was het plus vijftien! En ja, ik overdrijf, het was plus twaalf, maar het gaat tegenwoordig om de gevoelstemperatuur en die was plus vijftien! Dat kwam vast ook van de inspanningen die ik aan het verrichten was, namelijk het wassen van mijn auto. Dat was een noodzakelijke klus want hij was wit uitgeslagen van de pekel, pekel die rijkelijk over ’s heeren wegen gestrooid was vanwege de achter ons liggende horrorwinter. Natuurlijk had ik ook gewoon naar de autowasstraat kunnen gaan maar daar was het zó druk dat ik maar eigen initiatief voor mijn geld verkoos.

Gek eigenlijk, vroeger stond iedereen dan zijn auto zelf te wassen maar die tijd lijkt inmiddels ver achter ons. Ik weet dat het in veel gemeenten niet meer mag vanwege het milieu maar ik gebruik fris water met een heerlijk ruikend autowasmiddel. Tenminste, dat zegt de verpakking. Dan geldt het niet, toch, ik voeg juist wat toe aan het milieu! Zodat flora maar ook fauna zich eens lekker kunnen opfrissen met mijn auto-was-sopje. En zolang onze voeding wel voorzien mag worden met allerlei stofjes, om het bijvoorbeeld langer houdbaar te maken, ben ik lekker burgerlijk ongehoorzaam en was ik mijn auto wanneer dat zo uitkomt. Zijn er eigenlijk politieke partijen die hier een mening over hebben?

Vast wel. En nu de Gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan zal ik die mening vast wel ergens in een programma tegen komen. Mits ik mijzelf wegwijs kan maken in al die verkiezing retoriek, retoriek die soms de fatsoensnormen te boven gaat. Wanneer ik daar dan getuige van ben streep ik in gedachten de naam van die partij al direct door. Dan voel ik mij de broer van ene Gordon zeg maar…

Voor de duidelijkheid, ik ga wel stemmen hoor, anders heb ik geen recht om te klagen.

Trouwens, voor het geval u het nog niet weet, maar dit stukje tekst is op de juiste tijd op de website gelanceerd maar houdt u er rekening mee dat u een minuut of zes achterloopt. Want de tijd op onze digitale, door netstroom gevoede klokken, loopt achter. De reden hiervan is dat alle Europese landen afgesproken hebben dat ze stroom doorgeven met een snelheid van 50 Hertz. Alleen we hebben sinds januari last van een paar dwarsliggende landen die door een onderlinge ruzie misschien net een snelheid van 49 hertz doorgeven. En daardoor hapert de boel een beetje en worden we later gewekt door onze wekkers.

Gelukkig heeft de natuur daar geen last van. Met het stijgen van de temperatuur zie je het voorjaar naderen. De zon schijnt helderder en warmer, de krokussen schieten uit de grond en net zag ik, vanaf mijn schrijfplekje, een merel zich lekker wassen in het achtergebleven water van de auto wasbeurt.

Ik verheug mij nu al op zijn gezang in de vroege lente morgen. Even heb ik zelfs de neiging hem bij te voeren maar mijn verstand wint het van mijn gevoel. Dit vogeltje doet gewoon wat elk dier doet, eten, drinken, voortplanten en eten en drinken. Zo eenvoudig kan het leven dus zijn.

Voor ons is het wat ingewikkelder want we zijn allemaal verschillend. We verschillen in hoe we eruit zien, hoe we ons gedragen en hoe we denken. Om maar eens een duidelijk verschil te benoemen: je hebt mannen en je hebt vrouwen. Dat mag ik niet zo benoemen want we streven ernaar om gelijkwaardig te zijn. Dus als een vrouw dezelfde werkzaamheden doet als een man dan dient ze ook hetzelfde salaris te krijgen. Dus als je een topvrouw zou zijn bij bijvoorbeeld de ING bank dan krijg je net zoals je mannelijke collega topman, vijftig procent loonsverhoging. Theoretisch. In de praktijk gaat dat nog steeds anders. Daarom heb je nog steeds een internationale Vrouwendag zoals we afgelopen donderdag weer hebben mogen meemaken. En ooit komt er een dag dat we deze dag kunnen afschaffen, als alle neuzen dezelfde kant opstaan. Dan krijgen we daar dan wel een dag voor terug natuurlijk:

De genderneutrale dag!

Maar dat duurt nog even, sterker, ik ben bang dat niet meer mee te maken omdat er nu nog teveel ‘haantjes’ het voor het zeggen hebben. Dus voorlopig zitten we nog wel even vast aan de hashtag MeToo periode. Want er zijn helaas nog steeds ‘mannen’ die het gore lef hebben vrouwen te mishandelen, zowel fysiek als mentaal.

Daar zou Gordon eens over moeten schrijven, bij naam en toenaam. Dan trek ik direct mijn aangifte in!

 

 

 

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.