Uitsmeren

Mijn afwasborstel kan rechtop staan! Ik wist dat niet totdat zij ineens rechtop stond, een actie van een van mijn zonen. Er zit namelijk een zuignap aan de onderkant. De bedenker ergerde zich waarschijnlijk aan de reguliere, ordinaire borstel en bedacht de zuignap. Zal hij of zij er rijk van geworden zijn? Het is best wel handig moet ik toegeven. Ik ‘plak’ de borstel op allerlei plekken maar mijn favoriete plek is in de gootsteen, een beetje uit het zicht van de mensen die langs mijn keukenraam lopen. Dat er nog een afwas staat van een dag of drie vind ik dan weer wat minder erg …

Het is maar waar je je druk om maakt. Op het moment dat ik dit schrijf kijk ik met een scheef oog naar de tv, naar ‘Vandaag de Dag’ van Wakker Nederland. Dat zijn niet mijn vrienden doch ik probeer nu zo objectief als mogelijk is, te kijken. En te oordelen. Een van de hoofditems is het plannetje van Annemarie Jorritsma. Zij wil baasjes van honden gaan trainen in het observeren van de buurt. Om misdrijven te traceren! Twee heren met een hond liepen op met een dame met een microfoon (die steeds keek waar ze liep, de drollen zo goed kunnen ontwijken kennelijk) en de ene man zag wel eens iets verdachts, een open raam, gehang om een auto of ‘boefjes in de bosjes (!)’. Het had mijn aandacht maar net toen ik in het verhaal zat, werd er weer teruggeschakeld naar de studio en zag ik ene Merel zeggen dat er straks verder op ingegaan zou worden. Prima, kan ik weer effe verder schrijven. Het weer wordt nu besproken en we krijgen regen. Nou, niet zomaar regen maar motregen! Dan verschijnt de minister president weer in beeld om, voor de zoveelste keer deze ochtend, zijn excuses aan te bieden aan (VVD)volk en Vaderland. Hierna kwamen er allerlei dames in prachtige jurkjes en een overdaad aan make-up in beeld vanwege een prijs die er gewonnen konden worden, het is mij even ontgaan wat voor prijs want ik zat te wachten op het vervolg van Jorritsma cs.

En ja, daar was de dame met microfoon weer, een kwartiertje later was het inmiddels. Naast haar stond mevrouw Jorritsma,met een Stabij, dat is een hond begreep ik. Zij begon enthousiast te vertellen over haar plannetje tot ze werd afgekapt, we gaan even terug naar de studio en straks meer!

Nu kwam de burgemeester van De Rijp in beeld plus enkele van haar bewoners. Na de verwarring die over mij gekomen was hadden ze het nu weer over Koninginnedag, die van 2013! Het zou een feest worden en bla,bla,bla,bla…En vervolgens kwam weer die man in beeld en bleek het nog steeds te motregenen…

Mijn aandacht was weg, die paar hersencellen die bij mij nog niet afgestompt waren hadden de strijd opgegeven en ik zette de tv uit.

Ik had behoefte aan iets zinnigs. Het werd de afwas van drie dagen, met die handige borstel!

Auteur: Arjen Veldhuizen

Schrijverijtjes van Muis: Hallo, ik ben Arjen Veldhuizen en mijn roots liggen op Terschelling waar ik in 1964 ter wereld kwam (eigenlijk in het St. Jozef ziekenhuis te Harlingen maar mijn ouders woonden op het eiland). Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben samen(gesteld) 4 zonen, Youri, Bas, Sven en Sil. Sinds mei 2020 zijn wij de trotse Oma en Opa geworden van kleindochter Roméline, dochter van Jorinde & Youri! Op de Lagere school kwam ik er al achter dat ik iets met schrijven had, als puber kwam het al meer tot uiting en eigenlijk tot op de dag van vandaag heb ik ‘schrijfdrang’. Op deze website staan schrijverijtjes, Muizenstaartjes zoals ik ze noem, over zaken die mij bezighouden en die ik in de afgelopen 7 jaar aan Facebook toevertrouwd had en teksten die ik schrijf voor Hoemannendenken.nl en OldambtNu.nl. Ik schrijf soms luchtig, soms wat inhoudelijker en laat mij graag inspireren door mijn omgeving. Hieronder staan al mijn teksten die ik vanaf begin 2011 geschreven heb, dus hoe meer je naar beneden scrolt hoe langer geleden. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.