2013..bijna voorbij

Een enkele keer heeft men het er nog over maar langzaamaan lijkt de Zwarte Pieten discussie weg te ebben. En de discussie over het vuurwerk weer aan te zwellen want bijna elke dag krijgen we wel te horen hoeveel klachten er binnen gekomen zijn op de website vuurwerkoverlast.nl.

Zo is er altijd wel wat.

Ik zit in de trein en raak in gesprek met twee meiden. Nee, het is niet wat je denkt, ze zijn respectievelijk 4 en 6 jaar. Zij begonnen het gesprek toen oma of moeder, dat kon ik niet inschatten, even naar het toilet ging. Twee koppies kwamen tevoorschijn en die vertelden mij dat ze op verjaardagsvisite gingen. Bij hun zusje want die was gisteren 1 jaar geworden. Vervolgens kreeg ik te horen welk cadeautje ze voor haar gekocht hadden en om dit te bekrachtigen werd een Bart Smit tas omhoog gehouden. Nog niet iedereen koopt speelgoed via internet.
Hier was waarschijnlijk sprake van een gebroken gezin. Niets raars onder de horizon want dat zien we tegenwoordig steeds vaker en geloof mij, leuk is het niet. Toch hadden deze twee prinsesjes daar geen last van want de vrolijkheid spatte er van af. Het is niet raar om met de trein naar je zusje te gaan. Ik moet daar nog aan wennen want ik ben nog van de generatie dat wanneer mijn zus of broer jarig was, de reis beperkt bleef tot een trap of gang.
De dames hadden ook allebei een vriendje. Alleen wist de oudste niet meer hoe dat vriendje heette. Oei, die krijgt het moeilijk later flitste er door mij heen.
Toen kwam oma cq moeder weer terug en sommeerde met barse stem het kroost weer te gaan zitten. Dat snap ik ook wel, tegenwoordig is het not done dat kinderen met onbekende mannen mogen praten. In eerste instantie ben ik het daarmee eens alleen is gebleken dat de meeste ‘vieze mannen’ dichter bij het kind staan dan men vermoed. De ‘zichtbare’ pedo woont daar en daar dus dan gooien we de ruiten maar in terwijl via de achterdeur de ‘onzichtbare’ pedo binnen loopt en vervolgens wordt begroet met koffie of iets sterkers. Helaas…

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers.

Zo nu en dan kijkt hij eens naar beneden en hoofdschuddend draait hij zich dan maar weer om. Gelukkig is hij daar in goed gezelschap, zo zag ik gisterenavond in het jaarlijkse overzicht van bekende mensen die ons dit jaar ontvallen zijn. Met Maarten van Roozendaal die het liedje ‘Red mij niet’ zingt en Johannes van Dam de allerbeste kroket lanceert in het hemelse rijk. Of zou James Galdofini, alias Tony Soprano, daarboven het heft in handen genomen hebben en krijgt men daar te maken met… euh… hemel-maffia?
Prima, als ze daar dan maar een mooie serie van maken en hier uitzenden.
Het jaar 2013 is bijna voorbij. Morgen zal op menig plek die man wel weer verschijnen. Die man die net zoveel neuzen heeft als het jaar nog dagen heeft…

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.